Diablo-henkinen F2P-peli Path of Exile on nyt kaikkien pelattavissa

24.01.2013 12:00 | Miikka Lehtonen

Lupaavan oloinen F2P-peli Path of Exile on nyt koko kansan pelattavissa. Jo pitemmän aikaa suljetussa betassa ollut Diablo-henkinen toimintanaksuttelu siirtyi eilisiltana open beta -vaiheeseen, joten seikkailuun voi hypätä vaikka saman tien… jos serverit antavat periksi.

Path of Exile on kiinnostavalta vaikuttava peli. Uusiseelantilainen toimintanaksuttelu tuo enemmän kuin vähän mieleen Diablon ja muut genren klassikot, mutta uusiakin ideoita löytyy. Kuten esimerkiksi kykypuu: pienten puiden sijaan joka hahmolla on Final Fantasy X -tyylinen monihaarainen kykypelto, johon voi sitten sijoitella kykykristalleja. Näin maagikin oppii käyttämään levyhaarniskaa ja kahden käden lekaa, kunhan vain jaksaa grindata tarpeeksi.

Peliähän on tosiaan testailtu suljettujen ovien takana jo jonkin aikaa säännöllisten hahmoresetien ja muiden ikävyyksien kera, mutta ei enää. Hahmot resetoitiin viimeistä kertaa eilisiltana, jolloin peli myös siirtyi avoimeen betavaiheeseensa. Tästä eteenpäin sitä voi pelata ilmaiseksi vaikka maailman tappiin saakka. Eilisiltana serverit tosin kyykkäilivät vähän väliä valtavan pelaajamassan edessä ja imutus kesti ikuisuuden, mutta ehkä tänä aamuna menee jo paremmin?

Kehitystiimi tuntuu myös harrastavan pelivetoja mikromaksujen kanssa, sillä he lupaavat ja vannovat, että yhdelläkään niistä ei saa pelissä mitään etua, vaan tarjolla on kosmeettisia parannuksia ja muuta mukavaa. Jää nähtäväksi, kauanko periaate pitää, mutta toistaiseksi asenne on kunnossa.

 

Hyvältä vaikuttaa, joten testaamaan!

Lisätietoja: Path of Exile