Destiny rikkoi kaikki ennakkotilausennätykset – suomalaistekniikka pyörii megapelin ytimessä

08.09.2014 18:11 Jukka O. Kauppinen

Huomenna muuten sitten räjähtää ja aikasten isosti. Haloistaan tunnetun Bungien uusi megapelisarja starttaa, sillä uusi Destiny-räiskintä saapuu kauppoihin. Myyttisen megaisa eepos on jo Activisionin mukaan rikkonut kaikki aiemmat pelimaailman ennakkotilausennätykset ja napannut jo päälle 180 pelialapalkintoja ja –ehdokkuutta eri lehdiltä.

Destinyn betaankin osallistui muikeat 4,6 miljoonaa ihmistä.

Tulee muuten olemaan jännää seurata miten pelien hittilistat menevät uusiksi. Onko ensi viikolla ykkösenä Destiny vai NHL?

Destinyn uumenissa muuten pyörii suomalaisen Umbra-teknologiayhtiön Umbra 3 –middleware. Umbra 3 on erikoistunut nimenomaan pelien grafiikan ja 3D-ympäristöjen tehostamiseen ja nopeuttamiseen. Eli käytännössä aina kun katselet aikoinaan Destinyssä ympärillesi, Umbra tekee taikojaan.

Lisätietoja: http://www.destinythegame.com

 

 

Ensinäkemältä Destiny ottaa vaikutteita monelta suunnalta. Pelattavuus tuntuu monella tapaa Halolta. Mukana voi olla yhtä aikaa kolme erilaista asetta. Liikkuminen, hyppiminen ja ampuminen sekä myös ajoneuvoilla ajaminen tulee melko lailla selkärangasta, jos Bungien edellisiin teoksiin on tullut perehdyttyä.

 Pelituntuma poikkeaa merkittävästi Borderlandsista, jonka etukäteen huhuttu vaikutus puolivapaaseen pelattavuuteen jää lopulta aika ohkaiseksi. Tehtäviä tehdään laajoilla alueilla, joissa törmää tämän tästä myös muihin pelaajiin. Vaikka ryhmäytyminen onkin mahdollista, pääosa yhteispelistä koostui ennakon tarjoamassa kontekstissa lähinnä emergenteiltä kohtaamisilta. Tuolla joku taistelee henkensä edestä, käynpä auttamassa ja jatkan sitten matkaa.

Lue koko juttu: Destiny-ennakko (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

 

Lisää aiheesta

Vanhan sukupolven digi-Destiny päivittyy ilmaiseksi uusille laitteille 

Sukkula Venukseen, Destinyn siivin 

Varaslähtö: Destiny 

Destiny-raideissa ei taistella tuntemattomien kanssa