Uusimmat

Domen arvosteluviikko 23/2014: Democracy 3, Fez, Mario Kart 8, Pac-Man, Surgeon Simulator Touch, Wolfenstein, Gauntlet, Command & Conquer, Lego Batman 3

09.06.2014 12:45 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 23 muun muassa!

  • Democracy 3 (Linux, Mac, PC)
  • Fez (Linux, Mac, PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360)
  • Mario Kart 8 (Wii U)
  • Pac-Man and the Ghostly Adventures (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)
  • Surgeon Simulator Touch (iOS)
  • Wolfenstein: The New Order (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Gauntlet-ensikosketus – klassinen kujanjuoksu kutsuu sankareita
  • Wiikon wanha: Command & Conquer
  • Lego Batman 3: Beyond Gotham -ensikosketus – pyhä avaruus, Bättis!

Democracy 3 (Linux, Mac, PC)

Jokaista politiikkaa vähänkin seuraavaa yhdistää se, että juuri hän osaisi helposti tehdä parempia päätöksiä kuin vallan kahvassa olevat idiootit. Välillä tuntuu, että tikkaa heittävä apinakin johtaisi tätä maata paremmin kuin Arkadianmäellä istuva papukaijaparvi.

Ikinä vain ei tule tilaisuutta näyttää omaa kyvykkyyttään kun ei viitsi lähteä ehdolle, tai jos lähtee, niin äänestäjät ovat tyhmiä, eivätkä tiedä omaa parastaan. Näissä allekirjoittaneen kaltaisissa oman elämänsä politiikan asiantuntijoissa on brittiläinen Positech nähnyt markkinaraon.

 

Fez (Linux, Mac, PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360)

Pikseligrafiikasta on muodostunut jo käsite, sillä sitä näkee nykyään lähes joka toisessa pelissä. Eritoten pikseliset tasohyppelyt ovat perusperiaatteeltaan suhteellisen samankaltaisia, mutta Fez koettaa kuitenkin muuttaa totuttua kaavaa, sillä se ei ole aivan tavanomainen tasoloikka.

 

Mario Kart 8 (Wii U)

On vaikea uskoa, että ensimmäisestä Mario Kartista on jo 22 vuotta aikaa, mutta niin se aika vain rientää, kun on hauskaa. Ja Mario Kartien parissa sitä hauskaa on todellakin riittänyt, niin yksin kuin porukassa.

Mario Kart 8 ei muuta tätä, eikä muitakaan sarjan perinteitä, vaikka uudistuksia toki onkin tarjolla.

 

Pac-Man and the Ghostly Adventures (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)

Keltaisen juustokiekon pelihistoriallinen merkitys on kiistämätön, mutta uudemmat pelaajat eivät välttämättä muista koko palloa. Rahat voidaan ottaa pois uudelta sukupolvelta televisiosarjan avulla, jonka jälkeen samasta kaivosta on hyvä ammentaa vaikkapa uuden uusi videopeliversio.

Pac-Man-hahmoa on herätelty viime vuosina henkiin useammankin retrohenkisen, onnistuneenkin pelin voimin. Pac-Man and the Ghostly Adventures ottaa kohderyhmäkseen lapset, eikä riskejä tai retroa tällä kertaa annostella kovinkaan tilavalla kauhalla.

 

Surgeon Simulator Touch (iOS)

Surgeon Simulator oli viime vuonna huikean yllättävä ja piristävä nettihitti. PC:lle julkaistu indiehupailu oli verihurmeista ja yliampuvaa sekoilua, jossa suolet, elimet, luunkappaleet ja kaikki muutkin elimet lentelivät minne sattuu. Kirurgiakomedia oli niin kaheli, ettei sitä voinut ottaa tosissaan millään tasolla. Eipä siis ihme, että siitä tulikin pienoinen nettihitti, myös myynnillisesti.

Ikävämpi juttu, ettei teoksen iPad-versio yllä likimainkaan samalle tasolle.

 

Wolfenstein: The New Order (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Kun uusi Wolfenstein julkistettiin, en odottanut siltä kauheasti. Jo viiden vuoden takainen Wolfenstein-reboot oli aika perustason räiskintäpeli, eikä mikään uuden promomateriaalissa saanut odottamaan parempaa.

Niinpä odotus olikin aika iloinen, kun Wolfenstein osoittautui paitsi asialliseksi räiskintäpeliksi, myös hieman erilaiseksi tekeleeksi, kuin olisin odottanut.

Artikkelit

Gauntlet-ensikosketus – klassinen kujanjuoksu kutsuu sankareita

Nykyään kulttimainetta nauttiva pelihallimasiina Gauntlet käännettiin aikoinaan myös monille kotikäyttöisille alustoille sankaruudesta haaveilevien nörttipoikien suureksi riemuksi. Lisäksi suositulle pelille tupsahteli ajan saatossa jokusia jatko-osia, mutta viime vuodet sarja on viihtynyt syvässä hiljaisuudessa.

Jos kaipaat vanhanaikaista kujanjuoksua ummehtuneissa kellareissa, älä suotta murehdi. Ruotsalaisen Arrowheadin kehittämä Gauntlet hylkää uudempien osien esittelemät turhat uudistukset ja palauttaa meidät takaisin juurille.  Miika J.K. Halmela puki panssarit päälleen ja matkusti ottamaan selvää klassikon paluusta!

Wiikon wanha: Command & Conquer

Jos pitäisi mainita se kaikkein legendaarisin strategianaksuttelu, niin monen suusta vastaukseksi tulisi Command & Conquer. Militaristista taktikointia tarjoava Command & Conquer julkaistiin vuonna 1995, joka toi Westwood Studiosin maailman kartalle yhtenä arvostetuimmista pelinkehittäjistä. Mainemittari pysyi tapissa aina vuoteen 2003 saakka, jolloin studio suljettiin.

Lego Batman 3: Beyond Gotham –ensikosketus – pyhä avaruus, Bättis!

Pyhä palikka, Batman – kulmikas Lepakkomies tulee jo kolmannen kerran! Kuten uutukaisen nimestä voi päätellä, leikkikenttänä perinteisesti toiminut Gotham City jätetään tällä kertaa taakse tarinan viedessä sankarimme tähtiin asti. Miika J.K. Halmela raportoi Lontoosta!

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen arvostelun Watch Dogs –pelistä reilulla 50 prosentin äänisaaliilla.

Disney Infinity – hahmokatsaus (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360, PC)

Fables: The Wolf Among Us Episode 4: In Sheep’s Clothing (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst (PC, PS3, Xbox 360)

Rekoil: Liberation (PC, Xbox 360)

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney (3DS)

Surgeon Simulator Touch (iOS)

Watch Dogs (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lego Batman 3: Beyond Gotham –ensikosketus – pyhä avaruus, Bättis!

Middle-earth: Shadow of Mordor –ensikosketus – Mordorin musta varjo laskeutuu [osa 1]

Duel of Ages 2 (lautapeli)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta