Domen arvosteluviikko 22/2014: Fables, Naruto, Professor Layton vs. Phoenix Wright, Surgeon Simulator, Watch Dogs, Lego Batman 3, Middle-earth

07.06.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 22 muutisen mukaisessa:

  • Disney Infinity – hahmokatsaus (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360, PC)
  • Fables: The Wolf Among Us Episode 4: In Sheep’s Clothing (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst (PC, PS3, Xbox 360)
  • Rekoil: Liberation (PC, Xbox 360)
  • Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney (3DS)
  • Surgeon Simulator Touch (iOS)
  • Watch Dogs (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Lego Batman 3: Beyond Gotham -ensikosketus – pyhä avaruus, Bättis!
  • Middle-earth: Shadow of Mordor -ensikosketus – Mordorin musta varjo laskeutuu [osa 1]

Disney Infinity – hahmokatsaus (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360, PC)

Pelejä ja leluja yhdistävät pelit ovat vallanneet isosti niin lastenpeli- kuin lelumarkkinatkin Skylanders etunenässä. Mikki Hiiri -firman Disney Infinity on myös tuottanut mukavasti rahaa, eikä vähiten erikseen myytävien lisähahmojen muodossa.

Domessakin on jo ehditty käsittelemään niin pääpeliä kuin myös erikseen julkaistuja seikkailupaketteja. Yksittäin myytävät lisähahmot sen sijaan ovat jääneet tähän asti paitsioon. Tämä puute korjataan nyt kertarysäyksellä.

 

Fables: The Wolf Among Us Episode 4: In Sheep’s Clothing (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Telltale Gamesin The Wolf Among Us teki meikäläiseen suuren vaikutuksen jo ensimmäisellä osallaan. Siitä on aikaa useita kuukausia, mutta loppu lähestyy vääjäämättä.

Alkuviikosta ilmestynyt neljäs osa asettelee viimeisiä pelimerkkejä laudalle ennen loppuhuipentumaa ja tekeekin sen sangen laadukkaasti.

 

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst (PC, PS3, Xbox 360)

Naruto-tuoteperhe on kasvanut uuden Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst –nimihirviötä kantavan pelin muodossa. Mutta mitä usean lisänimen alta paljastuu?

Maalipintaa raaputtamalla paljastuu Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3, jonka graafinen asu on saanut uuden maalipinnan. Jottei homma haiskahtaisi täysin rahastukselta, on kylkeen liimattu lyhyt tarinallinen sivukappale, edellisen pelin DLC-asuja, yksi uusi hahmo ja sata erilaista haastetehtävää.

 

Rekoil: Liberation (PC, Xbox 360)

Kilpailu ensimmäisen persoonan räiskintäpeleillä selviytyä pelattaviksi suosikeiksi on kovaa. Alusta saakka asti PC mielessä kehitetty Rekoil luottaa wanhaan Arena-tyyliseen sotimiseen, jossa pääpaino on vain ja ainoastaan sotimisessa sekä pelaajille annetuissa, modityökalujen luomassa monipuolisuudessa. Miten semmoinen voisi toimia konsolilla?

 

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney (3DS)

Professor Layton ja Phoenix Wright ovat tahoillaan viihdyttäneet minua jo useiden vuosien ajan omilla ja omaperäisillä seikkailuillaan. Mutta mitä tapahtuisi, jos kaksikko törmäisi räjähtävässä seikkailussa?

No, rehellisesti sanoen niitä räjähdyksiä ei hirveästi nähdä, mutta muuten yhdistelmä toimii suunnilleen kuten voisi olettaakin. Hyvässä ja pahassa.

 

Surgeon Simulator Touch (iOS)

Surgeon Simulator oli viime vuonna huikean yllättävä ja piristävä nettihitti. PC:lle julkaistu indiehupailu oli verihurmeista ja yliampuvaa sekoilua, jossa suolet, elimet, luunkappaleet ja kaikki muutkin elimet lentelivät minne sattuu. Kirurgiakomedia oli niin kaheli, ettei sitä voinut ottaa tosissaan millään tasolla. Eipä siis ihme, että siitä tulikin pienoinen nettihitti, myös myynnillisesti.

Ikävämpi juttu, ettei teoksen iPad-versio yllä likimainkaan samalle tasolle.

 

Watch Dogs (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Ubisoftin Watch Dogsista puhuttaessa reaktiot ovat olleet ristiriitaisia. PR-miehet ovat hypettäneet ensimmäistä uuden sukupolven open world –peliä, kaiken tämän ennenkin kuulleet pelaajat taas ovat olleet sangen skeptisiä.

Nyt peli on ulkona ja on tilinteon hetki. X-Filesin hengessä totuus on tuolla ulkona, kahden ääripään välimaastossa.

Artikkelit

Lego Batman 3: Beyond Gotham –ensikosketus – pyhä avaruus, Bättis!

Pyhä palikka, Batman – kulmikas Lepakkomies tulee jo kolmannen kerran! Kuten uutukaisen nimestä voi päätellä, leikkikenttänä perinteisesti toiminut Gotham City jätetään tällä kertaa taakse tarinan viedessä sankarimme tähtiin asti. Miika J.K. Halmela raportoi Lontoosta!

Middle-earth: Shadow of Mordor –ensikosketus – Mordorin musta varjo laskeutuu [osa 1]

Middle-earth: Shadow of Mordor on muun muassa F.E.A.R.-räiskinnöistä tutun Monolithin parhaillaan työstämä kolmannen persoonan toimintaroolipeli, joka sijoittuu J. R. R. Tolkienin luomaan Keski-maahan. Pelialueena toimiva Mordor on elävä ja avoin hiekkalaatikko, jossa pelaaja voi toteuttaa itseään lukuisin eri tavoin jahdatessaan örkkejä samooja Talionin saappaissa.

Miika Halmela matkusti Lontooseen Warner Brosin järjestämään esittelytilaisuuteen tutustumaan peliin, jota on maailmalla ehditty jo vertaamaan muun muassa Assassin’s Creediin ja Batman: Arkham -sarjaan. Tutulta haiskahtavan kuoren alta paljastui kuitenkin nippu omiakin innovaatioita.

Duel of Ages 2 (lautapeli)

Duel of Ages 2 on todella outo lintu lautapelien saralla. Se on yhtä aikaa seikkailupeli, roolipeli ja sotapeli ja mukaan on heitetty vielä reilu annos huumoria. Lisäksi jo peruspaketissa tulee niin paljon pelattavaa, että sillä pärjää todella kauan. Ja kun mukaan otetaan Master’s Set, niin silloin peliä voi tahkota vaikka koko loppuelämän ajan.

Sivustakatsojalle Duel of Ages 2 voi näyttää alkuun hämmentävältä.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Pekka Leinosen arvostelun Blackwell Epiphany –seikkailusta.

1954 Alcatraz (PC)

Blackwell Epiphany (PC)

Daylight (PC, PS4)

NES Remix 2 (Wii U)

The Walking Dead Season 2 Episode 3: In Harm’s Way (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Watch Dogs –ensikosketus: tietoverkkovakoilua ja räjähdyksiä [osa 3]

Plantronics RIG Gaming Headset – kevyttä iloa korville

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Disney Infinity - hahmokatsaus (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360, PC)
0%
Fables: The Wolf Among Us Episode 4: In Sheep's Clothing (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
0%
Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst (PC, PS3, Xbox 360)
0%
Rekoil: Liberation (PC, Xbox 360)
0%
Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney (3DS)
0%
Surgeon Simulator Touch (iOS)
0%
Watch Dogs (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
0%
Lego Batman 3: Beyond Gotham -ensikosketus - pyhä avaruus, Bättis!
0%
Middle-earth: Shadow of Mordor -ensikosketus - Mordorin musta varjo laskeutuu [osa 1]
0%

Siirry takaisin kyselyyn