Uusimmat

Domen arvosteluviikko 24-25/2014: Child of Light, Panzer General Online, Rail Nation, Metro Redux, High Voltage, Nelinpeli

03.07.2014 17:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikoilla 24-25/2014 muun muassa…

  • Child of Light (PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360, Xbox One)
  • Panzer General Online -ennakko (Linux, Mac, PC)
  • Rail Nation (Linux, Mac, PC)
  • Metro Redux -ensikosketus – scifiräiskintää uudelle sukupolvelle
  • Koeajossa Särkänniemen uutuus High Voltage
  • Mulkaisu: The Amazing Spider-Man 2
  • Nelinpeli Podcast 056: Grand Snoop Lion of the Cobra Kai
  • Mulkaisu: Child of Light
  • Mulkaisu: FTL: Faster Than Light

Child of Light (PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360, Xbox One)

Child of Light vie satumaisuuden aivan uudelle tasolle. Harvoin tulee vastaan näin täydellistä ja yhtenäistä kokonaisuutta. Tässä voi hyvinkin olla vuoden peli.  Miksi Child of Light on sitten niin loistelias? Istukaas alas, niin minä kerron.

Child of Lightin tarina kelpaisi mihin tahansa perinteisten satujen kokoelmaan. Elementtejä juoneen lainaillaan perinteisistä saduista ja tarinoista, mutta Child of Light tuntuu silti aivan uudelta kertomukselta. Valon lapsen löytyy matkasta yllättäviäkin käänteitä, ja niin tarina että sen esittelemät henkilöt ovat satujen mittapuulla todella syvällisiä.

 

Panzer General Online –ennakko (Linux, Mac, PC)

Alkuperäinen Panzer General oli aikakautensa parhaita strategiapelejä. Jopa Xbox 360:lle julkaistu Panzer General –väännös oli alustan realiteetit huomioiden oikein kivaa strategiaa. Perinteet siis velvoittavat tarjoamaan kivaa strategiaa.

Niinpä onkin pakko ihmetellä, että mitähän hittoa onkaan tapahtunut, kun Panzer General Online ei sitä strategiaa kamalasti sisällä.

 

Rail Nation (Linux, Mac, PC)

VR todistaa usein, että rautateillä on ruuhkaista. Inhimilliset virheet ja raiteilla lojuvat lehdet saattavat pysäyttää liikenteen muutamaksi minuutiksi tai jopa tunneiksi. Videopeleissä lehdet eivät onneksi aiheuta ongelmia, mutta kuten oikeassakin maailmassa, kalusto kuluu ja vanhenee.

Rail Nation asettaa pelaajan kaupunkien välille junaverkostoa rakentavan pormestarin saappaisiin. Tirehtöörillä riittää näperreltävää, sillä junia pitää huoltaa tasaisin väliajoin ja varmistaa, että tilillä on tarpeeksi katetta. Huolta tulee pitää myös juna-asemasta, jonka palveluita parantamalla ja junia päivittämällä raidebisneksestä tulee jouhevampaa.

Artikkelit

Metro Redux –ensikosketus – scifiräiskintää uudelle sukupolvelle

Metro oli eittämättä yksi viime sukupolven parhaista pelisarjoista. Jo Metro 2033 näytti, että sillä oli niin sanottua munaa tehdä moni asia toisin kuin aikalaisensa. Sitten Metro Last Light kiillotti pelin kuntoon, jolla kilpailtiin kansainvälisessä sarjassa.

Siksi ei ole ihme, että Metro saa uusintaversion.Heikki Takala kävi ottamassa tuntumaa Metro Redux –ydinseikkailuun heti Japanin lomalta palattuaan. Mitä sitä suotta nukkumaan, kun voi reissata

Koeajossa Särkänniemen uutuus High Voltage

Tampereella sijaitseva Särkänniemen huvi.. eikun elämyspuisto on mukava vierailukohde, etenkin nyt tänä kesänä kun alueelle ei ole enää lainkaan aluemaksuja. Mikäs siinä sisään tepastellessa!

