UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 08-09/2016: vierailu kevään kovimmat pelit -tarjousviikoilla

14.03.2016 19:30 | Jukka O. Kauppinen

Tällä erää tuplasti Domen peliarvosteluja viikoilta 8 ja 9 / 2016:

  • Cities: Skylines Snowfall DLC pakastaa virtuaalikaupungit (Linux, Mac, PC)
  • Eastside Hockey Manager tarjoaa lätkäfanille nysväystä ja voitonriemua (PC)
  • Far Cry Primal on brutaali ja omaperäinen (PC, PS4, Xbox One)
  • Gravity Rush Remastered – kahden mirrin matka taivaiden halki (PS4)
  • Plague, Inc. Evolved tappaa koko ihmiskunnan (multi)
  • Sebastien Loeb Rally EVO takkuilee kohti rallipelien kuninkuutta (PC, PS4, Xbox One)
  • Street Fighter V näyttää hienolta mutta haparoi perusasioissa (PC, PS4)
  • Unravel hurmaa tekemällä pelottomasti omaa juttuaan (PC, PS4, Xbox One)
  • XCOM 2 on ahdistava ja painostava UFO-peli (PC)

 

cities_skylines_snowfall_arv_0kansiCities: Skylines Snowfall DLC pakastaa virtuaalikaupungit (Linux, Mac, PC)

Lämpötilan laskiessa lisäkuluja syntyy muun muassa sähkönkulutuksesta. Se nousee pakkasen kiristyessä, eikä varsinkaan yösähkön kanssa kannata kitsastella. Roposia pitää lisäksi sijoittaa lämpöputkiin, jotta talojen lämmitystä ei tarvitse hoitaa pelkästään pattereilla. Vähäinen virta lakkauttaa nopeasti monta bisnestä ja saa vihaiset kaupunkilaiset kirjoittelemaan Twitter-tililleen hävyttömyyksiä.

 

Eastside Hockey Manager tarjoaa lätkäfanille nysväystä ja voitonriemua (PC)

Viime vuoden keväällä EHM hyökkäsi ihmisten tietouteen kuin kepulainen kansalaisen lompakolle. Early Access-versio ilmestyi Steamiin ja allekirjoittaneen pelikirjastoon. Jo tuolloin peli vaikutti valmiilta tekeleeltä.

Pelattavia liigoja löytyy 14 eri maasta, yhteensä 30 liigaa. Perinteinen NHL löytyy farmisarjoineen ja on Suomen Liigaa Mestiksineen ja Suomi-sarjoineen, ja jopa Japanin liiga. Pelaajien nimet ovat tuulesta temmattuja, mutta modiyhteisön tekemä kokoopanopäivitys tuo peliin oikeat pelaajat ja joukkueet. Nojatuolimanagerilla on siis valinnanvaraa, minkä joukkueen peräsimeen loikkaa.

 

farcryprimal_arv_0kansiFar Cry Primal on brutaali ja omaperäinen (PC, PS4, Xbox One)

Vuosi 10 000 ennen ajanlaskun alkua on historiallisessa mielessä merkittävä koko maailman kannalta, sillä vaikka silloin ei hallinnutkaan yhtään ainakaan meidän tuntemaamme sotalordia, maailmanhistorian pelilaudalle aseteltiin nappeja, joiden vaikutukset tuntuvat edelleen. Viimeinen jääkausi oli päättynyt ja vetäytyvä kylmä paljasti uutta maata, johon ihmiskunnan heimot levittäytyvät.

Tämä toimii motivaattorina myös Far Cry Primalissa. Rauhanomaisten Wenjojen pitkä taival näyttää saavan onnellisen päätöksen, kun heimon rippeet löytävät Oros-laakson, joka pursuaa vihreyttä, valoa ja elämää. Saalista ja elintilaa näyttäisi olevan yllin kyllin, mutta niin on kilpailuakin. Laaksoon kun saapuu samoissa aikeissa myös kaksi muuta heimoa, joista kummallakaan ei ole puhtaita jauhoja pussissaan. Toiset ovat kannibaaleja, toiset taas kaiken mahdollisen tulijumalilleen uhraavia hihhuleita.

 

Gravity Rush Remastered – kahden mirrin matka taivaiden halki (PS4)

Olen viimeksi ollut yhtä innoissani uusien paikkojen etsimisestä Assassin’s Creedin kiipeilykurssilla aikoja sitten. Päähenkilö Kat ei kiipeä, vaan pistää fysiikan lait uusiksi parilla napinpainalluksella: liipaisimesta kaunotar nousee ilmaan, tatilla osoitetaan ja uusintaklikkaus vaihtaa painovoiman valittuun suuntaan. Sitten alkaa päätähuimaava liito, jonka suuntaa voi milloin tahansa muuttaa. Ainoa rajoite on normaalipainovoimassa tai erityisistä kristalleista latautuva voimamittari.

 

plagueincevolved_arv_0kansiPlague, Inc. Evolved tappaa koko ihmiskunnan (multi)

Kuolemaan ei tarvita hikistä miestä torilla ilman paitaa, vaan jotain paljon huomaamattomampaa. Tavoitteeseen nimittäin riittää pikkuinen pöpö. Virus.

Plague, Inc. on peli, jossa tavoite on murhasurmata koko ihmiskunta. Sillä sinä olet pöpö, joka tykkää levitä, tartuttaa ja tehdä ihmisistä selvää.

 

Sebastien Loeb Rally EVO takkuilee kohti rallipelien kuninkuutta (PC, PS4, Xbox One)

Jos perinteinen uratila alkaa maistua puulta, on mukana myös toinen uratila. Nimittäin Sebastien Loebin uran huippuhetkiä toistava tila, jossa voi itse astua Loebin ajokenkiin ja käydä läpi kaikki hetket ensimmäisestä kisasta ensimmäiseen voittoon ja mestaruuteen. Loeb-uratila onkin mukava lisäys ja herkkua niille, jotka seuraavat rallia tiiviimmin ja tykkäävät loistaa tietovisassa autourheilutietämyksellään.

 

Street Fighter V näyttää hienolta mutta haparoi perusasioissa (PC, PS4)

Heti mähinöiden alkaessa meno on tuttua varsinkin, jos Street Fighter IV:tä on pelannut hetkeäkään. Graafisesti tyylissä on paljon samaa, mutta toki seitsemässä vuodessa tyyliä on ehditty hioa. Sarjakuvamaisen ja realistisen välillä leikkivä tyyli toimii hyvin: se on piirrettymäistä, mutta ei mene täysin anime-osastolle. Mikäli katsoo vain taistelijoita, voisi peliä luonnehtia sukupolven kauneimpiin.

 

unravel_arv_0kansiUnravel hurmaa tekemällä pelottomasti omaa juttuaan (PC, PS4, Xbox One)

Unravel alkaa kotoisasta mummonmökistä, jonka asukas katselee haikean hymyn kera asuntoaan koristavia valokuvia ja sitten huokaisten kerää ompelutarvikkeensa koriin, kiiveten niiden kanssa jonnekin vintille. Me emme mummoa seuraa, sillä lankakorista kierähtää esiin langasta tehty pikku-ukko, jolla on hämmentävä kyky: hän osaa sukeltaa asuntoa koristaviin valokuviin etsimään niihin kätkettyjä lankakoristeita ja samalla kokemaan niihin liittyviä muistoja uudelleen.

 

XCOM 2 on ahdistava ja painostava UFO-peli (PC)

Sota muukalaisia vastaan on ohi ja me hävisimme. XCOM 2:n virallisen taustatarinan mukaan XCOMin kunniakas taistelu muukalaisia vastaan päättyi lopulta tappioon alkuperäisen pelin voitonhetkistä huolimatta. Muukalaiset valloittivat maapallon ja ovat 20 vuoden aikana muuttaneet sitä näköisekseen.

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi Jukan Tom Clancy’s The Division -pelin ensikosketuksen.

Renowned Explorers: International Society (Mac, PC)

Beyond Two Souls (PS4)

The Witness (PC, PS4)

American Truck Simulator (Linux, Mac,PC)

Quantum Break -peli nostaa uskottavan pelinäyttelemisen riman uudelle tasolle

Quantum Break –haastattelussa Remedyn efektivelho Australiasta – Greg Louden

Tom Clancy’s The Division -ensikosketus osa 2: PvP-sotaa ja räiskivää roolipeliä

Rapoo 8900P – hillitty ja kaunis toimistoratkaisu hiirtä ja näppistä tarvitseville

Gameband + Minecraft – älytön älyranneke on upea koru, kallis USB-tikku ja hankala rannekello

 

Muropaketin uusimmat