Domen arvosteluviikko 21/2014: 1954 Alcatraz, Blackwell Epiphany, Daylight, NES Remix 2, The Walking Dead, Watch Dogs, Plantronics RIG

02.06.2014 12:40 | Jukka O. Kauppinen

Domessa toissaviikolla 21 käsiteltiin muun muassa näitä aiheita:

  • 1954 Alcatraz (PC)
  • Blackwell Epiphany (PC)
  • Daylight (PC, PS4)
  • NES Remix 2 (Wii U)
  • The Walking Dead Season 2 Episode 3: In Harm’s Way (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Watch Dogs -ensikosketus: tietoverkkovakoilua ja räjähdyksiä [osa 3]
  • Plantronics RIG Gaming Headset – kevyttä iloa korville

1954 Alcatraz (PC)

Epäonnistunut ryöstökeikka, ukko linnassa, vaimo kotona miettimässä miten maksaa velat mafialle. Entä jos keikka oli sittenkin menestys? Entä jos saalis on piilossa jossain? Ainakin kaikki tuntuvat uskovan niin (paitsi poliisi, tietenkin), mutta miksei mies sitten maininnut kätketystä saaliista rouvalleen? Näistä aineksista alkaa point & click -seikkailu 1954 Alcatraz.

Sydämeni jätti lyönnin tai kaksi välistä, kun peli kolahti postiluukkuun ja luin otsikon. En voinut kuin miettiä ”ei jumalauta, ei kai ne ole tehneet jatkoa umpisurkealle 1953: KGB Unleashedille ja nyt se on nakitettu minulle?”

 

Blackwell Epiphany (PC)

Viisiosaisen Blackwell-sarjan päätösosa repii sielun kappaleiksi, tuhoaa itse maailmankaikkeuden perusesanssia, nostaa pistoolin ohimolle, saa kyyneleet muuttumaan vereksi, tekee hulluksi, hakkaa päätä kivetykseen ja Keinonen vapautuu raudoistaan. Epiphany on lopullinen loppu, universumin raja sekä helvetin hieno peli.

 

Daylight (PC, PS4)

Kauhu on vaikea asia. Jotta pelaaja pelästyisi, tarvitaan tiukkaa immersiota ja lujaa tarinankerrontaa. Parikin töppiä rytmityksessä tai suunnittelussa riittää pilaamaan koko operaation.

Tämä mielessä ei voi kuin ihmetellä, mitä Zombie Studiosilla on ollut mielessään, kun tekivät “satunnaisesti generoidun” kauhuseikkailun.

 

NES Remix 2 (Wii U)

Ensimmäistä NES Remixiä pelatessa aloin välittömästi haaveilla siitä, mitä Nintendo voisi saada aikaan jos sama konsepti laajennettaisiin SNES- tai vaikka GameCube-peleihin. Jatkoa saatiin yllättävän nopeasti, mutta materiaalina toimivat edelleen uskollisen harmaan laatikon pölyiset patriarkat.

Vanha koira ei ole oppinut uusia temppuja, mutta hurtan pallo on tällä kertaa paljon hienompi. Ensimmäinen NES Remix kärsi lähdemateriaalistaan, mutta jatko-osa on siunattu paljon paremmilla peleillä. Pelaaja pääsee palaamaan ikonisten NES-klassikoiden pariin ja muistoja tulvii mieleen varmasti jokaiselle alkuperäisiä pelejä pelanneelle.

 

The Walking Dead Season 2 Episode 3: In Harm’s Way (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Vaikea uskoa, että olevinaan aivan äsken alkanut The Walking Deadin kakkoskausi on sitten saavuttanut puolivälinetappinsa. Ja mehän tiedämme, mitä se tarkoittaa: alkuasetelmat on pelattu ja nyt kiihdytetään hurjaa vauhtia kohtiloppuhuipennusta.

Jopa tämä mielessä The Walking Deadin kolmosepisodi on aika tykkiä ja dramaattista kamaa.

Artikkelit

Watch Dogs –ensikosketus: tietoverkkovakoilua ja räjähdyksiä [osa 3]

Watch Dogs on täällä jo aivan kohta. Niinpä juuri nyt on oiva tilaisuus sukeltaa viimeistä kertaa pelin maailmoihin ja miettiä siitä muutamaa vielä avaamatonta puolta. Kuten kunnon rähinöintiä ja moninpeliä.

Ensin se moninpeli. Se on jännä. Pohjimmiltaan sinä olet maailmassa yksin. Sinä olet Aiden ja sinulla on tehtävä. Mutta sitten sinun yksityisyyttäsi loukataan. Joku muu tunkeutuu peliisi! Toinen ihminen!

Plantronics RIG Gaming Headset – kevyttä iloa korville

Pääasiassa ammattikäyttöön tarkoitettuja kuulokkeita tekevä kalifornialainen Plantronics on ollut pitkän historiansa aikana monessa mukana. Jopa Apollo 11:n mukana ensimmäisellä kuulennolla vuonna ´69.

Nyt yhtiö tarjoilee pelaajille väkevää musikaalista ja räjähtely-iloittelua, sillä Plantronics RIG Gaming Headset on raskaamman sarjan kuuloke tosipelurille. Mutta miten pitkälle päästään mikserillä ja muilla eksoottisilla ideoilla?

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi JOKin pikkuarvion Pinball Arcade –flipperistä. Tänks!

Broforce-ennakko (Linux, Mac, PC)

Dark Souls 2 (PC)

FTL: Faster Than Light Advanced Edition (iOS, Linux, Mac, PC)

Pinball Arcade (multi)

Saint Seiya: Brave Soldiers (PS3)

Strider (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Valiant Hearts –ensikosketus – seikkailu ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoissa

Mulkaisu: The Walking Dead: Season Two

Mulkaisu: Broken Age

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat