Domen arvosteluviikko 05/2016: ennakkotykki ampuu kovilla

09.02.2016 19:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 2016/5 muutama tiukka ennakko ja monta muutakin juttua!

 • Infra (PC)
 • Legend of Zelda: Triforce Heroes (3DS)
 • Party Hard (Linux, Mac, PC)
 • Torment: Tides of Numenera -ennakko (PC)
 • aeroflyRC7 (PC)
 • Vuoden peli 2015 parhaat pelit -äänestyksen tulokset
 • Street Fighter V – turpaanottoa virtuaalikehässä ja oikeasti
 • Roccat Nyth MMO Mouse – pelikenttien kuningastiikeri
 • Ensimaistiainen: The Division vaikuttaa erinomaiselta co-op-räiskinnältä
 • Pelikopteri #019 – sarrrrjoja ja seikkailuja
 • Extra Life: Sebastien Loeb Rally EVOn julkaisujuhlissa
 • Nelinpeli podcast 092 – snägäri

 

aeroflyRC7_arv_0kansiaeroflyRC7 (PC)

aeroflyRC7 soveltuu erinomaisesti sekä harjoittelu- ja viihdesimulaattoriksi jo konevalikoimansakin puolesta. Lennätettävissä on näet niin heli- kuin quad-koptereitakin, sähkö- ja polttomoottorilennokkeja, suihkulennokkeja, liitokoneita ja jopa 1:1-mittakaavaan rakennettuja jättilennokkeja. Jokaisen koneen massaa ja mittasuhteita voi myös venytellä 50-200 prosenttiin alkuperäismallista, millä voidaan hakea vaikkapa itse rakennetun lennokin ominaisuuksia.

 

Infra (PC)

Nostan hämeenlinnalaiselle Loiste Interactivelle hattua siitä, että tiimi on lähtenyt tekemään erilaista peliä. On piristävää nähdä peli-idea, jossa vastustajina eivät toimi geneeriset terroristit, vaan luonnonvoimat ja rappeutumaan päässeet ihmisen rakennelmat. Aseina eivät ole MP5:t ja AK-47:, vaan pelaajan aivot ja matkalta mukaan tarttuvat työkalut.Niiden avulla pitäisi sitten korjailla voimaloita, kunnostaa vedenjalostamoja ja muutenkin kunnostaa toinen toistaan rämähtäneempiä tahoja, jotta reitit eteenpäin aukeaisivat.

 

Legend of Zelda: Triforce Heroes (3DS)

Kissat on koiria ja Linkit Zeldoja pukuleikkien kasvaessa oleelliseksi osaksi kolmen sankarin seikkailuja. Jokainen vaateparsi antaa teemaansa sopivan boostin: eskimovarusteissa voi kävellä jäällä ongelmitta, outokeiju Tingleksi pukeutuneena selkäänsä saa putoamiselta pelastavat ilmapallot ja ihanan prinsessa Zeldan mekko lisää todennäköisyyttä sydänten tippumiseen. Pukineet täytyy tilata huumorisävytteiseltä madamelta rahaa ja materiaaleja vastaan, joita kiertyy pelaamalla luonnostaan.

 

TormentTidesofNumenera_arv_0kansiTorment: Tides of Numenera -ennakko (PC)

Vaikka mukana on Planescapen luovaa ryhmää väsäilemässä, niin vastaan tulee sellainen pieni ongelma kuin lisenssikysymys. Mikäs silloin eteen? No, markkinoidaan tuotosta henkisenä jatko-osana. Ta-daa! Kaikki suru ja murhe on poissa. Maailma ei ole sama, säännöt eivät ole samat, mutta temaattisesti mennään samoilla linjoilla; käsitellään kuolemattomuutta, jälleensyntymää ja muistinmenetystä. Yhteistä on myös se, että koko jutun ydin on rikkaassa kirjoituksessa ja filosofiassa.

 

Party Hard (Linux, Mac, PC)

Itseään ”massamurhasimulaattoriksi” kutsuva Party Hard tuntuu peliltä, joka on alusta saakka suunniteltu keräämään huomiota ja palstamillimetrejäjoko puhtaasta järkytyksestä ja kauhistuksesta tai sen vahvasta WTF-tekijästä johtuen.

 

Artikkelit

 

Vuoden peli 2015 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

Domen suuri Vuoden peli 2015 -äänestys on päättynyt – ja parhaat pelit valittu. Kahden äänestysvaiheen tuloksista selviää mitä lukijat pitivät kunkin pelikoneen parhaimpana pelinä – ja mikä on vuoden ylivertaisesti paras peli.

Kansa on puhunut. Vuoden 2015 paras peli oli… The Witcher 3: Wild Hunt.

 

Street Fighter V – turpaanottoa virtuaalikehässä ja oikeasti

Street Fighter, Mortal Kombat, Tekken. Siinä peruspulliaisen tuntemat kolme kovaa tapaa lyödä toista virtuaalisesti turpaan. Toki sarjoja on muitakin, mutta Street Fighter on se teos, josta nykymuotoiset taistelupelit saivat alkunsa. Street Fighter 4 pysyi eri muodoissaan ihmisten huulilla kahdeksan vuotta, mutta tänä vuonna vaihtuu taas numero – ja mekaniikat.

 

Roccat Nyth MMO Mouse – pelikenttien kuningastiikeri

PC-hiiri, masterrace mus musculus. Evoluutio on jättänyt jälkensä, mutta jokaisen herrarotu-heimon suosikkieläin on pysynyt tunnistettavana vuodesta toiseen. Aikojen alussa se oli pelkkä muovikimpale, pitkällä hännällä, kahdella painikkeella ja latausaikoja varten ajan tappamiseen tarkoitetulla pallolla, jonka saattoi pohjasta irroittaa ja sitten hävittää. Roccatin uutuushiiri Nyth on jäänyt evoluution hampaisiin isommalla kädellä. Pallo on pudotettu, ja kylkeen on kasvanut mittava näppäinarsenaali.

 

Checkpoint TV

 

Ensimaistiainen: The Division vaikuttaa erinomaiselta co-op-räiskinnältä

 

Pelikopteri #019 – sarrrrjoja ja seikkailuja

 

Extra Life: Sebastien Loeb Rally EVOn julkaisujuhlissa

 

Nelinpeli

 

Nelinpeli podcast 092 – snägäri

 

Edellinen arvosteluviikko

Cityconomy: Service For Your City (PC)

FIM Speedway Grand Prix 15 (PC)

Guild Wars 2: Heart of Thorns (Mac, PC)

World of Tanks (PS4)

Xenoblade Chronicles X (Wii U)

Far Cry Primal – mammutti olohuoneessa

Sebastien Loeb Rally Evo -haastattelu: “Loimme rallit metri metriltä”

Ensimaistiainen: Far Cry Primal on huikea matka kivikauden vaaroihin

Viipeetön USB-adapteri Atari-joystickeille PC:n emulaattorikäyttöön (Checkpoint)

Mulkaisu: Need for Speed

Varaslähtö: Gang Beasts