Uusimmat

Domen arvosteluviikko 06/2016: Legoja ja Quantum Breakiä

25.02.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 6/2016 muun muassa seuraavannäköistä juttuherkkua:

  • Lego Marvel Avengers (PS4, Xbox One)
  • Mushihimesama (PC)
  • Warhammer 40K: Deathwatch – Tyranid Invasion (iOS)
  • Quantum Break on ”iso pläjäys”, haastattelussa Remedyn Sam Lake
  • Chronicle: RuneScape Legends -ensikosketus – erilainen keräilykorttipeli
  • QPAD QH-85 -pelikuulokkeissa on hyvä äänenlaatu mutta mikki on rikki

 

LegoMarvelAvengers_arv_0kansiLego Marvel Avengers (PS4, Xbox One)

Olin hieman yllättynyt, kun kuulin, että Lego Marvel Avengers ei ole Lego Dimensions –tyylinen avoin softalelu, vaan perinteistä kaavaa seuraava Lego-lisenssipeli. Tämä tarkoittaa siis sitä, että avoimen ”tee mitä haluat” –sähellyksen sijaan tarjolla on peli, jonka pitkä tarinatila seurailee löyhästi kahden Avengers-elokuvan tapahtumia ja hetkiä.

 

Mushihimesama (PC)

Vaikka bullet helleissä ruutu täyttyisikin kaikenlaisesta moskasta alta aikayksikön, ammutaan niissä usein koko ruudun mittaisia säteitä vastapalloon. Näihin yhdistettynä pelaajan itsensä osumalaatikko on hyvin pieni, joten huolet ovat liioiteltuja.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö haastetta piisaa. Sitä piisaa paljonkin varsinkin, jos räiskinnän aikoo pelata läpi kuolematta kertaakaan. Tämä on näet loppujen lopuksi skrollaavien räiskintöjen päätavoite.

 

Warhammer40KDeathwatchTyranid_arv_0kansiWarhammer 40K: Deathwatch – Tyranid Invasion (iOS)

Warhammer 40K on englantilaisen Games Workshopin se menestyneempi figupeli. Siinä ihmiskunta taistelee loputtomia avaruusolioiden laumoja vastaan paitsi miljoonapäisen kansalliskaartinsa, myös geneettisesti muokattujen supersotilaidensa, avaruusmerijalkaväen, avulla.

 

Artikkelit

 

Quantum Break on ”iso pläjäys”, haastattelussa Remedyn Sam Lake

Quantum Break. Monen monta pitkää vuotta odotettu suomalainen megaspektaakkeli lähestyy hyvää vauhtia, minkä kunniaksi vierailimme Remedy Entertainmentin Espoon toimistolla tutustumassa niin peliin kuin sen tekijöihin. Ja tietenkin, TOTTA KAI, juttelimme Remedyn virallisen kasvon, Sam Laken kanssa.

Quantumin luovan ohjaajan roolissa Sam Lakella on paljon valtaa, mutta onneksi myös paljon näkemystä. Mutta kummastakaan ei olisi hyötyä, jos peliä pitäisi tehdä penniä venyttämällä.

 

Chronicle: RuneScape Legends -ensikosketus – erilainen keräilykorttipeli

Se näet ratsastaa vahvasti Runescapen maineella ja maailmoilla, mikä luo uudelle pelille heti kättelyssä ison ja innokkaan potentiaalisen fanilauman. Siinä samalla Chronicle on kuitenkin myös hyvin erilainen korttipeli. Se ei lankea tavanomaisiin ansalankoihin, vaan suuntaa rohkeasti aivan omaan suuntaansa.

Pelin pääsuunnittelija kertoo, että uuden näkökulman lisäksi pelinteossa on ollut vahvana filosofia ” pidä asiat tuoreena ja liikkuvana”.

 

QPAD QH-85 -pelikuulokkeissa on hyvä äänenlaatu mutta mikki on rikki

Alkuun QH-85 suorastaan vakuuttaa. Laite tuntuu jämäkältä ja mukana tuleva mikrofoni on käytännöllisesti erillinen. Kuulokkeiden panta on sopivan pehmeä ja nahkainen, ja mukana tulee metrin johdon lisäksi kahden metrin jatkojohto, mikäli moiselle on tarvetta. Itse en moista tarvinnut, mutta moisia eleitä arvostaa. Esimerkiksi saman kuulokelinjaston QH-90-kuulokkeisiin verrattuna QH-85 on avoimen rakenteen mallia, mikä päästää pieneltä osaltaan ympäröivää meteliä lävitseen.

 

Edellinen arvosteluviikko

aeroflyRC7 (PC)

Infra (PC)

Legend of Zelda: Triforce Heroes (3DS)

Torment: Tides of Numenera -ennakko (PC)

Party Hard (Linux, Mac, PC)

Vuoden peli 2015 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

Street Fighter V – turpaanottoa virtuaalikehässä ja oikeasti

Roccat Nyth MMO Mouse – pelikenttien kuningastiikeri

Ensimaistiainen: The Division vaikuttaa erinomaiselta co-op-räiskinnältä

Pelikopteri #019 – sarrrrjoja ja seikkailuja

Extra Life: Sebastien Loeb Rally EVOn julkaisujuhlissa

Nelinpeli podcast 092 – snägäri

 

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta