Uusimmat

Diili kiinalaisjätin kanssa pelasti räiskintä-MOBA Giganticin

12.05.2016 19:00 Miikka Lehtonen

Pelien kehittäminen on hidasta ja kallista puuhaa. Kun kehityksen aikana pelit eivät yleensä juuri tuotakaan, oikeasti riippumattomilla studioilla on aika vaikeaa. Tämän on huomannut myös Giganticin kehitystiimi, joka löysi pelastajan kaukoidästä.

Gigantic vaikuttaa ihan hauskalta peliltä, joskin onnensa ohi nukkuneelta sellaiselta. Kun peli julkistettiin, se oli yksi harvoista räiskintäpelin ja MOBAn risteytyksistä. Nyt vaihtoehtoja on enemmän. Osasyy löytyy siitä, että Gigantic on lipsunut aina vain kauemmas alkuperäisestä aikataulustaan. Pelin kehittäjät joutuivat irtisanomaan väkeä, kun valmista — ja sitä myöten rahaa — ei tullut.

Nyt tulevaisuus näyttää kuitenkin ruusuiselta, sillä kiinalaisjätti Perfect World on napannut pelin siipensä suojiin. Gigantic julkaistaan diilin myötä Xbox Onen ja Windows 10:n ohella muillekin moderneille 64-bittisille Windows-versioille, eli Windows 7:lle, Windows 8:lle ja Windows 8.1:lle. Hieno homma, sillä potentiaalisten pelaajien määrä kasvaa.

”Tämä yhteistyödiili on suuri askel Motigalle, sillä se antaa meille mahdollisuuden jatkaa työtämme toteuttaaksemme sen vision, mikä meillä oli Giganticille — mahtava kilpailuhenkinen online-peli”, firman edustajat juhlivat. Itse muutaman matsin Giganticin betaa pelanneena pidin kovasti pelin taidetyylistä ja sen pelaaminenkin oli ihan kivaa, mutta kun Paragon, Battleborn ja Paladins ehtivät jo markkinoille, Giganticin markkinarako kutistuu koko ajan. Jää nähtäväksi, pystyykö Perfect Worldin taloudellinen mahti paikkaamaan tilannetta.

Lähde: Motiga