Diablo III:n beta lipsahti avoimeksi

19.04.2012 11:50 | Jouni Mäki-Panula

Diablo III oli hetkellisesti kenen tahansa ulottuvilla, kun Blizzard vahingossa julkaisi käynnissä olevaa betatestiä muistuttavan kokeiluversion pelistä.

Tapahtumasarja käynnistyi keskiviikkona noin kello 13.00 Suomen aikaa, kun internetin keskustelupalstoilla havaittiin, että Diablo III oli ilmestynyt kaikkien Battle.net-tilien käyttöön.

Tempauksen epäiltiin olevan Blizzardin tapa toteuttaa lopullinen stressitesti ennen varsinaista julkaisua toukokuun puolivälissä. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä kello 15.45 Diablo III:n palvelimet ajettiin yllättäen alas huoltotoimia varten.

Diablo III:a parin tunnin aikana pelaamaan ehtineet saivat taltioitua kuvakaappauksia, joiden mukaan kyseessä oli starter edition, eikä varsinaisesti beta lainkaan. Starter edition muistutti betatestiä tarjoten kaikki viisi hahmoluokkaa ja palan sisällöstä välillä kehottaen pelaajaa hankkimaan kokoversion.

Ilmeisesti Blizzard olikin julkaissut aiemmin julkistamattoman starter editionin, joka vastaa sisällöltään kutakuinkin vielä vappuun asti käynnissä olevaa betatestiä. Starter editionista ei oltu puhuttu aiemmin, eikä se siten välttämättä ole tarjolla heti julkaisun jälkeen, mutta vastaava kokeilukäytäntö on tuttu myös World of Warcraftista ja StarCraft II:sta.

Lähde: Diablo III beta taken down temporarily after brief ”Starter Edition” leak.

Lisää aiheesta

Diablo III:n betatesti päättymässä

Diablo III ilmestyy toukokuussa!

Diablo III – eeppinen ennakko, osa 1 (PC)

Diablo III – eeppinen ennakko, osa 2 (PC)

Diablo 3 – pahuksen hauskaa luolarymistelyä

Lue myös

Borderlands 2 -ensikosketus – isompi, laajempi ja parempi

Irtopäitä, demoneja ja talutettavia tyttöjä: NeverDead

Kilpailu: Keskustele omaksesi Kid Icarus: Uprising

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier – haastattelu – teimme todellisen spec ops -pelin

Muropaketin uusimmat