UUSIMMAT

Disney Universe on täynnä naamioihin pukeutuneita tusinataaveja

21.11.2011 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Anna Juho Anttilalle peli – ja kaveri katoaa virtuaalisyövereihin tyytyväisenä moneksi päiväksi. Mutta aina ilme ei ole auvoinen sieltä palattaessa. Eikä Disney Universe ei ollut ihan niin lysti kuin peli antoi ensin odottaa.

Kentät itsessään sijoittuvat kuuteen eri maailmaan. Karibian piraatit toimivat lähtöpisteenä kaikille, mutta siitä eteenpäin etenemisjärjestyksen saa valita vapaasti. Uuden maailman voi ostaa tutkittavakseen pelin aikana kerättävillä kolikoilla. Kilisevää jaetaan sen verran avokätisesti, ettei samoja kenttiä tarvitse tahkota uudestaan, ellei välttämättä tahdo.

Jo mainitun piraattiteeman lisäksi pelaajat pääsevät tutustumaan niin monstereihin, Liisan tutuksi tekemään Ihmemaahan, Aladdinin itämaiseen maailmaan, Leijonakuninkaan afrikkalaisiin maisemiin kuin myös WALL-E:n karuun tulevaisuuteen. Vaikka graafinen tyyli muuttuukin maailmasta toiseen siirryttäessä, pysyy peruspelattavuus samanlaisena läpi koko seikkailun.

Tämä on myös pelin suurin ongelma. 54 kenttää sitä samaa puuduttaa tehokkaasti. Esikuvien kekseliäisyyden tasolle ei päästä millään. Eikä se mainittu visuaalisuuskaan yllä kovin huikealle tasolle. Grafiikka on ajoittain häiritsevän suttuista ja efektit laimeita. Äänimaailmakin on täysin mitäänsanomaton.

Lue koko arvostelu: Disney Universe (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lue myös

Ace Combat: Assault Horizon (PS3, Xbox 360)

Adventures of Tintin – The Secret of the Unicorn (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Child of Eden (PS3)

Sound Blaster Recon3D – pelaajan piristävä ääniratkaisu

Xbox 360 Wireless Speed Wheel – näppärä rattiohjain padipelaajille

Batman Arkham City -haastattelussa Rocksteady Studios

Muropaketin uusimmat