Uusimmat

Arvosteluviikko 21/2016: Amiga-klassikon paluu, suomihiippailua ja örkkien armeijoita

02.06.2016 22:00 Jukka O. Kauppinen

Dome.fi:ssa viikolla 21/2016 muun muassa:

  • Homefront: the Revolution – Korea vs USA -sota tökkii ja bugaa (PC, PS4, Xbox One)
  • Shadow of the Beast on kunnianhimoinen mutta ei kovinkaan hauska tappelupeli (PS4)
  • Shadwen – kotimainen hiiviskely kompastuu kurjaan tekoälyyn (PC, PS4)
  • Total War: Warhammer on paras Total War ja pakkohankinta (PC)
  • Master of Orion -haastattelu: vanhat MoO-jäärät tekevät rebootista alkuperäisen veroista
  • Mad Catz R.A.T. 1 – testissä minikokoinen pelihiiri

Homefront: the Revolution – Korea vs USA -sota tökkii ja bugaa (PC, PS4, Xbox One)

Vaikka taistelu voitettiin, sota hävittiin. Amerikasta tuli Pohjois-Korean talloma ja hallitsema vasallialue, jossa populaatio elää jatkuvassa pelossa valloittajajoukkojen jaloissa. Suuri osa väestöstä on alistunut siihen, että määräykset tulevat nykyään lännestä, mutta eivät kaikki. Vastarintaliike kun käy varjoissa yhä epätoivoista taisteluaan. Tapahtumat pyörähtävät käyntiin, kun vastarintaliikkeen karismaattinen johtaja joutuu korealaisten vangiksi. Sissialokas aloittaa kokeneempien jermujen kanssa taistelun johtajansa pelastamiseksi ja Philadelphian kaupungin vapauttamiseksi.

Shadow of the Beast on kunnianhimoinen mutta ei kovinkaan hauska tappelupeli (PS4)

Shadow of the Beast kertoo tarinan Aarbronista, siitä titulaarisesta hirviöstä. Paitsi että Aarbron ei ole aina ollutkaan hirviö. Ryöstömatkalla hänelle valkenee kamala totuus: hän oli ihmisvauva, jonka paha velho ryösti kehdosta ja muutti hirviöksi. Kuinka ollakaan, samainen velho nykii silläkin hetkellä Aarbronin talutushihnasta ja usuttaa tätä tappamaan viattomia. Toisin käy: Aarbron kääntyy herrojaan vastaan ja lähtee eeppiselle kostomatkalle.

Shadwen – kotimainen hiiviskely kompastuu kurjaan tekoälyyn (PC, PS4)

Shadwen on salamurhaajaneitonen, jonka kohteena on, ei sen enempää tai vähempää kuin itse kuningas. Kohtalon oikusta Shadwen törmää murhamatkallaan orpotyttö Lilyyn, joka lyöttäytyy väkisin sankarittaren seuraan. Tästä alkaa matka läpi kujien ja torien kohti kuninkaan linnaa ja viimeistä kohtalokasta päätöstä.

Total War: WarhammerTotal War:Warhammer on paras Total War ja pakkohankinta (PC)

Siltä varalta, että Warhammerin maailma ei ole tuttu, kerrataan pikaisesti perusasiat. Games Workshopin vuosikymmenten aikana rakentama maailma on hyvin likaista ja synkkää fantasiaa. Keski- ja renessanssiaikaisia eurooppalaisia valtakuntia muistuttavat ihmisryhmittymät ovat vaarojen ympäröiminä. Metsissä elävät kuolleet nousevat haudoistaan, varjoissa katalat rottamiehet punovat juoniaan ottaakseen olevinaan paikkansa maailman herroina ja vuorilta puskee niskaan loputtomalta tuntuva örkkien armeija.

Artikkelit

Master of Orion -haastattelu: vanhat MoO-jäärät tekevät rebootista alkuperäisen veroista

Vaikka Master of Orion 2016:sta taustalla onkin uusi tiimi ja uudet tekijät, on projektissa mukana myös niitä ihan alkuperäisiä Master of Orionin luojia. Ei tosin sitä tärkeintä, sillä Steve Barcia on kadonnut digiulottuvuudesta sen verran tehokkaasti ettei häntä ole löydetty yrityksistä huolimatta. Mutta Jeff Johannigman, alkuperäisen ja sen ihka ensimmäisen Master of Orionin tuottaja ja tiiminvetäjä, on mukana. Jeff oli myös ensimmäinen vanhan polven MoO-mies, joka headhuntattiin pelin reboottausprojektiin.

Mad Catz R.A.T. 1 – testissä minikokoinen pelihiiri

Mad Catz R.A.T. 1 on halvin sarjansa hiiri. 40 euroa hipova hiiri ei tietenkään ole aivan sieltä alelaarin päästä, mutta pelihiirtä etsiessä tuskin löytää halvempaakaan. Se, mikä näkyy hinnassa, näkyy myös laadussa. Rotta kun ei oikein vakuuta pakettia avatessa. Olkoonkin, että hiirtä mainostetaan kevyenä, mutta 50 gramman hiiri tuskin tuntuu edes käsissä. Ja mikä pahempaa, muovi on pohjattoman ohutta. Niin ohutta, että peruskäytössä lähinnä pelkää rikkovansa sen.

Edellinen arvosteluviikko

Mielenkiintoisin juttu oli...

Katso tilanne vastaamatta