Uusimmat

Domen arvosteluviikko 20/2014: kolmen peukun mahtipeliviikko

19.05.2014 13:40 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 20/2014:

  • Broforce-ennakko (Linux, Mac, PC)
  • Dark Souls 2 (PC)
  • FTL: Faster Than Light Advanced Edition (iOS, Linux, Mac, PC)
  • Pinball Arcade (multi)
  • Saint Seiya: Brave Soldiers (PS3)
  • Strider (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Valiant Hearts -ensikosketus – seikkailu ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoissa
  • Mulkaisu: The Walking Dead: Season Two
  • Mulkaisu: Broken Age

Broforce-ennakko (Linux, Mac, PC)

Monesta pelistä voi sanoa, että ne ovat puhdasta älyttömyyttä. Monesta pelistä sanotaankin. Mutta moni ei ole yhtä älytön kuin Broforce.

Broforce kun on peli, joka heittää ruudulle pikselöidyt versiot menneisyyden rakkaimmista toimintasankareista. Ja sitten kaikki räjähtää.

 

Dark Souls 2 (PC)

Alkuperäinen Dark Souls on miltei maaginen peli. Siinä vain on sitä jotain. Pelasipa PC:llä, PlayStation 3:lla tai Xboxilla, edessä oli kymmeniä tunteja jännitystä.

PC:llä toki myös tuntikaupalla turhautumista, sillä PC-versio oli kauniisti sanottuna susi. Kakkosta varten tiimi lupaili parantavansa suoritustaan, mutta miten mahtoi käydä?

 

FTL: Faster Than Light Advanced Edition (iOS, Linux, Mac, PC)

Parin vuoden takainen FTL oli monellakin tavalla merkittäväpeli. Se oli ensimmäisiätodellisia Kickstarter-menestyjiä ja todisti monille, ettäidea toimi: saatiinhan sillä rahoitettua peli, jollaista ei muuten taatusti olisi julkaistu.

Nyt FTL nousee taas tapetille, sillä siitäon julkaistu paranneltu Advanced Edition, joka löytyyPC:n ohella myös iPadille.

 

Pinball Arcade (multi)

Flipperinisti on aivan omanlaisensa huumeidenkäyttäjä. Hän näet nousee onneen metallikuulien kolahtelusta. Mutta vaikka flipperit ovatkin nykyään niukka luonnonvara, eivät ne ole enää sukupuuton partaalla. Yksi iso kiitos genren säilymisestä täytyy antaa videopeleille, joiden maailmassa flippereitä on osattu aina arvostaa.

Videopeliflippereitä on toki montaa lajia: hyviä, huonoja, kamalia.  Nättejä, joissa on karsea fysiikka. Tai hyvä fysiikka, mutta yöks-toteutus. Pinball Arcade on yksi niistä upeimmista ja peli, jota kannattaa rakastaa koko sydämmellään.

 

Saint Seiya: Brave Soldiers (PS3)

Saint Seiya -anime on kuin luotu pohjaksi eeppiselle mättöpelille, jossa panoksena on koko universumi.  Peli onkin kuin universumin eeppisin kukkotappeluturnaus, joka on erittäin uskollinen esikuvalleen. Niin vaikuttavat taisteluanimaatiot kuin jatkuva dialogi niin taistelujen aikana kuin välissäkin luo tarinaa, jota jaksaa ja haluaa seurata enemmänkin.

 

Strider (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Strider! Peli, jonka jokainen 80-luvulla Megadrivellä tai Amigalla pelaillut varmasti muistaa komean grafiikan ja hämärän menon ansiosta. Ei ihme, että niin pidetty peli saa nyt uusintaversion.

Ihme ei ole sekään, että uusintaversion ominaisuuslista on aika ajan hengen mukainen. Niin vain on Striderista tehty metroidvania. Mutta millä menestyksellä?

Artikkelit

Valiant Hearts –ensikosketus – seikkailu ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoissa

Ensimmäinen maailmansota on peliksi jopa vähän pelottava aihe. Hirvittävä sota, juoksuhautoja ja miljoonia täysin turhaan menehtyneitä ihmisparkoja. Käsittämättömiä kohtaloja ja dramaattisia maailmanhistorian mullistuksia. Ja sitten tyypit menevät tekevät siitä taidepelin.

Valiant Hearts on jotain hyvin erilaista. Se on pienen 14-henkisen tiimin luoma tarina viiden henkilön kohtaloista ensimmäisen maailmansodan syövereissä. Se on myös rakkaustarina. Ja tarina koirasta.

Nelinpeli

Mulkaisu: The Walking Dead: Season Two

Episodityyppisen julkaisumallin veteraani Telltale osui kultasuoneen The Walking Dead -sarjakuvaan perustuvalla seikkailupelillään. Sydämen nyöreistä mielivaltaisesti vedellyt klassikko nettosi uskomattomat määrät suitsutusta pelikansalta sekä kahmalokaupalla pelialan palkintoja. Kysymys kuuluukin: onko pelin ykköskauden erinomaisuudesta saumoja parantaa?

Selvittääkseen vastauksen Nelinpeli otti The Walking Deadin kakkoskauden syyniin kylmiltään ja hyppäsi avajaisepisodin vietäväksi. Kokeilussa on vain ensimmäisen episodin alkupuolisko, mutta koska kyseessä on äärimmäisen tarinavetoinen seikkailupeli, spoilereilta ei voi välttyä. Teitä on varoitettu.

Mulkaisu: Broken Age

Tim Schafer tuskin osasi arvata käynnistävänsä vallankumouksen, kun LucasArtsilla kannuksensa hankkinut peliveteraani lähti hakemaan joukkorahoitusta vielä nimettömälle, klassisen koulukunnan point & click -seikkailupelilleen. Toisin kuitenkin kävi: harva markkinanero olisi osannut etukäteen ennustaa Kickstarter-buumin jälkeistä maailmaa.

Joukkorahoitteisten pelien portit auki läväyttänyt peli ristittiin Broken Ageksi ja kuten mainostettu, kyseessä on perinteinen, vahvaa tarinaa ja nasevaa dialogia painottava klikkailuseikkailu. Vaan onko Broken Age se massojen toivoma ikiaikainen klassikko, jonka lompakoillaan etukäteen lunastivat? Paha sanoa, mutta on se ainakin aivan penteleen hyvä peli!

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi JOKin Watch Dogs –ensikosketuksen toisen osan. Tx!

Battlefield 4: Naval Strike DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Conflict of Heroes: Storms of Steel (PC)

Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends (PS3, PS4, PSV)

Octodad: The Dadliest Catch (Linux, Mac, PC, PS4)

Peggle 2 (Xbox 360, Xbox One)

Retry (iOS)

Watch Dogs –ensikosketus: kuin Chicagossa konsanaan [osa 2]

Watch Dogs –haastattelu: teknologiahippaa ja huomispäivän kyberpunkkia

Mulkaisu: Goat Simulator

Nelinpeli Podcast 053: Jäämeisseli

Mulkaisu: Trials Fusion

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat