Doki-Doki Universe paljastaa persoonallisuutesi salat, mutta onko se hyvä peli? Dome testasi

26.01.2014 10:00 | Muropaketin toimitus

Sony on viime aikoina kunnostautunut julkaisemalla pelikoneilleen melkoisia indiehelmiä. Mukaan mahtuu pelejä laidasta laitaan ja joskus niinkin erikoisia tapauksia, että en olisi aivan varma, ovatko ne pelejä ollenkaan.

Doki-Doki Universe on yhdistelmä persoonallisuustestiä ja kepeää seikkailupeliä, jossa sympaattisen robotin olisi tarkoitus oppia inhimillisyyttä voidakseen olla yhdessä rakkaan ilmapallonsa kanssa. Ehei, vaikka tämä ehkä siltä kuulostaakin, en revi tätä tarinaa hihastani. Ja se on vain alkua!

Doki-Doki Universe on peli, josta löytyy reippaasti sydäntä. Ei sinänsä ihme, sillä onhan doki-doki japaninkielinen termi, joka viittaa sydämenlyönneistä lähteviin ääniin. Hempeän ja hellyyttävän sarjakuvagrafiikan taakse piiloutuu muun muassa robotin ja tämän rakkaan ilmapallon välinen rakkaustarina, sekä kamalat määrät hauskoja ja mieleenpainuvia hahmoja.

Kuulostaako oudolta? Sitä Doki-Doki Universe myös on. Pelattavuus koostuu pääasiassa siitä, että pelaaja kiertelee universumin planeetalta toiselle ratkomassa vastaantulijoiden ongelmia. Joku haluaisi vaikkapa nähdä koiran, joten pelaaja avaa valikon, valitsee sieltä koiran ja manaa sellaisen olemassaoloon. Ja siinä se puzzle sitten olikin, eivätkä ne tästä kamalasti monimutkaisemmiksi muutu.

Outoa? Ehkä hieman! Mutta myös hurmaavaa!

Lue koko arvostelu