Domen arvosteluviikko 23/2015: Code Name: STEAM, Dragon Age DLC, Not A Hero, Sparkle Unleashed, Commodore 64, Nelinpeli, Westerado

09.06.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 23/2015 muun muassa:

  • Code Name: S.T.E.A.M (3DS)
  • Dragon Age: Inquisition – Jaws of Hakkon DLC (PC, PS4, Xbox One)
  • Not A Hero (PC)
  • Sparkle Unleashed (Android, iOS, PC, PS4, Xbox One)
  • Commodore 64: A Visual Commpendium on erilainen aikamatka [kirja]
  • Nelinpeli Podcast 078: On se kova
  • Mulkaisu – Westerado: Double Barreled

Code Name: S.T.E.A.M (3DS)

Intelligent Systems on tuttu firma konsolipelien ystäville. Advanced Wars- ja Fire Emblem-sarjoista tunnettu pelitalo on nakerrellut jo vuosia haastavia strategiavirityksiä Nintendon käsikonsoleille, mutta nyt poppoo on ottanut suurennuslasin alle jotain pikkuisen erilaista.

Firman uusin tuotos heittää pelaajan 1800-luvulle, missä kaikki pelaa höyryvoimalla, kuinkas muutenkaan. Vihamieliset muukalaiset saapuvat valloituspuuhiin, mutta hätä ei ole tämän näköinen! Vanha kunnon Abraham Lincoln on perustanut juuri tällaisia tilanteita varten S.T.E.A.M.-järjestön, jonka ainoa tehtävä on torjua valloittajat. Hahmoja revitään klassista amerikkalaisista kirjoista ja saduista, minkä ansiosta ryhmä rämä onkin melkoisen värikäs posse. Varsinkin Ihmemaa Ozin ystäville mukana on melkoista herkkua, mutta jätän nämä herkut yllätykseksi.

 

Dragon Age: Inquisition – Jaws of Hakkon DLC (PC, PS4, Xbox One)

Dragon Age: Inquisition on iso peli. Niin iso, että kaiken sisällön läpi kahlaamisen jälkeen rpg-masu on herkästi ähkyyn asti täynnä. Enemmän on silti enemmän ja siksi tarjolla on myös ladattava lisäri, Jaws of Hakkon.

Kun yksi suurimmista alkuperäispelin kritiikin aiheista on sisällön liiallinenkin määrä laatuun nähden, voidaan lisärin tarpeellisuutta toki pohtia jo alun perinkin. Sillä juuri sitä Jaws of Hakkon tarjoaa: lisää sitä samaa.

 

Not A Hero (PC)

Väkivalta on kamalaa oikeassa elämässä, mutta peleissä hyvin tehtynä riemukasta. Katsokaa vaikka Broforcea: groteskia menoa, mutta veikeän pikseligrafiikan ansiosta niin hauskaa.

Not A Hero ottaa saman idean ja heittää päälle kombottelua, lisää huumoria ja annoksen brittiläistä poliittista satiiria. Tuloksena on hauska peli.

 

Sparkle Unleashed (Android, iOS, PC, PS4, Xbox One)

Suomalaisen 10Tonsin Sparkle-sarjan pelejä on nähty vuosien varrella alustalla jos toisellakin. Mobiili, PC, konsolit, kaikki käy. Ja on niitä pelejäkin nähty.

Kuularuiskut ovat pyörineet, kuulaletkat vyöryneet ja mikään ei ole muuttunut. Paitsi nyt. Mutta muuttuuko tarpeeksi?

Artikkelit

Commodore 64: A Visual Commpendium on erilainen aikamatka [kirja]

Commodore 64: A Visual Commpendium on erilainen kirja Commodore 64 -pelien historiallisesta maailmasta. Se ei niinkään kerro kuin yllyttää miettimään. Se ei alleviivaa vaan kysyy. Se ei ole tietoteos, vaan opus täynnä pikseleitä.

Kirjapainotaidon kannalta opus on suorastaan poikkitaiteellinen viritys. Normaalisti kirjojen grafiikka määritellään DPI:nä – pikseleitä per tuuma. Nyt aukeamalle levitetään grafiikkaa, jota mitattiin muinoin mittakaavassa ”yhdelle riville mahtuu 40 merkkiä” tai ”tietokoneen resoluutio on 320×200 pikseliä.” Se on itsessään lähes retrotaidetta, mutta niin ovat C64-pelitkin.

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 078: On se kova

Suomen suurhabaisin pelipodcast ratsastaa jälleen kohti glooriaa, eikä tundra tule koskaan olemaan entisensä tämän poljennon jälkeen! Tällä kertaa Nelinpeliception-harjoitteissa sukelletaan jo niin syvälle omaan suklaasilmään, että podcastissa jopa kuunnellaan omaa podcastia! Livenä! Voi hyvä helvetti tätä eeppisyyttä!

 

Mulkaisu – Westerado: Double Barreled

Sykkiikö sydämessäsi aina salainen halu päästä taas leikkimään cowboyta? Westerado: Double Barreled vastaa kaihoisaan kutsuun!

 

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi erittäin ylivoimaisella äänisaaliilla Miikka Lehtosen arvostelun The Witcher 3 –roolipelistä.

Contradiction (iOS)

How to Survive: Storm Warning Edition (PS4, Xbox One)

Shovel Knight (PS4, Xbox One)

The Witcher 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One)

Roccat Kave XTD 5.1 Analog – painava ja äänekäs vastalause

Might & Magic Heroes VII –haastattelu – fanista suosikkipelinsä kehittäjäksi

Mulkaisu – The Witcher III: Wild Hunt

Varaslähtö – Satellite Reign

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta