Uusimmat

Domen arvosteluviikko 22/2015: Contradiction, How to Survive, Witcher 3, Roccat Kave XTD, Might & Magic Heroes VII, Nelinpeli, Satellite Reign

04.06.2015 13:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 22/2015 muun muassa:

  • Contradiction (iOS)
  • How to Survive: Storm Warning Edition (PS4, Xbox One)
  • Shovel Knight (PS4, Xbox One)
  • The Witcher 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One)
  • Roccat Kave XTD 5.1 Analog – painava ja äänekäs vastalause
  • Might & Magic Heroes VII -haastattelu – fanista suosikkipelinsä kehittäjäksi
  • Mulkaisu – The Witcher III: Wild Hunt
  • Varaslähtö – Satellite Reign

Contradiction (iOS)

Video oli niin kova juttu kerra. Ajatella. Että tietokone- tai konsolipelissä voisi olla ihan oikeaa videota, siis sellaista elävää kuvaa, ihmisistä! Ja komeaa se olikin, noin kaksi kertaa, sitten se juttu tukehtui itseensä. Sillä FMV, Full Motion Video, oli videopeleille kamalaa myrkkyä.

Ja nyt meillä onkin tässä ihan oikea, uusi, moderni FMV-peli.  Ja vieläpä aika hyvä sellainen. Brittiläisen indietiimin luoma etsiväseikkailu näet on puupennibudjetistaan huolimatta kiinnostava, tyylikkäästi toteutettu ja haastava älypeli.

 

How to Survive: Storm Warning Edition (PS4, Xbox One)

Ah, zombit. Nuo pelinkehittäjien ilonaiheet niille päiville, jolloin ”natsi” tai ”hassun värinen terroristi” eivät läpäise vihollisvalintaa. Mutta zombipelejäkin voi olla erilaisia.

Mielikuvituksellisesti nimetty How to Survive todellakin keskittyy nimensä veroisesti selviytymistaistelun ympärille. Valitettavasti vain jännitys on unohtunut.

 

/wp-content/uploads/s/f/editor/images/shovelknight_xboxone_arv_0.jpg

Shovel Knight (PS4, Xbox One)

Viime kesän Shovel Knight oli yksi Kickstarterin iloisimpiä yllätyksiä. Uskollisesti kahdeksanbittisen NESin keinoilla ja tyylillä tehty retropeli kutkutteli minua juuri oikeasta paikasta.

Tuolloin PC-versio veti suosituspeukun veroisesti, nyt vuorossa on Xbox One –käännös. Miten mahtaa käydä?

 

The Witcher 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One)

The Witcher 3 on peli, jota on odotettu kuin kuuta nousevaa. Sarjan edelliset osat olivat erinomaisen maukkaita roolipelipläjäyksiä ja kaikki kehittäjien pelistään kertoma on kuulostanut niin muikealta.

Joskus – ei niin usein kuin voisi toivoa – sitä käykin niin mukavasti, että se hartaasti odotettu ja paljon hypetetty peli on juuri niin hyvä kuin kuviteltiinkin, ellei jopa parempi.

Artikkelit

Roccat Kave XTD 5.1 Analog – painava ja äänekäs vastalause

Saksalaisen Roccat-firman vermeet ovat olleet kauttaaltaan laadukkaita. Kiitosta ovat saaneet, niin hiiret, näppäimistöt ja kuulokkeetkin. Laatu korvaa määrän, sillä firman tuotekatalooki on harkitun niukka, sillä uusia tuotteita – kuten kuulokkeita – pusketaan markkinoille vain harkitusti ja fiksuilla ideoilla.

Roccat Kave XTD 5.1 Analog -kupit ovat harkituiden ideoiden kärkipäästä. Ne ovat puhtaat reilun 100 euron hintaiset tilaäänikuulokkeet, joista on jätetty pois kaiken maailman lisäkikkareet. Se mitä mukana ei tule, sitä ei tarvita. Ei ajureiden asentelua, päivittelyä tai muutakaan softapohjaista. Ainoastaan piuhat kiinni ja menoksi. Näin ollen 5.1 Analogien -kokemus on mukavan puhdas, jollaista laitevalmistajat arvostavat nykypäivänä aivan liian vähän.

Might & Magic Heroes VII –haastattelu – fanista suosikkipelinsä kehittäjäksi

Joskus voi ihmisellä käydä tuuri ja elämän uomat menevät juuri oikein. Kuten virolaisella Ott Madis Ozolitilla, joka on elänyt käytännössä koko elämänsä Might & Magic Heroes / Heroes of Might & Magic –pelisarjojen parissa.

Ja tänään Ott työskentelee Limbic Entertainment –studiolla tekemässä sarjan uusinta, Might & Magic Heroes VII  -peliä. Kyllähän tästä piti jutella!

Nelinpeli

Mulkaisu – The Witcher III: Wild Hunt

 

Varaslähtö – Satellite Reign

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Nelinpeli-podcastin 77:n jakson!

Blitzkrieg 3 –ennakko (PC)

Car Mechanic Simulator 2015 (Mac, PC)

Deep Dungeons of Doom (Mac, PC)

Shadowrun Chronicles: Boston Lockdown (Mac, PC)

 Päivän levy: Hints & Tips for Videogame Pioneers (C64)

Steelseries Siberia V3 Prism – laadukasta korvavalohoitoa

Nelinpeli Podcast 077: Presque Vu

Mulkaisu – State of Decay: Year One Survival Edition

Varaslähtö – World of Warships

Mulkaisu – Axiom Verge

Mulkaisu – Sleeping Dogs: Definitive Edition

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta