Uusimmat

Domen arvosteluviikko 19/2015: hurja juttutykitysviikko – arvosteluja, ennakoita, artikkeleita ja videoita

15.05.2015 12:06 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 19 muun muassa:

  • Dark Souls II: Scholar of the First Sin (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Dirty Bomb -ennakko (PC)
  • Mario Party 10 (Wii U)
  • Ostrich Island (PC)
  • Train Fever (Linux, Mac, PC)
  • Testissä Logitech G302 Daedalus Prime – näppärä pikkuhiiri mobailijoille
  • Killing Floor 2 -ensikosketus – keskeneräistä cooppiräiskintää
  • Might & Magic Heroes VII -ensikosketus osa 2 – hei taas me seikkaillaan!
  • World of Tanks -olympialaiset vuonna 2015: videoreportaasi
  • Speedrunit yhdistävät viihteen ja ennätysvimman
  • Extra life – Life of Pixel (Checkpoint)
  • Nelinpeli Podcast 075: Rummuta poika rummuta
  • Vieraissa – Jimm’s PC
  • Mulkaisu – Mario Party 10

Dark Souls II: Scholar of the First Sin (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Dark Souls II oli mitä mainioin peli. Mielipiteet ovat jakautuneet sen suhteen, mille paikalle se Souls-pelien trilogiassa – tai nyt kvintetissä – sijoittuu, mutta mainio silti. Itse pidin siitä kovasti.

Olin silti ennakkoon skeptinen, kun Scholar of the First Sin –uusintapainos julkistettiin. Se kun kuulosti hieman rahastukselta. Nyt peli on pelattu. Muuttuiko mieli?

 

Dirty Bomb -ennakko (PC)

”Sielu” on jotain, mitä on vaikea määritellä, mutta jonka puuttumisen huomaa kyllä välittömästi. Dirty Bombin tapauksessa ensi metreiltä alkaa tulla sellainen fiilis, että peliä on tehty enemmän menestyspelien ominaisuuslistoja tuijottamalla kuin luomisen innolla.

Tuloksena on peli, jolta tuntuisi tosiaan se kuuluisa sielu puuttuvan. Samoin kuin kaikki muukin annettava.

 

Gauntlet (PC)

Gauntlet! Nimi pelihistorian hämäristä! Kolikkopelurit muistavat pelistä muutamia kuolemattomia juttuja. ”Wizard needs food badly” –tason läpät sekä sen, että peli oli suunniteltu nielemään kolikoita maksimivauhdilla.

Näistä lähtökohdista on aika paha tehdä peliä, joka riittää vastaamaan nykypelaajien tarpeisiin. Ei se toki estä yrittämästä.

 

Mario Party 10 (Wii U)

Eräänä maanantaiaamuna Nintendon päämajassa on päällä hätätilanne. Keittiön kahvikassa on huventunut hälyttävästi. Millä nyt rahoitetaan kofeiiniyliannostukset? Paniikin laannuttua jaoston johtajan vasemmassa aivolohkossa kehittyy  suunnitelma: ”Kerätkää kaikki minipeliksi kelpaavat demoprojektit! On aika koota uusi Mario Party!”

Marion Partyn kymmenennen tulemisen kantava teema on ”liian monta liian vähän mietittyä ideaa”. Tämän näkee jo silmäilemällä päävalikkoa, sillä minipelien ympärille kasattuja “pääpelimuotoja” on jopa kolme erilaista: Mario Party, Bowser Party ja Amiibo Party.

 

Ostrich Island (PC)

Jotkut pelit ne vain ovat kummia. Suomalaisen indiekehittäjän Ostrich Island on outopeli jo lähtökohdaltaan ja jatkuu hassuna indiepelinä, joka viehättää ideallaan, vaikka ei niinkään toteutukseltaan. Mutta jos päähenkilö on strutsi, niin onhan siinä pakosti sitä jotain!

Niin. Ostrich Island kertoo strutsista, joka oli tunkenut päänsä vähän liian syvälle unihiekkaan. Ja niin kaveri ei huomannut ollenkaan, kun viereinen tulivuori purkautui ja kaikki muut strutsit ottivat ritolat. Nyt tämän vihoviimeisen kaverin pitäisi päästä purkausta karkuun ehjin nahoin.

 

Train Fever (Linux, Mac, PC)

Videopelien paras ominaisuus on toimia välineenä unelmien toteutumiselle. Voit milloin vain lähteä taivaalle lentämään hävittäjää taikapa hoitaa puutarhaa, vaikka et omaa omistaisikaan. Mikä sen parempaa kuin säästää läjä rahaa ja harrastaa juuri sitä, mistä on aina unelmoinut.

Lapsuudenhaaveeni on tehdä jättimäinen pienoisrautatie kaikkine kukkuloineen ja asemineen. Siellä höyryjunat puksuttavat iloisesti menemään vaunujonon seuratessa tunnollisesti. Koko hoito eskaloituisi upeaan ratapihaan, jonka ohjaaminen onnistuisi täysin sähköisesti.

