Uusimmat

Domen arvostelussa Brink

01.06.2011 17:30 Jukka O. Kauppinen

Kivaa kimppakivaa? Tiedä häntä mutta ainakin Splash Damage -studio on sitä yrittänyt uudessa Brink-räiskinnässään.

Tero Lehtiniemen arvostelua lainatakseni:

Pelin ideana on kaupungissa epätoivoisesti järjestystä pitävien turvallisuusjoukkojen ja sieltä pakenemaan pyrkivien kapinallisten välinen konflikti. Äkkiseltään tuntuu hieman typerältä miksi kaksi osapuolta, joista toinen haluaa pysyä The Arkissa ja toinen lähteä sieltä pois, ajautuvat veriseen konfliktiin, enkä rehellisesti sanoen tajua sitä oikein vieläkään.

Pelin pakollinen juonitila näyttää konfliktin etenemisen molempien sisällissodan osapuolien riveistä, mutta juonipelien tehtävät ovat käytännössä lyhyillä välianimaatioilla yhteen sidottuja erilaisten aikarajoitettujen perustavoitteiden pätkiä.

Miten loppupeli etenee? Ovat kuviot kunnossa?

Lue koko arvostelu:Brink (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös:

Mortal Kombat (PS3, Xbox 360)

Vaikka juoneen onkin panostettu selkeästi enemmän kuin missään muussa genren pelissä, täytyy silti tunnustaa, että se on suhteellisen kehno. Tietoa pantataan mitä läpinäkyvimmillä tavoilla, jotta pakollinen yllättävä juonenkäänne saadaan aikaiseksi. Näin tapahtuu useita kertoja ja loppua kohden se alkaa lähinnä ärsyttämään.

Juonitilan varsinaiset matsit sisältävät myös ison kasan omia murheita. Taistelut ovat joko todella helppoja tai sitten kone huijaa niin armotta, ettei voittokaan tunnu kovin loisteliaalta. Esimerkiksi sarjan iso paha Shao Kahn ei tyydy vain lukemaan kaikkia pelaajan napinpainalluksia salamannopeasti, vaan hänen liikkeitä ei myöskään voi keskeyttää millään tavalla.

Steel Diver (3DS)

Pelin hauskuus tulee lopulta siitä, kun yrittää mennä kenttiä läpi mahdollisimman nopeasti eikä vain yritä päästä määränpäähänsä hitaasti mutta varmasti. Silloin on taisteltava liikevoimia vastaan, mikä tekee pelaamisesta parhaimmillaan mukavan hektistä. Koska sukellusveneet eivät tietenkään pysähdy aivan hetkessä, pelaajan pitää ajoittaa vipujen säätämiset oikein, jos haluaa navigoida sulavasti törmäilemättä miinoihin, luolien seiniin tai muihin sukellusveneisiin.