Dome testasi: miten Onlive-pelipalvelu toimii Suomesta käsin?

23.08.2012 15:30 Miikka Lehtonen

OnLive

Onlive-verkkopelipalvelusta on puhuttu Domessakin paljon. Viimeksihän porukka pääsi uutisiin viime viikolla kun firma meni konkurssiin ja nousi sitten välittömästi tolpilleen pienen velallisten vedätyksen jälkeen. Minä kunnioitan mitä tahansa tahoa, joka pystyy itse repimään itsensä ylös haudasta, joten nyt selvitetään, onko Onlivestä mihinkään.

Olin ennakkoon varautunut siihen, että kokemukseni Onliven parissa tulisivat olemaan negatiivisia. Koko idea haiskahtaa alunperinkin vähän raakileelta ja kun siihen lisätään vielä valtava etäisyys kotini ja palvelinten välillä, olin varautunut jo siihen, että jos koko roska edes toimisi, se toimisi huonosti.

Onlivehän on palvelu, jossa käyttäjät pelaavat kotikoneiltaan käsin pelejä, jotka oikeasti pyörivät firman serverifarmeissa. Kotoa lähtee ohjaimen painalluksia yhteen suuntaan ja tulee videota toiseen. Idean hyvänä puolena on se, että näin pelaaminen onnistuu millä tahansa laitteella, joka pystyy videota toistamaan. Vanhalla PC:llä. Läppärillä. Tabletilla. Kännykällä.

Odotuksia siis riitti, kumpaankin suuntaan. Miten kävi?

Lue koko juttu