Artikkelit

Testissä Logitech G302 Daedalus Prime – näppärä pikkuhiiri mobailijoille

Ruuhkaa tuntuu pukkaavan myös pelilaitemarkkinoille. Tietokoneella pelaaville on tarjolla jo jonkinlaista näppäimistöä ja osoitinlaitetta. Tässä kisassa yksi avain voittoon on tuotteen suuntaaminen jollekin tietylle viiteryhmälle.

Laitevalmistajalegenda Logitechin G302 Daedalus Prime -hiirulainen on suunnattu varsin kapealle pelisektorille. Vekotin on nimittäin suunniteltu erityisesti MOBA-tyyppisten pelien ammattilaisille. Toki samoista ominaisuuksista voi olla arvaamatonta iloa muissakin tarkkaa hiirikättä vaativissa pelityypeissä.

Killing Floor 2 -ensikosketus – keskeneräistä cooppiräiskintää

Vihaatko zombeja? Niin minäkin! Elävät kuolleet on parasta toimittaa pikavauhtia takaisin haudan lepoon, mieluiten runsaan lyijyannoksen kera. Mutta mitä jos niitä on niin paljon, että yksi ihminen ei millään saa koko laumaa teurastettua? Sitten voidaan kutsua mukaan vaikka muutama kaveri, pistää mankkariin kunnon heviä ja teurastaa porukalla. Hyvät naiset ja herrat, Killing Floor 2!

Might & Magic Heroes VII -ensikosketus osa 2 – hei taas me seikkaillaan!

Might & Magic Heroes VII:sta riittää paljon puhetta ja isoja sanoja. Mutta onko niille katetta? Pre-alphasta on tietysti vaikea sanoa mitään lopullista, semminkin kun kyse on ensimmäisestä lehdistölle näytetystä ja peluutetusta versiosta. Ja on toki muistettava, että aika usein ensihypelausumat ampuvat ohi maalin, kun lopullinen peli ei täytäkään ensifiilisten oletuksia.

Kun tämä ”älkää uskoko mitään mitä sanon, sillä saatan puhua läpiä päähäni” on sanottu, niin sittenpä kehua retostankin ja kunnolla. Sillä voi että sitä oli kiva pelata!

World of Tanks –olympialaiset vuonna 2015: videoreportaasi

Jukka O. oli tänäkin vuonna paikan päällä Puolassa ihmettelemässä millaista menoa World of Tanks –maailmanmestaruuskisoissa – The Grand Finalsissa – oli tarjolla. Ja olihan siellä jos jonkinlaista. Yllättäviä peliliikkeitä, pettymyksiä, hatunheiluttelua ja oikein aurinkoista kevätsäätä. Suomalaiset hikoilivat ja kreikkalaiset kärsivät pakkasesta.

Julkaisemme nyt hiljakseen reissuvideoita paikan päältä – ja tältä siellä näytti:

Speedrunit yhdistävät viihteen ja ennätysvimman

Mitä ovat speedrunit? Yksinkertaisimmillaan speedrunissa läpäistään videopeli mahdollisimman nopeasti. Kun asiaa tarkkailee lähempää, asia monimutkaistuu. Esimerkiksi joudumme vastaamaan uuteen kysymykseen: mikä lasketaan läpipelaamiseksi? Täytyykö koko peli pelata läpi? Kelpaako, että näkee lopputekstit? Entä jos, entä jos…?

Kysymyksiä riittää niin paljon kuin katsojiakin. Ei ole yhtään tavatonta, että speedrun-videon kommenteissa epäillään, että onko tässä nyt peli pelattu läpi vai huijattu. Onneksi tätä varten on erilaisia kategorioita, jotka tyydyttävät epäilevimmänkin katsojan.

Checkpoint

Extra life – Life of Pixel (Checkpoint)

 

 

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 075: Rummuta poika rummuta

Nelinpelin äärioikeassaolon komitea kokoontuu jälleen puolikuukausittaiseen neuvonpitoon, aiheina muun muassa elokuvat, politiikka, luova kirjoittaminen, kapteeniarvot sekä Etelä-Ranska. Okei okei, pelitkin.

Vieraissa – Jimm’s PC

 

 

Mulkaisu – Mario Party 10

 

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi JOKin ”Might & Magic Heroes VII -haastattelu: M&M ennen ja nyt” –artikkelin.

Eastside Hockey Manager –ennakko (PC)

Hand of Fate (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One)

Mortal Kombat X (iOS)

Pillars of Eternity (Linux, Mac, PC)

Trine 3: The Artifacts of Power –ennakko (Linux, PC)

Might & Magic Heroes VII –haastattelu: M&M ennen ja nyt ja kuinka klassikot jalostetaan uudeksi mestariteokseksi

Wiikon wanha: The Blobjob on hämmentävä suomipelireliikki

Extra life – Grim Fandango Remastered (Checkpoint)

Mulkaisu – Pillars of Eternity

Mulkaisu – Ori and the Blind Forest

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta