UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 17/2015: Peukku sai kaverikseen vuoden ensimmäisen Vältä-varoituksen

04.05.2015 09:00 Muropaketin toimitus

Domessa viikolla 17/2015 muun muassa:

  • Bladestorm: Nightmare (PS4, Xbox One)
  • Etrian Odyssey IV: Legends of the Titan (3DS)
  • Forza Horizon 2: Storm Island (Xbox One)
  • GTA V (PC)
  • Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars (3DS, Wii U)
  • Mortal Kombat X (PC, PS4, Xbox One)
  • Turtle Beach Impact 700 – Punavalaistun kytkinnäppäimistön iskuyritys
  • Turtle Beach Grip 500 – pitoministerin perillinen

Bladestorm: Nightmare (PS4, Xbox One)

Muistan ajan, jolloin pidin Dynasty Warriors –peleistä. Ne tarjosivat aivotonta kepitystä ja ajanvietettä. Sitten käytännössä sama peli julkaistiin uudelleen kymmenkunta kertaa ja hymyni hyytyi. Nykyään en enää Dynasty Warriorseihin koske, ellei pakko ole.

Mutta on se vain niin, tytöt ja pojat, että jotkut pelit saavat ne Dynasty Warriorsitkin näyttämään mestariteoksilta. Bladestorm Nightmare on yksi niistä.

 

Etrian Odyssey IV: Legends of the Titan (3DS)

Ensimmäisen persoonan luolastokoluamiset ovat tehneet viime vuosina jonkin sortin paluun. Etrian Odysseytä on toki julkaistu jo hieman ennen kuin genren renessanssin alkua, mutta sarjaa on julkaistu onnekkaaseen aikaan.

Etrian Odyssey -sarjan virallisesti neljäs osa tuo mukanaan pieniä uudistuksia jo nähtyyn kaavaan. Jotkut näistä ovat kaivattuja, toiset hieman mietityttävät. Mitään suurta pesäeroa sarjan aiempaan kaavaan ei tosin tehdä, joten jos ei sarjasta välittänyt aiemmin, ei Etrian Odyssey IV tilannetta muuta.

 

Forza Horizon 2: Storm Island (Xbox One)

Forza Horizon 2 on tämän hetken ylivoimaisesti paras arcadekaahailu. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin lisää hyvää ajelusisältöä ennestään hyvään peliin. Storm Island vie pelaajat saarelle, jossa säätila on lisärin nimen kuvaamalla tavalla sangen kyseenalainen.

Alkuperäinen Forza Horizon laajeni rallilisärillä, joka kierrätti tuttuja maisemia mutta lisäsi peliin rallityylistä kisaamista. Storm Island ei lähde rallipoluille, mutta sen sijaan muta lentää aivan uusissa maisemissa. Uusiksi laitetaan myös ennestään tututkin autot.

 

GTA V (PC)

Grand Theft Auto V. Vanha juttu? Niinhän se kieltämättä on, sillä peli julkaistiin alun perin jo syksyllä 2013 PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Jopa uuden sukupolven konsolit ovat jo saaneet omat versionsa, mutta PC-miesten odotus se vain jatkui.

Useiden lykkäysten, viivästysten ja sattumien jälkeen se PC-versio vihdoin saatiin, mutta näin monen mutkan jälkeen sieltä paketista olisi syytä tulla jotain vähän tavanomaisesta poikkeavaa – ja vielä positiiviseen suuntaan.

 

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars (3DS, Wii U)

On aika virittää vieterit ja marssittaa lelusoturit kohti vihollisia ja vaarallisia tilanteita. Riittääkö käsikonsoleilta tutun pelin vääntövoima myös isommalla konsolilla?

Peli jakautuu karkeasti kolmeen alueeseen: kampanja, kenttäeditori ja muiden luomat haasteet. Kampanja sisältää Mario-peleistä tuttuihin maisemiin sijoittuvia kappaleita, joissa on kussakin kahdeksan tasoa. Jokainen kappale esittelee uuden rakennuspalikan ja kampanjaa voisikin pitää lähinnä tutoriaalina eri objektien käyttötavoista. Matkalla kerätään myös tähtiä, joilla voidaan sitten hankkia lisähärpäkkeitä omiin tasoihin.

 

Mortal Kombat X (PC, PS4, Xbox One)

Mortal Kombat. Kaksi sanaa, jotka ovat saaneet vanhemmat ahdistumaan ja verestä pitävät pelaajat hytkymään innosta jo Megadriven ajoista saakka. Eikä se viehätys ole siitä mihinkään kadonnut, vaan ainakin minun mielestäni Mortal Kombat on yhä se paras ja hehkein tappelupelisarja.

Kehitystiimillä riitti tällä kertaa tekemistä, sillä vuosien vaisumpi putki päättyi pari vuotta sitten erinomaiseen Mortal Kombat –reboottiin, joka teki niin monta asiaa oikein, että samalle tasolle pääseminen – saati sitten parantaminen – eivät olleet mitenkään itsestään selviä juttuja.

Artikkelit

Turtle Beach Impact 700 – Punavalaistun kytkinnäppäimistön iskuyritys

Turtle Beach Impact 700:n vokotteleva punainen loiste sokaisi minut mekaanisten näppäimistöjen uskoon. Aiemmmin käytössäni oli seitsemän vuotta vanha kalvokytkin-Logitech, joka oli hoitanut hommansa mallikkaasti. Elämän kiertoa noudatellen rakas Logitech näki kuoleman portit, joten oli mikä parhain aika tutustua paljon puhuttuihin mekaanisiin kytkimiin. Otinkin testattavakseni Turtle Beachin upouuden Cherry Brown -kytkimillä varustetun lippulaivan.

Turtle Beach Grip 500 – pitoministerin perillinen

Hiirtä voi kutitella kädessään kolmella eri tapaa: monet pitävät laitettaan kämmenellä kuin vastasyntynyttä ankanpoikaa, toiset leikkivät haukkaa nappaamalla jyrsijän sormien ja kämmenen alaosan väliin. Kuulun pienimpään vähemmistöön eli sormenpää-joukkoon. Käytän laitetta mahdollisimman vähillä kädenliikkeillä ja suurilla nopeuksilla, jolloin sormet tekevät millintarkan työn. Vai pitäisikö sanoa käytin, koska testasin kämmenhiirtä.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi… Ei muuten mitään, koska äänestys näemmä puuttui. Sori. Itse antaisin ääneni Rainbow Six Siegen ensikosketukselle.

Ace Combat: Assault Horizon Legacy Plus (3DS)

Book of Unwritten Tales 2 (Linux, Mac, PC)

Life is Strange Episode 2: Out of Time (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Parcel (Linux, Mac, PC)

Vuoden 2014 epäonnistujat: Rambo the Video Game ja Destiny

Rainbow Six: Siege –ensikosketus: Yksin kotona (viidestään ja panttivangin kanssa)

Steelseries DeX – tarkan pelaajan tarkka hiirimatto

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta