Uusimmat

Domen arvosteluviikko 20/2015: Convoy, DCS Bf 109, Kirby, Slender, State of Decay, Kurwa, Interplanetary, Turtle Beach Drift, Checkpoint, Nelinpeli

20.05.2015 13:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa wiikolla 20/2015 muun muassa:

 • Convoy (Mac, PC)
 • Digital Combat Simulator: Bf 109 K-4 Kurfürst (PC)
 • Kirby and the Rainbow Paintbrush (Wii U)
 • Slender: The Arrival (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
 • State of Decay Year One Survival Edition (PC, Xbox One)
 • Puolan armeijamuseo – panssarihistoriaa ja lentokoneita
 • Interplanetary – planeettojen sotaa suomalaiseen tyyliin
 • Turtle Beach Drift – kangas on uusi musta
 • Extra life – Grow Home (Checkpoint)
 • Mulkaisu – GTA V (PC)
 • Mulkaisu – Mortal Kombat X
 • Nelinpeli Podcast 076: Muistikatkoksia

Convoy (Mac, PC)

Muutaman vuoden takainen FTL oli mitä mainioin peli. Se yhdisteli kevyttä strategiaa ja roolipelailua eeppiseksi tähtimatkaksi, joka on hurmannut niin tietokoneella kuin mobiililaitteilla pelaavia.

FTL:n menestyksen jälkeen moni alkoi visioimaan omia pelejään. Otetaan FTL, vaihdetaan avaruusaluksen tilalle vaikka autot ja mitä tulee? Convoy!

 

Digital Combat Simulator: Bf 109 K-4 Kurfürst (PC)

Messerschmitt 109 on yhä maailmanhistorian eniten valmistettu hävittäjä, ja toiseksi valmistetuin lentokone. Monille se on toisen maailmansodan ikonisin lentolaite, jolla on merkittävä asema myös Suomen sodissa ja 1944 torjuntavoitossa. Kymmenistä Mersu-malleista viimeisin ja tehokkain oli Kurfürst, K-4, joka on ikuistettu myös DCS-simulaattoriin.

 

Kirby and the Rainbow Paintbrush (Wii U)

Nintendon pinkki pallura, Kirby, on vuosien varrella ehtinyt jos jonkinlaisten pelien sankariksi. Välillä tasohypellään, toisinaan lumilautaillaan, joskus jopa suhataan ruudulle piirreltyjä viivoja pitkin. Näin oli Kirby: Power Paintbrushissa ja näin on nytkin.

Mutta hetkinen! Power Paintbrush oli kosketusnäytöllisen mobiililaitteen peli. Miten ihmeessä sama kuvio toimii konsolilla?

 

Slender: The Arrival (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Slenderman on hämmentävä ilmiö. Aikanaan nettifoorumin Photoshop-ketjusta alkunsa saanut nettilegenda on sittemmin nähty useammassa videopelissä ja elokuvassakin.

Harva näistä teoksista kuitenkaan on yhtä virallisia kuin Slender: The Arrival, jota on ollut kehittämässä myös meemin isäksi tituleerattu veikkonen. Mikä sitten meni pieleen?

 

State of Decay Year One Survival Edition (PC, Xbox One)

Maailma on täynnä pelejä, jotka ovat hyviä. Pelejä, jotka ovat huonoja. Mutta sitten on vielä yksi kategoria: pelejä, jotka ovat tavallaan vähän kehnoja, mutta joissa on sitä jotain.

Sitä määrittelemätöntä ainesta, jonka ansiosta niitä vikoja jaksaa sietää ja joista huolimatta pelin pariin palaa uudelleen ja uudelleen. State of Decay on yksi näistä.

Artkkelit

Puolan armeijamuseo – panssarihistoriaa ja lentokoneita

Nyt tosi pelillinen artikkeli! Olin siis taannoin Wargaming.Netin tapahtumassa Puolan Varsovassa. Reissun pääohjelmanumero oli World of Tanks –tankkiräiskeen eSports-finaali, mutta kyllä siinä ehti vähän tekemään muutakin. Kuten vierailemaan läheisessä armeijamuseossa.

Niinpä ohessa WoT-pelaajien ja yleensäkinsotapelaajien iloksi kuvallinen galleria museon värkeistä ja vermeistä. Ihan teitä varten – tai, no teitäkin vähän ajatellen – siellä kävin räpsimässä.

Interplanetary – planeettojen sotaa suomalaiseen tyyliin

Interplanetary on harvinaisen siisti suomalainen strategiapeli, jossa on tähtien sotaa oikein riittämiin. Siinä näet planeetat ovat ajautuneet reippaaseen sotaan ja viskovat toisiaan avaruuden tyhjiön yli mitä julmimmilla sotavälineillä. Kaboom vaan ja kaupungit muuttuvat savuksi taivaalta ryöppyävien murkuloiden osuessa.

Teimme tuossa taannoin pikku haastiksenkin tiimin kanssa – ja mikäpä sen parempi hetki julkaista juttua kuin pelin virallisen julkaisun tiimoilla!

Turtle Beach Drift – kangas on uusi musta

Vaihdan hiirimattoani vain pakottavan tarpeen vaatiessa eli ani harvoin. Olen käyttänyt Marimekon gekko -mattoa niin kauan kuin muistan, mutta nyt oli aika päivittää isompaan jöötiin. Koska kaikkihan me tiedämme, että koolla on väliä.

Turtle Beach lähti mukavuusalueensa ulkopuolelle tuomalla markkinoille oman hiiri-, näppäimistö- ja mattomallistonsa. Testattavia kokoja oli kolme, joista yksi – 35 x 45 cm – meni JOKin hellään huomaan. Jäljellejääneet olivat kooltaan 25 x 35 ja 30 x 90 senttimetriä, joista valitsin päivittäiseen käyttöön jättileveän version.

Checkpoint

Extra life – Grow Home (Checkpoint)

 

 

Nelinpeli

Mulkaisu – GTA V (PC)

 

 

Mulkaisu – Mortal Kombat X

 

 

Nelinpeli Podcast 076: Muistikatkoksia

Härregyd, maailmankirjat sekaisin: Nelinpeli-studiossa on tällä kertaa äänessä vain kolme (3) karvaturpaa! Vaan ällös sä huoli, astetta eksoottisemmalla kokoonpanollakin luvassa on Suomen räiskyvin podcast-annos täynnä runosuonen pullistelua, roiseja rajanylityksiä, heikkolahjaista huumoria ja polttavia pelianalyyseja.

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Eric Hartinin artikkelin speedrunnaamisesta!

Dark Souls II: Scholar of the First Sin (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Dirty Bomb -ennakko (PC)

Gauntlet (PC)

Mario Party 10 (Wii U)

Ostrich Island (PC)

Train Fever (Linux, Mac, PC)

Testissä Logitech G302 Daedalus Prime – näppärä pikkuhiiri mobailijoille

Killing Floor 2 -ensikosketus – keskeneräistä cooppiräiskintää

Might & Magic Heroes VII -ensikosketus osa 2 – hei taas me seikkaillaan!

World ofTanks –olympialaiset vuonna 2015: videoreportaasi

Speedrunit yhdistävät viihteen ja ennätysvimman

Extra life – Life of Pixel (Checkpoint)

Nelinpeli Podcast 075: Rummuta poika rummuta

Vieraissa – Jimm’s PC

Mulkaisu – Mario Party 10

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat