UUSIMMAT

Descent-klassikkojen ympärillä kiehuu – tekijänoikeudet hakusessa

02.01.2016 14:00 | Juho Anttila

Luolalentely Descent jatko-osineen kuuluu niihin peleihin, joita muun muassa allekirjoittanut muistelee yhä lämmöllä. Jatkoakin on tulossa, sillä Descendent Studios väsää sarjalle parhaillaan Kickstarter-rahoitettua jatkoa nimellä Descent: Underground. Samanaikaisesti sarjan alkuperäiset pelit on vedetty pois Good Old Games -pelikaupasta tekijänoikeusriidan vuoksi.

Taustalla on kiista rojalteista, sillä Descentin kehittänyt Parallax Software on yhä olemassa. Pelin kehittäjä Matthew Toschlog kertoo, että julkaisija Interplay, jolla on yksinoikeus Descent-nimeen ja Descent-pelien myyntiin ei ole kuitenkaan maksanut Parallaxille rojaltteja vuoden 2007 jälkeen.

Toschlogin mukaan Parallax on käynyt Interplayn kanssa lukuisia keskusteluita aiheesta vuosien varrella, mutta sopimusta ei ole syntynyt. Tästä syystä firma päätti nyt tarttua toimeen. Pelit on vedetty jo pois Good Old Game -palvelusta, mutta syystä tai toisesta ne ovat vielä ostettavissa Steam-palvelusta. Kiista saattaa vielä kuumentua, sillä uusi Descent: Underground -peli lisää väistämättä kiinnostusta myös sarjan alkuperäisiä pelejä kohtaan.

Lähde: Gamasutra

Lisätietoja: www.interplay.com

Lisää aiheesta

Ysäri-FPS Descent palaa, kickstartattu räiske on jo pelattavassa kuodissa

Legendaarinen luolalentely Descent tulee taas — tietenkin Kickstarterin kautta

Descent julkaistaan taas – yllärikoneelle