UUSIMMAT

Disney Interactive irtisanoi rajusti

09.03.2014 12:00 Juho Anttila

Kun Disney osti George Lucasin Lucasfilm-yrityksen, moni povasi kehnoja aikoja legendaariselle LucasArts-studiolle. Niinhän siinä sitten kävikin, että pelisarjoja lopetettiin ja koko LucasArts pistettiin lihoiksi. Tämä ei kuitenkaan ole riittänyt, sillä nyt Disney Interactive on leikannut peliosastoaan rajusti.

Kenkää on saanut noin 700 henkilöä, eli yli neljäsosa yrityksen työvoimasta. Peliliike on tehty siitä huolimatta, että esimerkiksi yrityksen lippulaivatuote Disney Infinity on myynyt erinomaisesti ja Japanin osaston mobiilibisnes vetää myös hyvin.

Irtisanomisten takana on päätös yhdistää yrityksen sosiaaliset- ja mobiilitoiminnot. Samassa yhteydessä Disney Interactive vähentää myös firman omaa tuotekehitystyötä rajusti. Jatkossa Disney-pelit tehdään yhä useammin ulkopuolisten studioiden toimesta. Disney Interactiven nimissä vuosittain julkaistujen pelien määrä aiotaan myös puolittaa.

Leikkaukset on helpompi ymmärtää, kun muistaa, että Disney Interactive kääntyi vasta hiljattain voitolliseksi. Tämäkin tapahtui pääasiassa Disney Infinity -pelin ansiosta, joten yrityksen toiminnassa on selvästi ilmaa. Yllättävän rajuja peliliikkeitä joka tapauksessa.

Lähde: Gamesindustry.biz

Lisää aiheesta

Disney löi viimeisen naulan Star Wars 1313:n arkkuun

Disney valitsi lastenpelin Tähtien sodan ja Iron Manin sijaan

EA tekee jatkossa Star Wars -pelit: Bioware, DICE ja Visceral asialla