UUSIMMAT

Destiny löi heti pöytään tolkuttomat myyntilukemat

11.09.2014 12:00 | Juho Anttila

Bungien juuri julkaistua Destinyä on hypetetty sen verran vahvasti jo pitkään, ettei kukaan varmasti ylläty siitä, että pelistä on tulossa iso hitti. Vaikka peli julkaistiin vasta toissa päivänä, voidaan jo nyt todeta varmuudella, että niin myös kävi. Peli nimittäin menee kaupaksi melkoisen järjetöntä tahtia.

Pelin julkaisijana toimiva Activision kertoi eilen, että Destinyä on myyty ensimmäisen vuorokauden aikana 500 miljoonalla dollarilla. Lukema on hitusen tulkinnanvarainen, sillä mukana on sekä pelin digimyynnit että kauppoihin saakka kärrätyt pelilevyt. Kuluttajille saakka peliä ei siis ole ehtinyt vielä ihan puolen miljardin dollarin edestä, mutta ei tämäkään raja kaukana taida olla.

Samalla Destiny on myös kaikkien aikojen eniten ensimmäisenä päivänä myynyt konsolidigijulkaisu.Samalla peli on jälleen kerran yksi huikea megahitti Activisionille. Firmalla, joka vuolee rahaa jo World of Warcraftin, Call of Dutyn ja Skylandersin kaltaisilla pikkupeleillä ei taida olla tällä hetkellä pikkurahasta pulaa.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Destiny rikkoi kaikki ennakkotilausennätykset – suomalaistekniikka pyörii megapelin ytimessä

Sukkula Venukseen, Destinyn siivin

Destiny-ennakko (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Keskustelu

Bungie toitotti vaikka kuinka paljon ettei kyseessä ole MMORPG, mutta ilmeisesti se ei mennyt medialle jakeluun, ja vielä vähemmän lukijoille.

Allekirjoittanut alkoi nauttimaan pelistä kunnolla vasta ~15h tunnin sisäänajon jälkeen kun alkoi Diablomainen gearin hankkiminen. Eipä tässä kyse ollut mistään ”Jeesuspelistä”, mutta enpä nyt mitään maailmanmullistajaa odottanut, vaan rautaista Bungien räiskintäpeliä. Ehkä ihmisten odotukset ovat olleet sitten korkeat lopputulokseen nähden.

Metascore jumittaa 80:ssä ja user score kyntää 6.4:ssä eli taas apinaa koijattiin. Taas kun rummutettiin joka mediassa, niin saatiin täysin keskinkertainen peli myytyä codijonneille törkeään hintaan. Ei voi käsittää.

Kyttäsin twitchi streamia lehdistön prelaunchista 6 tuntia enkä ymmärtänyt mitä muuta tässä pelissä on hienoa kuin grafiikat. Codijonneille tosin kelpaa ihan mikä paska vain, varsinkin jos siinä on rpg elementtejä.

Konsolipelaajille varmaan jokin uusi juttu?

Anyways firefall vie tätä 100 – 0 jos tätä kerta mmorpg:ksi kutsutaan, ja borderlands 2 vie ihan muuten vain rpg räiskintäpelinä tätä kuten tahtoo.

MMORPG elementti pelissä on kyseenalainen. Yhtä ainuttakaan pelaajaa ei streamin aikana näkynyt ja vaikka näkyisikin niin muiden pelaajien kanssa keskustelu ei ole edes mahdollista. Hieno ominaisuus varsinkin kun kyse on mmo:sta…

Ainiin ja raidaus ei onnistu muuten kuin niiden kavereiden kesken jotka löytyy friends lististä.

Oma arvio pelistä: Hirveää codijonne paskaa ja maksettu lehdistö antaa tälle yli 90 pistettä vaikka peli on täyttä tuubaa. Naurettavaa touhua.

Mitään lupauksia mullistavuudesta ei todellakaan ole lunastettu. Tällaisia pelejä on nähty pc:llä jo ajat sitten ja huomattavasti paremmin toteutettuna.

Onko hyvä peli? Ja jos on hyvä FSP niin 15 tuntiahan ei ole kun vasta lämmittelyä…Heh!

Tatti ojossa tullut nyt tahkottua jo ~15h ja se on jo aika monta tuntia FPS pelille. Välillä antaa pleikkarin ja vahvarin levähtää, tää meikän kämppä ku on vähä sellanen että kesällä kuuma ja talvella kylmä. Enkä jaksa alkaa virittelemään mitään lisä puhaltimia mihinkään vehkeeseen.

PC-versiota odotan. En sano pelistä mitään ennen kun olen testannut sen mutta ei tuo nyt niin kaseva taida itse pelinä olla sittenkään. Sitä perus FSP mättöä pienin RPG viilauksin. Siis Haloa vähän tuunattuna. Jos nyt jotain mulkaisusta saattoi Betan perusteella sanoa niin ihan messevänoloista mättöähän tuossa on luvassa. En tuomitse enkä ylistä vielä…Annan Dessulle mahdollisuuden.

Mainosrahalla ne AAA-pelit myy. Sisällöllä niin väliä, kunhan tämä on *se* juttu jota pelata.

Muropaketin uusimmat