Uusimmat

Diablo III -ohjaaja myöntää: huutokauppa satutti peliä pahasti

30.03.2013 15:00 Juho Anttila

Diablo III oli ja on yhä erinomainen peli, mutta kaikki odotetun toimintaroolipelin ratkaisut eivät miellyttäneet osaa pelaajista. Yksi näistä ristiriitaisista ominaisuuksista on pelin esinehuutokauppa, joka on monen mielestä pilannut koko pelin. Jo toisiin hommiin siirtynyt pelin alkuperäinen ohjaaja Jay Wilson on yllättäen asiasta samaa mieltä.

GDC-messuilla puhunut Wilson kertoi, että Blizzard odotti pelaajien käyttävän huutokauppaa aivan eri tavalla kuin mitä todellisuudessa tapahtui. Koko järjestelmän tehtävänä oli vähentää huijauksia ja tarjota pelaajille hyödyllinen palvelu. Kysynnän ja tarjonnan lain sekä esineiden hinnoittelun oli tarkoitus rajoittaa ostettavissa olevien esineiden määrää. Blizzard myös uskoi, että vain pieni osa pelaajista päätyy lopulta käyttämään esinehuutokauppaa.

Kuten tiedämme, toisin kävi. Lähes kaikki pelaajat päätyivät käyttämään huutokauppapalveluita ja yli puolet teki niin säännöllisesti. Tämän seurauksena muun muassa tehtävien suorittamisesta jaettavien esineiden arvo kärsi inflaation, kun huutokauppa täyttyi pikkurahalla ostettavasta halvemmasta tavarasta. Rahasta tuli pelaajille itse päävastustajan, Diablon tappamista tärkeämpi motivaattori pelata peliä.

Wilsonin mukaan Blizzard ei voi yksinkertaisesti poistaa harmia aiheuttavaa huutokauppaominaisuutta, sillä yrityksellä ei ole tietoa siitä, kuinka suuri osa pelaajista tosiasiassa pitää järjestelmästä. Sen sijaan firma tekee kovasti töitä löytääkseen ratkaisuja, jotka loiventaisivat huutokaupan pelikokemusta heikentävää vaikutusta. Hyvä niin, mutta samalla ei voi kuin ihmetellä, miten Blizzard ei kyennyt näkemään huutokaupan vaikutusta alun perinkin. Toisaalta, yllättäähän talvi autoilijatkin joka vuosi.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Diablo 3 konsolilla – uhka vai mahdollisuus? Katso videot ja äänestä!

Diablo III:n ohjaaja vetää nyt uutta, julkistamatonta peliprojektia

Seuraava Diablo 3 -päivitys lupaa vähemmän mutta parempaa loottia