UUSIMMAT

Dino Dini kertoo maailman parhaasta futispelistä, joka on tietenkin Kick Off

03.09.2013 18:45 | Jukka O. Kauppinen

Esihistorialliset pelaajat ovat varmasti pelanneet montaa urheilupeliä vuosien ja vuosikymmenten mittaan. Mutta raaka ja peittelemätön totuus on, että vuonna 1989 julkaistiin ehkä kaikkien aikojen paras futispeli. Vai olisiko se paras seuraavana vuonna tullut jatko-osa? Puhun tietenkin Kick Off/Kick Off 2 –peleistä Amigalla (ja okei, Atari ST, C64, NES yms).

Kick Offit teki italialainen Dino Dini, joka kertoi peliensä historiasta viime kuussa järjestetyssä GDC Europe –konferenssissa. Dino kertoo peliensä historiasta, niiden suunnittelusta ja ohjelmoinnista tunnin mittaisella videolla, joka on taatusti katsomisen arvoinen hyvien pelien ystäville.

Kick Off muuten potkii yhä edelleen, mutta pelistä väännetään yhä vuosittain MM-kisat.  Viime vuona pelattiin jo 12. MM-turnaus Italian Milanossa, ja paikalla oli myös futisherra itse. MM-voitto muuten meni Tanskaan Dagh Nielsenille. Toiselle sijalle ylsi italian Gianluca Trojano ja viime vuoden voittaja Gianni Torchio jäi kolmanneksi. Suomalaisia futaajia ei kentällä nähty sen enempää viime kuin tänäkään vuonna. Mikä maksaa, kysyn vaan? Ovatko meikäläiset futaajat ihan ataristeiksi taantuneet?

Lue koko juttu: Video: Postmortem of Dino Dini’s classic Kick Off

Lisätietoja: Kick Off 2 World Cup in Milan!

LisätietojaKick Off 2 World Cup tulokset

Dino Dini futaa