Domen arvosteluviikko 21/2015: Blitzkrieg 3, Car Mechanic Simulator, Shadowrun, Steelseries Siberia V3 Prism, Nelinpeli

30.05.2015 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 21/2015 muun muassa:

 • Blitzkrieg 3 -ennakko (PC)
 • Car Mechanic Simulator 2015 (Mac, PC)
 • Deep Dungeons of Doom (Mac, PC)
 • Shadowrun Chronicles: Boston Lockdown (Mac, PC)
 • Päivän levy: Hints & Tips for Videogame Pioneers (C64)
 • Steelseries Siberia V3 Prism – laadukasta korvavalohoitoa
 • Nelinpeli Podcast 077: Presque Vu
 • Mulkaisu – State of Decay: Year One Survival Edition
 • Varaslähtö – World of Warships
 • Mulkaisu – Axiom Verge
 • Mulkaisu – Sleeping Dogs: Definitive Edition

Blitzkrieg 3 –ennakko (PC)

Herran vuosina 1939-40 saksalaiset sovelsivat Blitzkrieg-taktiikkaa Euroopassa siihen malliin että taustalle sopisi Mertarannan selostus ”Näittekö minkä rynnäkön kaveri iskee? Ottaa hallintaansa taistelut ja puolustajat katsovat että Herran jestas mitä sieltä tulee!”

Blitzkrieg-sarjan kaksi ensimmäistä osaa iskivät minuun kuin miljoona volttia, ja erottivat ulkoilmasta useammaksi hetkeksi. Blitzkrieg 3:n lähestymisen myötä stahlhelmini alla alkoi mukava kutina ja aloitin kirjoittamaan ulkomaailmalle dear John -kirjettä.

 

Car Mechanic Simulator 2015 (Mac, PC)

Autot. Nämä tiellä liikkuvat, pörisevät ja pahalta haisevat laitokset ovat aina kivoja. Niillä on kiva ajella, ajella ja ajella. Tosin se hyvänolon tunne loppuu siinä vaiheessa, kun joku paikka porsii eikä voikaan enää ajella, ajella ja ajella.

Tässä vaiheessa auto viedään korjaajalle ehjättäväksi tai palkataan kaljapalkalla osaava kaveri parsimaan auto toimivaksi.

 

Deep Dungeons of Doom (Mac, PC)

Mobiili – ja tablettipelien rynnäkkö PC:lle sen kuin jatkuu. Kehitysympäristöt tekevät jatkuvasti pelien ristiporttaukset helpommiksi, joten PC-pelaajat pääsevät nauttimaan – tai ”nauttimaan” – mobiilimaailman peleistä alati kiihtyvällä tahdilla.

Eräs tuoreemmista yrittäjistä on Deep Dungeons of Doom, joka on kulkenut pitkän ja kivikkoisen matkan päästäkseen PC:lle. Hyvä, että kulki, sillä ”mobiilipeli”-leimaa ei nyt kannata pelästyä.

 

Shadowrun Chronicles: Boston Lockdown (Mac, PC)

Kyllä Shadowrunin ystäviä nyt hemmotellaan! Muutamaa vuotta sitten Shadowrun-pelejä ei oltu nähty yhden kehnon FPS:n ohella pariin kymmeneen vuoteen ja nyt niitä on jo kolme – ja neljäs on tulossa.

On Shadowrun Chroniclesin epäonni, että se ilmestyy juuri nyt. Pari vuotta aiemmin se olisi päässyt yksin kukkulan kuninkaaksi ja ehkä vaikuttanut kilpailun puutteessa paremmalta. Nyt siitä löytyy lähinnä puutteita.

Artikkelit

 Päivän levy: Hints & Tips for Videogame Pioneers (C64)

Sanooko nimi Hewson sinulle mitään? Hewson Consultants? C64? SID? Ben Daglish, Jeroen Tel, Matt Gray, Press Play on Tape? Jos, niin hei, minulla olisi sinulle kunnon pro tip!

35 vuotta sitten perustettu Hewson oli etenkin 1980-luvulla kokoonsa nähden suhteettoman hieno ja merkittävä pelitalo. Pienestä pinnistänyt yhtiö julkaisi monia hurjan hyviä pelejä ja muun muassa muutaman suomalaisenkin pelialahistorian varhaisista klassikoista. Yhtiön historiaa avataankin tänä vuonna niin uuden historiateoksen kuin mahtavan best of –musalevyn muodossa.

Steelseries Siberia V3 Prism – laadukasta korvavalohoitoa

Vilkkuvaloissa on vain sitä jotain. Olipa kyseessä näppäimistön hento hehku, tai hiiren sateenkaaren väreissä loistava logo, ledit ovat tulleet jäädäkseen. Ja miksipä ei. Pienestä valosta kun tuskin haittaa on kenellekään, ja yön pimeinä tunteina hennosti loistavat näppäimet on helppo huomata.

Nyt myös korvat saavat osansa valohoidosta kun Steelseries esittelee V3-Prism mallin. Pohjimmiltaan kyse on hienoinen päivitys V2:een, joka on vakiinnuttanut asemansa edullisempien pelikuulokkeiden keskuudessa.

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 077: Presque Vu

Nelinpelin kielitieteilijät ovat jälleen vauhdissa täysvahvuudella ja sanoja piiskataan alusta loppuun kuin Suomen nopeinta ravuria! Luvassa on poikkeuksellisen kirkas valon, värien ja kaasun mittelö podcast-tähdistön vimmaisimmasta ja vaarallisimmasta sopukasta.

Mulkaisu – State of Decay: Year One Survival Edition

 

 

Varaslähtö – World of Warships

 

 

Mulkaisu – Axiom Verge

 

 

Mulkaisu – Sleeping Dogs: Definitive Edition

 

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi tasaäänin DCS-simuarvion ja Puolan armeijamuseon.

Convoy (Mac, PC)

Digital Combat Simulator: Bf 109 K-4 Kurfürst (PC)

Kirby and the Rainbow Paintbrush (Wii U)

Slender: The Arrival (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

State of Decay Year One Survival Edition (PC, Xbox One)

Puolan armeijamuseo – panssarihistoriaa ja lentokoneita

Interplanetary – planeettojen sotaa suomalaiseen tyyliin

Turtle Beach Drift – kangas on uusi musta

Extra life – Grow Home (Checkpoint)

Mulkaisu – GTA V (PC)

Mulkaisu – Mortal Kombat X

Nelinpeli Podcast 076: Muistikatkoksia

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta