Uusimmat

Diablo III:n ohjaaja siirtyy muihin hommiin

18.01.2013 14:00 Miikka Lehtonen

Diablo III on pienoisissa muutoksen tuulissa, sillä pelin vetovastuussa yli puoli vuosikymmentä ollut Jay Wilson on ilmoittanut siirtyvänsä muihin hommiin. Miehen blogipostauksen mukaan hommaan ei liity sen suurempaa draamaa, vaan aika oli kypsä tehdä välillä jotain muutakin.

Diablo III:n ohjannut Jay Wilson ilmoitti eilen Battle.netin foorumille naputtamansa blogauksen kautta jättävänsä Diablo III:n ohjaajan pallin ja siirtyvänsä muihin hommiin. Mies jatkaa kuitenkin Blizzardin leivissä, eli mistään potkuista ei ole kyse.

”Juhlin äskettäin seitsemättä vuosipäivääni Diablo III:n puikoissa ja vaikka tämä on ollut eräs elämäni haastavimmista ja palkitsevimmista jaksoista, olen päätynyt luovassa mielesä siihen tilanteeseen, että haluan tehdä välillä muutakin. Blizzardin vetäjät ovat armeliaasti antaneet minulle siihen tilaisuuden. Seuraavien viikkojen aikana tulen siirtymään pois Diablo III -projektista ja aloittamaan muut hommat Blizzardilla. Päätös ei ollut minulle helppo, enkä tehnyt sitä nopeasti, mutta mielestäni se on silti oikea.”

Vetovastuun vaihtuminen tarkoittaa väistämättä muutoksia myös pelin luonteeseen, sillä uuden vetäjän mukana tulee uusi visio uusine prioriteetteineen. Mutta Wilson vakuuttelee silti, että Diablo tulee olemaan jatkossakin Diablo — Blizzardin täydellä tuella.

”Haluan vakuuttaa teille kaikille, että tämä ei vaikuta negatiivisesti Diablo III:n meiltä saamaan tukeen. Peli ei ole yhden ihmisen työn tulos, kaukana siitä. Tiimi, joka on kaatanut kaiken intohimonsa ja huomattavat lahjansa peliin, ei ole lähdössä mihinkään. Meillä on paljon hauskaa varastossa tulevaisuuden varalle ja nämä suunnitelmamme jatkuvat normaalisti. En myöskään hylkää tiimiä, vaan jatkan sen parissa työskentelemistä siirtymävaiheen aikana.”

Wilson itse muistelee Diablon parissa viettämäänsä aikaa lämmöllä, mutta tunnustaa, että virheitäkin tuli tehtyä. Niistä kuitenkin opitaan.

”Tiedän, että joidenkin mielestä emme saavuttaneet lupaustamme julkaista Diablo III ’kun se oli valmis’. Emme toki ole täydellisiä, mutta yritämme aina tehdä parhaat mahdolliset päätökset sen tiedon varassa, mitä meillä kulloinkin on. Emme välttämättä tee aina oikeita päätöksiä, mutta jos olemme tehneet virheitä, olemme mielestäni myös ponnistelleet poikkeuksellisen paljon niiden korjaamiseksi.”

Ja lopuksi miehellä on terveiset Diablo III:n hardcore-faneille. Ei, ei ”suksikaa kuuseen”, vaan jotain mukavampaa.

”Olette intohimoisin ja omistautunein pelaajaporukka, jota pelisuunnittelija voisi toivoa. Toivotan teille kaikille parasta mahdollista jatkoa ja haluan kiittää teitä siitä, että teitte tästä minulle upean kokemuksen. Pitäkää kirveenne terävänä, loitsukirjanne käsillä ja se kiero paholainen aisoissa.”

Lähde: Battle.net

Lisää aiheesta

Diablo III (Mac, PC)

Diablo 3:n suunnittelija haistatti Diablon suunnittelijalle 

Muropaketin uusimmat