UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 10/2014: Outlast, Panzer Corps, South Park, World of Tanks, Deus Ex, Nelinpeli

10.03.2014 21:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 10…

  • Outlast (PC, PS4)
  • Panzer Corps (iOS)
  • South Park: The Stick of Truth (PC, PS3, Xbox 360)
  • World of Tanks 360 Edition (Xbox 360)
  • Deus Ex -modikatsaus – joko olisi uudelleenasennuksen aika?
  • Varaslähtö: The Castle Doctrine

Outlast (PC, PS4)

Freelance-toimittaja Miles Upshur saa joltain kielikellolta hieman kliseisen vinkin, jonka mukaan kasvoton suuryritys tekee erikoisia ihmiskokeita vanhassa mielisairaalassa. Koska freelancerilla ei ole varaa valita juttujaan, pakkaa Miles mukaansa videokameran ja ajaa epäuskottavan uudella autollaan paikan päälle tutkimaan tilannetta.

Paikan päällä Mount Massiven mielisairaalassa myrskyää pahaenteisesti, puhelin tippuu verkosta ja paikka näyttää kiireellä hylätyltä. Siinä missä kuka tahansa normaali ihminen olisi jo häipynyt kotiinsa tai ottanut ainakin mutkan matkaan, lähtee täysin puolustuskyvytön toimittaja koputtelemaan laitoksen ovia.

 

Panzer Corps (iOS)

Mobiililaitteille on julkaistu vuosien varrella useita strategiapelejä, joista suurin osa ei sisällä sormustimen vertaa oikeaa strategiaa. Mutta onpa mobiiliin julkaistu asiallisia ja oikeita strategiapelejäkin. Ja nyt niitä on yksi lisää.

Arvostelun voisi suunnilleen tiivistää nimittäin näin: iOS:n Panzer Corps on Panzer Corps. Piste.

 

South Park: The Stick of Truth (PC, PS3, Xbox 360)

Obsidian Entertainmentin South Park –pelin taival koteihimme oli pitkä, vaikea ja tuskallinen. Lykkäykset, oikeusjutut ja julkaisijan konkurssi olisivat monelle muulle pelille kuoleman merkki, tai ainakin merkki siitä, että peliltä ei kannattaisi odottaa liikoja.

Pelkäsin hieman, että myös South Parkille kävisi kehnosti. Turhaan, sillä kyseessä on alkuvuoden paras peli ja kova luu myös minun vuoden peleistäni puhuttaessa.

 

World of Tanks 360 Edition (Xbox 360)

World of Tanks on PC:llä jo aikamoinen legenda. Wargamingin tankkirymistely on noussut hillittömän suosituksi peliksi, jota pidetään malliesimerkkinä siitä, miten F2P-peli tulee tehdä.

Nyt panssarit lähtevät uudelle rintamalle tarkoituksenaan tehdä sama ihme konsolien puolella. Mutta noinkohan hiirtä ja näppistä varten suunniteltu pelikokemus toimii padilla?

Artikkelit

Deus Ex –modikatsaus – joko olisi uudelleenasennuksen aika?

Liberty Island, New York. Yön pimeydessä kylpevä saari näyttää yli lentävän uutishelikopterin silmin rauhalliselta, mutta pinnan alla kytee: Vuosisadan alkupuoliskon levottomuuksissa syntynyt separatistijärjestö NSF on vallannut vapaudenpatsaan rauniot vain muutamaa tuntia aiemmin. Yhdistyneiden kansakuntien terrorisminvastainen toimielin on vastannut tilanteeseen lähettämällä paikalle nanoteknologialla varustetun huippuagenttinsa. Koko maailma pidättää hengitystään.

Nelinpeli

Varaslähtö: The Castle Doctrine

Massiivimoninpelien temmellyskentät ovat epäomaperäisyyden leikkikenttiä, sanovat. Kukaan ei enää edes yritä tehdä asioita toisin, väittävät. Sitten vastaan tulee sellainen pikseliteos, joka kirjoittaa säännöt uusiksi. Tervetuloa The Castle Doctrinen maailmaan.

Petollisen yksinkertaisin vedoin maalaileva MMO-kotikenttäsimulaattori petaa pelaajalle kaksi roolia: on vuoroin oltava kaiken riskeeraava murtovaras sekä kotiaan puolustava hiirenloukkuvelho. The Castle Doctrinen pirunnyrkki on kerrostettu katalimmista ja koukuttavimmista ainesosista

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi Mats Kyyrön arvostelun Thief-toimintaseikkailusta. Perässähiihtäjiksi jäivät Heartstone, The Last of Usin DLC ja Nelinpeli.

Castle Doctrine (PC)

Command: Modern Naval Air Operations (PC)

Disney Infinity Toy Story Playset (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Hearthstone: Heroes of Warcraft –ennakko (Mac, PC)

Thief (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

The Last of Us: Left Behind DLC (PS3)

Tryst (PC)

Trials Fusion –haastattelu: pärinäpeli täynnä salaisuuksia

Thief-ensikosketus – itsekeskeinen paskiainen vai sittenkin sankari? [osa 3]

Nelinpeli Podcast 048: Minäkin itkin

Varaslähtö: Titanfall

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta