Uusimmat

Demon’s Souls pelasti Atluksen talouden

22.10.2010 17:00 Miikka Lehtonen

Joskus on ihme, miten pienestä pelifirmojen elämä ja kuolema voivat olla kiinni. Nyt ei toki välttämättä ollut kyseessä ihan kuolemanvakava juttu, mutta kuka ikinä Atluksella keksikään tuoda Demon’s Soulsin länteen taitaa saada aika paljon taputuksia olalleen, sillä peli otti ja pelasti firman talouden.

Siliconera uutisoi, että mainion Demon’s Soulsin julkaisu länsimaissa pelasti Atluksen talouden. Toissavuoden talousluvut olivat vielä synkkää luettavaa, sillä pieni firma teki toista miljoonaa tappiota. Tänä vuona suunta oli toinen, sillä punaviivan alle jäi lopulta yli viiden miljoonan taalan voitto. Ja firma tietää tasan tarkkaan, miksi.

Atluksen emofirma Index Holdings piti asian tiimoilta lehdistötilaisuuden, jossa se esitteli päättyneen talousvuoden tilinpäätöstään ja peleistä puhuttaessa koko slaidi oli täynnä Demon’s Soulsia. Eikä suotta, sillä peli on osoittautunut myyntihitiksi kaikkialla.

Kiitos PlayStation 3:n aluekoodittomuuden peliä importattiin urakalla Japanista jo ennen kuin se oli luvattu julkaista myös paikallisesti. Kun näin tapahtui, peli myytiin loppuun silmänräpäyksessä. Toki erätkin olivat pieniä, mutta silti sangen hyvin armottoman vaikealta pienen porukan roolipeliltä.

Myös eDome tykkäsi aikanaan pelistä kovasti ja mikäli satut sen jostain löytämään, kannattaa kasvattaa Atluksen ensi kauden tiliä pelin hinnan verran.

Lähde: Siliconera

Lisää aiheesta

Demon’s Souls (PS3)

Hardcore-roolipeli Demon’s Souls ylitti tavoitteensa – nelinkertaisesti

Lue myös

Arvostelu: Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

Fallout: New Vegas sai kaivatun pikapäivityksen

WoWin laitevaatimukset kovenevat

Muropaketin uusimmat