Uusimmat

Domen arvosteluviikko 18/2015: Eastside Hockey Manager, Hand of Fate, Pillars of Eternity, Trine 3, Might & Magic Heroes VII, The Blobjob, Checkpoint, Nelinpeli

11.05.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 18/2015…

  • Eastside Hockey Manager -ennakko (PC)
  • Hand of Fate (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One)
  • Pillars of Eternity (Linux, Mac, PC)
  • Trine 3: The Artifacts of Power -ennakko (Linux, PC)
  • Might & Magic Heroes VII -haastattelu: M&M ennen ja nyt ja kuinka klassikot jalostetaan uudeksi mestariteokseksi
  • Wiikon wanha: The Blobjob on hämmentävä suomipelireliikki
  • Extra life – Grim Fandango Remastered (Checkpoint)
  • Mulkaisu – Pillars of Eternity
  • Mulkaisu – Ori and the Blind Forest

Eastside Hockey Manager –ennakko (PC)

Kevät on saapunut ja kiekkokausi lähestyy loppuaan, niin Liigassa kuin taalajäilläkin. Jos lempijoukkueesi menestys jäi laihaksi, salakavalasti Steamiin hiipineen Eastside Hockey Managerin avulla voit luotsata joukkueesi mitalikantaan.

 

Hand of Fate (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One)

Perinteisten lauta- ja korttipelien yhdistäminen videopelimäisiin mekaniikkoihin ja ohjelmistoihin ei ole enää uusi idea, vaan sitä on viljelty viime aikoina kiihtyvällä vauhdilla molemmilla puolilla rintamalinjaa.

Vaikka mistään tungoksesta ei voi vielä puhua, yrittäjän pitäisi nyt olla jo aika laadukas erottuakseen joukosta. Ja onneksemme juuri sitä Hand of Fate myös on.

 

Mortal Kombat X (iOS)

Taistelupelien brontosaurus Mortal Kombat tekee jälleen paluun. Peli saapui iOS-laitteille noin viikko ennen konsolijulkaisua ja toimii ennakkoluuloista huolimatta hyvin.

Mobiilikombat on keräilykortti- ja taistelupelin risteytys. Kortit toimivat muun muassa varusteina ja hahmoina, joita kertyy voittojen myötä lisää. Pelaajalla on aluksi käytettävissä neljä taistelijaa, joista taisteluun osallistuu samanaikaisesti kolme.

 

Pillars of Eternity (Linux, Mac, PC)

77 000 Kickstarter-tukijaa ei voi olla väärässä. Vanhan koulukunnan roolipeleille on vielä kysyntää. Obsidianin Pillars of Eternitystä odotettiin uutta Baldur’s Gatea, mutta odotettiinko turhaan? Metascoren mukaan ei.

Pelasin Baldur’s Gatea pari kertaa joskus kaksitoista vuotta taaksepäin. Ja olin silloinkin siinä aivan käsi. Siksi PoE ei juuri innostusta herättänyt. Pari vuotta taaksepäin pelasin Planescape: Tormentin ja olin myyty. Sehän oli yksi parhaimmista peleistä kuunaan. Kun luin jostain, että Pillars on ottanut vahvasti vaikutteita kyseisestä mestariteoksesta, lupasin tehdä arvostelun. Ja lupaukseni pidän.

 

Trine 3: The Artifacts of Power –ennakko (Linux, PC)

Suomalaisen Frozenbyten Trine-pelit ovat hurmanneet kansaa jo vuosien ajan muutamalla simppelillä elementillä: sikakaunista grafiikkaa, mahtavaa ääntä, tiukkaa 2D-tasohyppelyä ja fysiikkapohjaisia puzzleja.

Trine 3:ssa yksi näistä tekijöistä muuttuu aika tavalla.

Artikkelit

Might & Magic Heroes VII –haastattelu: M&M ennen ja nyt ja kuinka klassikot jalostetaan uudeksi mestariteokseksi

Ehkä ehdittekin jo lukea Might & Magic Heroes VII –ensikosketuksen. Ai kerkesitte? No hyvä! Ennen kuin loikkaamme ensikosketuksen tokan osan kimppuun, niin nautitaanpa pelin luovan ohjaajan ja M&M-pelisarjan nykyisellä valtaistuimella istuvan Erwan le Bretonin haastattelusta.

Le Breton näet on se pääjehu, joka päättää mitä Might & Magic –peleille tehdään. Ja mitä pelejä tehdään. Kannattaa siis kuunnella!

Wiikon wanha: The Blobjob on hämmentävä suomipelireliikki

Nimi ei tunnetusti peliä pahenna, mutta The Blobjob tuo väkisinkin mieleen likaiset ajatukset ja on suorastaan malliesimerkki tuotteesta, jonka nimi on hauska väärällä tavalla.

Pelipakkauksen tahaton koomisuus on herättänyt hilpeyttä ulkomailla asti. Jokainen voi Googlesta tarkistaa, mikä on urbaanin sanakirjan määritelmä termille blobjob. Voin antaa kahden pisteen vihjeen: se ei ole kököllä videokuvalla siloteltu, yksinkertainen seikkailupeli. Voin kuvitella itseni ideapalaveriin, missä tiimi kuvitteli keksineensä vetävän ja mieliinpainuvan nimikkeen tuotteelleen.

Checkpoint

Extra life – Grim Fandango Remastered (Checkpoint)

Checkpointin videoarvostelussa klassikkoseikkailun uudelleensynnytetty tulkinta, Grim Fandango Remastered. Kuinka on LucasArtsin viimeisen aallon seikkailuksi jäänyt peliveteraani kestänyt aikaa ja onko siitä tänään enää mihinkään? Herättääkö se edes mitään tunteita, onko huumori kuollut, jättääkö peli ihan kuolleeksi?

 

 

Nelinpeli

Mulkaisu – Pillars of Eternity

 

 

Mulkaisu – Ori and the Blind Forest

 

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen arvostelun Grand Theft Auto V –pelin PC-versiosta.

Bladestorm: Nightmare (PS4, Xbox One)

Etrian Odyssey IV: Legends of the Titan (3DS)

Forza Horizon 2: Storm Island (Xbox One)

GTA V (PC)

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars (3DS, Wii U)

Mortal Kombat X (PC, PS4, Xbox One)

Turtle Beach Impact 700 – Punavalaistun kytkinnäppäimistön iskuyritys

Turtle Beach Grip 500 – pitoministerin perillinen

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta