Diablo III ei ole tilaajapohjainen

15.10.2008 13:45 | Jouni Mäki-Panula | 77

Diablo III:sta ei ole tulossa tilaajapohjaista, eikä sen pelaamisesta tarvitse maksaa, vahvistaa Blizzard. Viime viikonlopun BlizzCon-tapahtumassa Diablo III:n pääsuunnittelija Jay Wilson vakuutti, ettei peli omaksu massiivimoninpelien rahoitusformaattia, vaan pysyy ilmaisena pelata.

Blizzard kuitenkin paljasti, että Battle.net-palvelusta halutaan jollain tapaa nykyistä tuottavampi myös taloudellisesti. Wilson ei osannut sanoa, millä tavalla Battle.net:stä aiotaan nyhtää rahaa, sillä Blizzardinkaan taholla sitä ei vielä tiedetä varmuudella.

Sekä Diablo III että StarCraft II käyttävät Battle.net:iä moninpelialustanaan. Mahtaisiko Battle.net sitten muuttua kuukausimaksulliseksi, vaikka pelit eivät sitä olisikaan? Aika näyttää.

Lähde: Diablo III Not a Subscription Game.

Lisää aiheesta

Diablo III – eeppinen ennakko, osa 1 (PC)

Diablo III – eeppinen ennakko, osa 2 (PC)

Lue myös

Arvostelu: Star Wars: The Force Unleashed (PS2, PS3, Wii, 360)

eDomen arvosteluviikko: Brothers in Arms, Multiwinia, NHL, Suomirock, Viva Pinata ja Wipeout

Microsoft vaatii miljoonakorvauksia tuhoutuneista konsoleista

Onko WoWin pelaaja potentiaalinen terroristi tai turvallisuusuhka?

Palaa talvisodan jäiseen helvettiin

Keskustelu

Ilmanen se on ollu ja ilmaisena se varmaan pysyykin. Jos pitää Battle.neti:stä jotain maksaa niin en tule ikinä pelaamaan Diablo III. Yksinpeli ei kiinnosta, mielumin Everquest2 tai wow sitten…

Olisihan tuo ihan kätevä ilman mitään maksuja, ja ainakin itse innostuin Diablosta tämän 3:sen tulemisen myötä.

Mutta, jos tästä tulee myös kuukausimaksullinen kuten WoW:ista, niin taidanpa sitten pitäytyä Guild Warseissa..
Muuten kyllä kiinnostaa tää D3, mutta kk-maksujen kanssa ei ollenkaan.

Toivottavasti olis myös se Lan-moodi mukana, D2:sta tuli hakattua ainoastaan lanissa kavereiden kanssa.

Normal vaikeustaso ilmainen, ukon muuttaminen Nightmareeen maksaa 2 dollarinaja Helliin viisi.
Toi olis aika hyvä.

1. Diablo 3:sessa on LAN peli hyvin varmasti.

2. Battle.net on rahoitettu mainoksilla jo vuosia, siksi todennäköisesti tulee lisää mainostilaa diablo3:sen battle.net näkymään.

3. Battle.net on aina ollut maksuton, ja tulee olemaan jatkossakin.

Ja vielä lisäinformaatiota niille jotka eivät tienneet. Esimerkiksi starcraft 1 pelaaja voi jutella diablo2:sen tai wacraft 2/3:sen pelaajan kanssa. Myös osa channeleista ovat yhteisiä. Esimerkiksi Warcraft 3:sen kautta voi liittyä diablo 2 kanavalle juttelemaan mukavuuksia.

Jos B.net tulee maksulliseksi, niin luulisi että sitten irtoaa Blizzardilta mielenkiintoa siivota se häkkereistä. Tällä hetkellä esim. Warcraft3 ladderia b.netissä ei voi pelata päivääkään ilman että kohtaa useita häkkereitä (maphack, tiehack, dischack…). Tilanteen naurettavuudesta kertoo kun B.net 3v3 turnauksen alkukarsintojen voittajatiimillä on 6(!) tasapeliä (tiehack), kun pelejä on yhteensä 8. Myös Diablo2 ladder on täysin saastunut. Välillä Blizzard bännää ison kasan häkkereitä, mutta ei se auta. Pitäisi olla edes jotain siihen suuntaan mitä Steamissa VAC tekee.

Näköjään mitä isommaksi pelipulju kasvaa sitä mulkumpi siitä tulee asiakkaitaan kohtaan.

@15 Ei-MMO PC-pelejä on saanut pelata netin yli kautta aikojen ilmaiseksi, oli ne sitten tarkoitettu pelkiksi moninpeleiksi alusta pitäen tai sitten ei. Ennen kaista ja serverikoneistokin oli kalliimpaa, eikä ollut mainosrahoitteisuutta mutta homma silti kannatti. Ja eikös nämä Battle.Netinkin yli pelattavat pelit kuitenkin pyöri enimmäkseen muiden kuin Blizzardin servereillä? Olen käsittäny että Battle.Net on enemmänkin eräänlainen Lobby palvelu Blizzardin peleille kuin massiivinen serverifarmi, jossa kaikki peliserverit sijaitsevat(korjatkaa jos olen väärässä). Ehkäpä tässäkin on taas taustalla se että osakkeenomistajat haluavat lisää kasvua tuottoihin nyt kun tapahtui tämä Activisionin kanssa yhdistyminen.

Ei helvetti jos ne sitten battle.netin pistävät kuukausimaksulliseksi -.-

Mutta miksi LAN-peli piti poistaa (jos tuo yksi kommentti piti paikkaansa)?

Ymmärtäähän tuon. Battlenet ei pyöri ihan pienelle raudalla. Pelistä itsestään ei tarvitsisi maksaa, koska alusta millä se pyörii toimii muillakin peleillä.

Serverit maksulliksi (koska ne kuitenkin syö rahaa), ja sitten voi pelata ns. mitä peliä ikinä haluaakaan (tosin vaihtoehtoja onkin nyt niin huimasti…).

Itse maksan mieluusti moninpelistä, kunhan se on MONINPELIÄ ja pelissä on jotain ajatustakin. Wow nyt on kaukana omasta kiinnostuksesta (Eve-online), mutta en tajua miten ihmiset kuvittelee kaiken saatavan ilmaiseksi.

Jos moninpelistä joutuu maksamaan missä tahansa pelissä, peli jää hyllyyn.

toivonmukaan ei mene bnet maksulliseksi, miten käy miun dota pelien kanssa? (wc3tft bnet) >.

9. Tuo peli meni valitettavasti ihan Flagshipin oman ahneuden takia metsään. Mahdollisuuksia olisi ollut loistavaan peliin ja itsekkin hankin founder tiliin, koska uskoin firman lupauksiin ja uskoin pelin selviävän yli vuoden.

Olisivat myös vaan rehellisesti tehneet normaalin moninpelin tai MMO:n. Nykyinen välimuoto ei palvele juuri ketään. Ei edes Flagshipin kassakonetta, kun lähes kaikki pelaajat ovat kaikonneet.

D3 on kyllä näillä näkymin oikeilla raiteilla ja toivottavasti pienet tyylivirheet jäävät ainoiksi rasitteiksi.

Mää tykkäisin jos luolaston seinälle heijastettais esimerkiksi usan presidentin vaalien mainoksia ja hehkutusta pyhän öljysodan oikeuttavista asioista. Kyllä se tukisi paljon tuota tunnelmaa. Wowissakin olisi hyvin tilaa mainoksille varsinkin pääkaupungeissa ja instansseissa.

Itse kyllä hyväksyisin mainokset vaikka peliin liityttäessä, kunhan vain muuten pysyisi ilmaisena Battle.net. Pelistä tietysti maksan.

Kunhan eivät omaksa hellgaten tyyliä, missä rahapanostuksella saa etuja.
Toisaalta enpä D2:stakaan netissä ole pelannut, vaan solona.

No onneksi peli ei mee maksulliseksi mut onko sillä sit väliä jos battle.net menee maksulliseksi :/
Eikö niille riitä ne monet miljoonat mitkä wowista revitään irti :'(

Aika hemmetin huonolta vaikuttaa jos ei muka voi LANissa pelailla. Jos BNet muuttuu maksulliseksi niin toivottavasti edes poistavat mainokset, vai onko pelialalla yhtään mitään moraalia enää.

Piratismin syyttäminen on niin läst siisön.

Battle.netissä on jo mainoksia, joten niistä tuskin on kyse.
Hyvin mahdollista, että siitä tehtäisiin maksullinen.
LAN pelaamisen mahdollisuus on myös poistettu D3:sesta, hmm…

Näytä kaikki kommentit

Tai mainosrahoitteisuus! Toivottavasti vain ahneus ei liikaa leviäisi pilaamaan pc-moninpelejä :

Voihan ne rahastaa esim myymällä jotain tonttulakkeja, kuten siinä.. Siinä ihmeen Maple Storyssä tjsp.

Jos battle.net tulee maksulliseksi niin silloin pelaajat mielummin ehkä pelaavat yksinpeliä. Tai sitten pelaavat kuin se ihminen joka pelasi 36 WoWia yhtä aikaa.

Muropaketin uusimmat