Derek Smartin Star Citizen -draama sai absurdeja piirteitä

17.07.2015 11:30 | Juho Anttila

Star Citizen se vain pysyy otsikoissa, eikä nykyään enää suinkaan pelkästään positiivisessa mielessä. Uutisoimme muutama päivä sitten siitä, kuinka itsekin ristiriitaista mainetta nauttiva peliveteraani Derek Smart hyökkäsi peliprojektia vastaan väittäen sitä vähintäänkin epärealistiseksi ja pahimmillaan huijaukseksi. Nyt homma alkaa vähitellen saada jo absurdeja piirteitä.

Star Citizenin joukkorahoituskampanjassa on tähän mennessä ollut suhteellisen tiukka linjaus rahojen palauttamisen suhteen. Toisin sanottuna rahoja on aika turha pyytää takaisin. Ilmeisesti Derek Smartin kohdalla tehtiin nyt poikkeus, sillä vaikka mies ei ole palautusta edes pyytänyt, hänen 250 dollarin sijoituksensa on palautettu eikä Smartia siis enää hyväksytä Star Citizenin tukijaksi.

Pelin foorumeilla on nyt käynnissä äänestys, jossa kysytään, pitäisikö muillekin pelin tukijoille antaa mahdollisuus vaatia rahansa takaisin. Tällä hetkellä 25 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että jos Derek Smartin lahjoitus palautettiin, myös muilla pitäisi olla mahdollisuus samaan. Perusteena tähän on se, että rahojen palauttamiselle ei ilmeisesti ole varsinaista teknistä estettä.

Cloud Imperium Gamesin Ben Lesnick on puolestaan ehtinyt kommentoimaan, ettei politiikan muutosta kannata odottaa. Lesnickin mukaan Derek Smart käytti Star Citizeniä hyväkseen promotakseen omaa Line of Defense -avaruuspeliään. Kickstarterin käyttöehdot antoivat Cloud Imperium Gamesille mahdollisuuden palauttaa rahat sellaisille käyttäjille, joita tekijät eivät tahdo nähdä myrkyttämässä pelin keskustelupalstojen ilmapiiriä.

Nokkelimmat keksivät tässä vaiheessa, että hyvä keino saada sijoittamansa rahat takaisin on rynnätä Star Citizenin foorumeille trollaamaan porukkaa oikein viimeisen päälle. Ben Lesnickin mukaan tämä ei auta, sillä tekijöillä on mahdollisuus bannata häiriköt foorumeilta ilman, että sijoitettua rahaa palautetaan. Samassa yhteydessä Lesnick korosti vielä sitä, että vaikka käyttöehdot antavat mahdollisuuden rahojen palauttamiselle, palautusta ei edellytetä.

Tässä vaiheessa voidaankin taas pysähtyä pohtimaan, osasikohan Cloud Imperium Games nyt hoitaa Derek Smart -ongelman ihan viimeisen päälle oikein PR-mielessä. Smart itse on jo ehtinyt kommentoimaan, ettei mies ole kirjoittanut kertaakaan Star Citizenin keskustelupalstoille, joten miehen potkiminen pois projektista haisee kohtuullisen pahasti kostolta Smartin ikävistä puheista. Etenkin, kun mainitut käyttöehdot antavat mahdollisuuden potkia projektista nimenomaan foorumeilla häiriköivät sijoittajat, eivät välttämättä niinkään muita. Parhaassa tapauksessa Cloud Imperium Games siis päätyi myös rikkomaan mainittuja käyttöehtoja. Saas nähdä, kuinka paljon hauskaa Derek Smart saa vielä revittyä irti draaman viimeisimmistä käänteistä.

Lähde: The Market for Computer and Video Games http://www.mcvuk.com/news/read/star-citizen-refund-argument-ignites/

Lisää aiheesta

Star Citizen -kehittäjät selittelevät FPS-moduulin viivästymistä

Peliveteraani väittää Star Citizen -kampanjaa mahdottomaksi huijaukseksi

Huhupartio: Star Citizen menetti taas yhden pääkehittäjistään