Ja jos pyöritys kiinnostaa, niin kulkureitti kannattaa ohjata tämän kesän uutuuslaitteen suuntaan. High Voltage kun on oikein mukava ja nautinnollinen värkki.

Nelinpeli

Mulkaisu: The Amazing Spider-Man 2

Lisenssipelit – lempinimeltään ”finni pelialan ahterissa” – jatkavat häpeällistä voittokulkuaan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Batmanin edesottamukset poislukien suurin osa valkokankaalla alituiseen vierailevien trikoosankarien pelillisistä iteraatioista tulisi haudata helvetin alimpaan rakoon hyvissä ajoin ennen aiottua julkaisupäivää.

Activisionin luottostudio Beenox on kuitenkin aikain saatossa kunnostautunut vähintäänkin huomionarvoisen laadukkaana Hämis-pelien tehotuottajana. Valitettavasti tällä kertaa myös veteraanistudio iskee kirveensä kiveen: The Amazing Spider-Man 2 on kaikin puolin täyttä teurasjätettä tulisin ripulimaustein. Joten olihan se tsekattava.

Nelinpeli Podcast 056: Grand Snoop Lion of the Cobra Kai

Suomen eeppisin ja epäkorrektein podcast jyristelee jälleen eetteriin armottomalla kattauksella tauotonta turinointia. Tällä kertaa tehdään asiat hieman normista poiketen: podcastin koko toinen puolisko on omistettu yksinomaan vuoden 2014 E3-messujen tarjonnalle! Sweep the leg!

Eetteriin sivalletaan sananen jos toinenkin peleistä kuten Wolfenstein: The New Order, Transistor, Borderlands 2 (PS Vita) ja WildStar, mutta pääpaino on E3-sillisalaatin pilkkomisessa. Tavaraa piisaa, sillä Nelinpelin miehistö käy läpi messujen esittelykirjon täikammat tanassa.

Mulkaisu: Child of Light

Vaikka vuodelle 2014 on mahtunut jo monta hittiä ja hutia, sitäkin useampi laatuteos on jäänyt vaille suurempaa huomiota. Yksi tällaisen kaltoinkohtelun lumipesemäksi joutunut peli on Ubisoftin omaleimainen metroidvania Child of Light.

Vaikka pelin vesivärihenkinen ulkoasu ja riimimittoihin kirjoitettu dialogi saattaisivat henkiä kevyemmästä koitoksesta, tämä UbiArt-alustalle kehitetty vetovoimainen loikkatutkiskeluseikkailu on kokeilemisen arvoinen myös järeämmän pelikokemuksen tarpeessa. Video kertokoon loput.

Mulkaisu: FTL: Faster Than Light

Yksi lähiaikojen parhaista indie-julkaisuista on strategista silmää, hyviä hoksottimia ja yksinkertaisen hyvää lykkyä edellyttävä avaruusseikkailu FTL. Hiljattain myös mobiilialustoille julkaistu peli on ollut monasti puheenaiheena Nelinpelin podcasteissa, joten kun pitkään ounastelemamme iOS-versio näki päivänvalon, olihan se testattava.

Kirjoitetaanko historia uusiksi? Puhaltavatko kohtalon tuulet Nelinpelin purjeisiin? Läpäiseekö Mika vihdoin FTL:n normaalilla vaikeustasolla? Näihin kiperiin kysymyksiin löydät vastaukset allaolevalta videolta.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi selvällä äänienemmistöllä Miikka Lehtosen testin Wolfenstein: New Order –räiskinnästä.

Democracy 3 (Linux, Mac, PC)

Fez (Linux, Mac, PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360)

Mario Kart 8 (Wii U)

Pac-Man and the Ghostly Adventures (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)

Surgeon Simulator Touch (iOS)

Wolfenstein: The New Order (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Gauntlet-ensikosketus – klassinen kujanjuoksu kutsuu sankareita

Wiikon wanha: Command & Conquer

Lego Batman 3: Beyond Gotham –ensikosketus – pyhä avaruus, Bättis!

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta