UUSIMMAT

Deus Ex tekee todennäköisesti paluun, kunhan Eidos Montreal saa Marvel-pelinsä valmiiksi

27.11.2017 22:12 | Muropaketin toimitus

Huhut Deus Exin kuolemasta ovat liioiteltuja.

Eidos Montreal -pelistudio hyllytti kolmannen Deus Ex -pelinsä, jotta saisivat paremmin kohdistaa kehitysresursseja uuteen Marvel-peliin. Tämä yhdistettynä Deus Ex: Mankind Divided -pelin huonoihin myyntilukuihin sai monet pohtimaan, onko cyberpunk-pelisarja kuollut ja kuopattu.

Deus Ex -pelejä julkaisevan Square Enixin toimitusjohtajan Yosuke Matsudan mukaan huhut sarjan kuolemasta ovat suuresti liioiteltuja.

”Emme ole koskaan puhuneet sanallakaan pelisarjan lopettamisesta, mutta jostain syystä tällainen huhu on elossa ja voi hyvin pelimarkkinoilla”, Matsuda totesi haastattelussa.

Vaikka Eidos Montreal onkin työstämässä Marvel-peliä, tarkoittaa se luultavimmin sitä, että kyseessä on rajallisten resurssien järkevä käyttö, eikä peliä haluta antaa jollekin toiselle studiolle kehitettäväksi. Matsudon mukaan Eidos Montreal on aina ollut vastuussa modernien Deus Exien valmistamisesta.

”Joidenkin pelien on vain odoteltava omaa vuoroaan”, sanoi Matsudo.

Matsuda alleviivaa, että Deus Ex on äärimmäisen tärkeä pelisarja Square Enixille, joka kokee pelin ensimmäisen persoonan perspektiivin olevan uniikki näkökulma julkaisijan muiden pelien rinnalla. Hänen mukaansa uuden Deus Ex -pelin suunnasta käydään jo keskusteluita.