Domen arvosteluviikko 19/2014: BF4, Octodad, Retry, Watch Dogs, Goat Simulator, Nelinpeli

16.05.2014 14:15 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 19/2014 muuuuun muassaaaa:

 • Battlefield 4: Naval Strike DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
 • Conflict of Heroes: Storms of Steel (PC)
 • Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends (PS3, PS4, PSV)
 • Octodad: The Dadliest Catch (Linux, Mac, PC, PS4)
 • Peggle 2 (Xbox 360, Xbox One)
 • Retry (iOS)
 • Watch Dogs -ensikosketus: kuin Chicagossa konsanaan [osa 2]
 • Watch Dogs -haastattelu: teknologiahippaa ja huomispäivän kyberpunkkia
 • Mulkaisu: Goat Simulator
 • Nelinpeli Podcast 053: Jäämeisseli
 • Mulkaisu: Trials Fusion

Battlefield 4: Naval Strike DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Erinomaisen mutta ajoittain kovin bugisen Battlefield 4 -räiskinnän toinen lisäosa, Second Assault, oli sisällöltään mainio, mutta hieman kierrätyshenkinen. Kolmas yritys, Naval Strike ei kenttiä kierrätä, ainoastaan klassikkopelitilaa.

Nimensäkin perusteella merihenkinen Naval Strike nimittäin uudelleenversioi Battlefield 2142:n legendaarista titan-pelitilaa. Uudessa carrier assault -pelitilassa kohteena on vihollisen lentotukialus. Mutta on pakettiin upotettu jälleen paljon muutakin kivaa.

 

Conflict of Heroes: Storms of Steel (PC)

Toisesta maailmansodasta on tehty pelejä ihan kotitarpeiksi. Pidit sitten lauta- tai videopeleistä, valinnanvaraa löytyy. Mutta entä jos pidät lautapelien videopeliversioista? Niitäkin löytyy!

Tuorein yrittäjä tällä oudon spesifisellä markkina-alueella on Conflict of Heroes: Storms of Steel, joka pyrkii tuomaan legendaarisen lautapelin tietokoneiden ruudulle. Ja onnistuuhan se kohtalaisesti.

 

Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends (PS3, PS4, PSV)

Dynasty Warriors oli aikanaan pahuksen hauska peli. Elämää suuremmat sankarit Kiinan historiasta niittivät kumoon tuhatmäärin lantsareita. Aivotonta mättöä koko rahan edestä.

Se oli vuonna 1997 se. Sitten Tecmo teki saman pelin uudelleen toistakymmentä kertaa. Ja tässä sitä nyt ollaan.

 

Octodad: The Dadliest Catch (Linux, Mac, PC, PS4)

Octodad on normaali perheenisä, joka rakastaa ehdoitta lapsiaan ja vaimoaan. Hän ei kuitenkaan ole tuiki tavallinen keski-ikäinen mies vaan rauhaa rakastava mustekala. Kukaan ei ole hetkeäkään epäillyt hänen aitouttaan, paitsi eräs tarkkanenäinen japanilainen kokki, joka haistaa merenelävät sadan metrin päästä.

 

Peggle 2 (Xbox 360, Xbox One)

PopCapin tapa tehdä yksinkertaisista ideoista koukuttavia on ihmeellinen. 2007 julkaistusta ensimmäisestä Peggle-pelistä saakka kuulat ovat ilahduttanut pelaajia, sillä hellyttävän pallopelin sympaattista kutsua on vaikea vastustaa. Etenkin nyt, kun jatko-osa pistää paremmaksi. Peggle 2 on nykyajan virtuaali-Pajatsoa parhaimmillaan.

 

Retry (iOS)

Rovio osaa välistä yllättää. Tai syytä onkin, jos firma on laajentunut vuodessa monella sadalla ihmisellä. Kyllä sieltä on jo syytä löytyä monen monta tiimiä uusia pelejä viilaamaan. Firman uutukaisin kuitenkin tuli niin kulman takaa, että kyllä siinä setä kompastui kummastukseensa.

Retry on näet Rovion peliksi jokseenkin erilainen. Yhtaikaa ihastuttavan vanhakantainen retroilu että moderni taitopeli.

Artikkelit

Watch Dogs –ensikosketus: kuin Chicagossa konsanaan [osa 2]

Kaikki on dataa. Sinä, minä, sinun digitaalinen avatarisi ja minä tiedän kaiken, mikä on dataa. Minä tulen ja luen sinut tietämättäsi. Mutta osaan minä monta muutakin temppua, kehaisee Ubisoftin Watch Dogs –hakkeriseikkailu.

Yllättävin puoli Watch Dogsin ensikoskettelussa oli pelin valtava hiekkalaatikko. Grand Theft Auto –pelisarjaa hengessä lainaava avoimen maailman toimintaseikkailu vie pelaajaa mitä erilaisimpiin suuntiin, ja päätarinan voi halutessaan jättää sinne sivuun hautumaan.

Watch Dogs –haastattelu: teknologiahippaa ja huomispäivän kyberpunkkia

Dome haastatteli Watch DOgsin pääsuunnittelija Danny Belangeria niin pelin synnysta ja kytköksistä todelliseen Chicagon kaupunkiin, pelin julkaisun viivästymisen syistä ja seurauksista, teoksen suuremmasta kokonaisuudesta, kykypuista, moninpelistä ja monesta muuta asiasta.

Nelinpeli

Mulkaisu: Goat Simulator

Mi-mitä…?

Goat Simulator. Sitä.

Nelinpeli Podcast 053: Jäämeisseli

Lukitkaa lapset, vaimot ja tyttäret piiloon! Suomen pelimedian lainsuojattomat rymistelevät jälleen ääniaaltoja pitkin kimppuun kuin pysäyttämätön myrskyaalto! Luvassa jyreä viisituntinen kattaus Suomen parasta pelipodcastia.

Pelikokemusten missiiviprojektiilien kirjoon lukeutuu tällä kertaa mm. Dark Souls II, Muramasa: Rebirth, World of Tanks, FTL sekä tietysti iänikuiset tarina-alasimet Diablo III ja Battlefield 4.

Mulkaisu: Trials Fusion

Joissain piireissä epäonnistuminen, turhautuneisuus ja pyhä raivo tunnetaan yhdellä nimellä: Trials. Suomalaisen RedLynxin loihtima fysiikkapallotteluun perustuva taitopyöräilysarja on tasaisesti kasvattanut suosiotaan vuosien saatossa ja nyt päivänvalon näkee sarjan uusin ilmentymä, Fusion.

Ristiriitaisista arvosteluista huolimatta aiempia pelejä matalamman kynnyksen toisella puolella häämöttää aito oikea Trials-kokemus, täynnä yleviä onnistumisia ja karvaita pettymyksiä. Trialsille ominaiset ”vielä kerran” -fiksaatiot ovat ajaa myös Nelinpelin videon raiteiltaan.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi JOKin arvostelun The Banner Saga –roolipelistä.

The Banner Saga: Chapter 1 (Mac, PC)

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (PS3, PSV)

King Oddball (Android, iOS, Mac, PC, PS4, PSV, WP8 )

Lego The Hobbit (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox One, Xbox 360)

Newtown (lautapeli)

Mulkaisu: Moebius: Empire Rising

Mulkaisu: Castlevania: Lords of Shadow 2

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat