Uusimmat

Domen arvosteluviikko 07/2016: Rekkamiähiä ja Quantum Breakiä

29.02.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 7/2016 muun muassa:

  • Renowned Explorers: International Society (Mac, PC)
  • Beyond Two Souls (PS4)
  • The Witness (PC, PS4)
  • American Truck Simulator (Linux, Mac,PC)
  • Quantum Break -peli nostaa uskottavan pelinäyttelemisen riman uudelle tasolle
  • Quantum Break -haastattelussa Remedyn efektivelho Australiasta – Greg Louden
  • Tom Clancy’s The Division -ensikosketus osa 2: PvP-sotaa ja räiskivää roolipeliä
  • Rapoo 8900P – hillitty ja kaunis toimistoratkaisu hiirtä ja näppistä tarvitseville
  • Gameband + Minecraft – älytön älyranneke on upea koru, kallis USB-tikku ja hankala rannekello

 

Renowned Explorers: International Society (Mac, PC)

Kun se alkuperäinen FTL on edelleen kaikkien aikojen suosikkipelejäni, myös Renowned Explorers pääsi matkaan melkoisesta tilanteesta: odotukset olivat korkealla. Onko reilua tai realistista odottaa, että peli voi nousta samoihin korkeuksiin kuin noin suuresti arvostamani klassikko?

 

Beyond Two Souls (PS4)

Kaunis ja ihana lapsuus on siis pelkkä haave Jodien kohdalla, kun lapsonen lähetetään paranormaaleja ilmiöitä tutkivan osaston laitokseen. Laitoslapsen elämä ei ole myöskään tavallista laitoselämää. Jodie oppii ajan myötä hallitsemaan Aidania ja oppii myös muita agenttitaitoja. Ajan myötä heistä kasvaa parivaljakko, joka lähettää James Bondin ja muut agentit kortistoon. Työttömänä Jodien ei kauaa tarvitse olla, kun pian yliluonnolliset voimat alkavat jyllätä, ja ainoat jotka pystyvät jotenkin vastarintaan, ovat Jodie ja Aidan.

 

The Witness (PC, PS4)

Kuten elokuvien, musiikin, kirjallisuuden ja muun taiteen maailmoissa on jo huomattu kerran toisensa jälkeen, nämä itseensä ja asiaansa kiven lailla uskovat tyypit ovat niitä, jotka rikkovat rajoja, tekevät uusia asioita ja kokeilevat pelottomasti.

Tähän kategoriaan kuuluu myös The Witness. Se on peli, johon Jonathan Blow upotti kaiken omaisuutensa ja viisi vuotta elämästään. Tuloksena on totaalisen uniikki peli, joka on monella tavalla pelisuunnittelun hohtava mestariteos.

 

American Truck Simulator (Linux, Mac,PC)

Yksin ei tarvitse kaikkia firman ajoja hoitaa. Omaa yritystä voi hoitaa muun muassa ostamalla lisää autoja, palkkaamalla niiden rattiin kuljettajia ja laajentamalla yritystä ostamalla talleja muista kaupungeista. Kuljettajat keräävät kokemusta rahtia kuljettaessa, ja kaikki ADR-luvat omistava kuski tuokin enemmän rahaa taloon kuin aloitteleva rahtari. Kuljettajien rahtierikoistumista voi muutella haluamakseen, tasaisesti kaikenlaista tavaraa kuskaava ottaa sen työn mitä eteen tulee, arvotavarakuljetuksiin erikoistuva napsii puolestaan päältä vain arvokkainta lastia sisältävät keikat.

 

Artikkelit

 

Quantum Break -peli nostaa uskottavan pelinäyttelemisen riman uudelle tasolle

Quantum onkin luultavasti juuri se peli, joka rysäyttää videopelin ihmishahmojen kuvauksen uudelle tasolle ja haastaa muutkin pelitalot luomaan uskottavia, inhimillisiä ja ennen kaikkea tunnistettavia persoonia.

Antti Herva on yksi niistä mestareista, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Herran virallinen roolinimike on “lead character technical artist”, ja hänen vastuullaan on ennen kaikkea pelin hahmoteknologia.

 

Quantum Break –haastattelussa Remedyn efektivelho Australiasta – Greg Louden

Gregin tausta on itse asiassa elokuvien maailmassa, sillä hän on tehnyt kauan töitä leffamaailmassa. Pelimieheksi tunnustautuvan Loudenin työhistoriasta löytyy muun muassa sellainen ihan pikku pikku leffa kuin Gravity, jonka tiimissä on oli tehostemestarina. Muita herran leffoja ovat World War Z, Happy Feet 2, Prometheus, Sucker Punch ja Legend of the Guardians. Ei kuulkaa mikään turha mies.

 

Tom Clancy’s The Division -ensikosketus osa 2: PvP-sotaa ja räiskivää roolipeliä

Divisionin PvP on kuitenkin rakennettu hieman erikoisella tavalla. Pelaajien välinen taistelu on rajattu kaupungin pahimmin saastuneelle alueelle, keskustaan eristetylle Dark Zonelle. Kaupunki ei ole siis vapaa taisteluareena, vaikka koko kaupungin alueella voikin noin muutoin kuljeskella toisten pelaajien kanssa.

 

Rapoo 8900P – hillitty ja kaunis toimistoratkaisu hiirtä ja näppistä tarvitseville

Näppäimistö on hillityllä tavalla näyttävä eikä hiirikään häpeä sen rinnalla – ainakaan näin paketin läpi katsellessa. Rapoo osaa paketoida tuotteensa todella tiiviisti eikä pakkauksissa ole yhtään ylimääräistä, eikä toisaalta pakkausmateriaaliin ole hirveästi panostettu. Ja hyvä niin sillä tärkeinhän on itse tuote.

 

Gameband + Minecraft – älytön älyranneke on upea koru, kallis USB-tikku ja hankala rannekello

Gameband itsessään on jännä tuote, jonka idea on tarpeettomuudessaan hupaisa. Tänä kuntoilurakennekeiden ja puettavien kapineiden aikakautena ihmiset käyttävät yhä enemmän älyrannekelloja, jotka puhuvat jatkuvasti älypuhelimen kanssa ja vaativat akun latauksen muutaman päivän välein. Toisilla on jumppavehkeitä, jotka seuraavat liikuntasuorituksia ja piirtävät niistä niin reippauskäppyröitä kuin GSP-karttoja juoksulenkeistä.

Mutta että 80-100 euroa maksava ranneke, joka sisältää kahdeksan (8) gig

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi Jukka O. Kauppisen Quantum Break -pläjäyksen.

Lego Marvel Avengers (PS4, Xbox One)

Mushihimesama (PC)

Warhammer 40K: Deathwatch – Tyranid Invasion (iOS)

Quantum Break on ”iso pläjäys”, haastattelussa Remedyn Sam Lake

Chronicle: RuneScape Legends -ensikosketus – erilainen keräilykorttipeli

QPAD QH-85 -pelikuulokkeissa on hyvä äänenlaatu mutta mikki on rikki

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat