Domen arvosteluviikko 26/2014: Commando Arcade, Mario Golf World Tour, Qvadriga, Valiant Hearts, Salvage Team, Gauntlet, Grand Cru, Supernauts, Ridge Racer Driftopia, Nelinpeli, WildStar

04.07.2014 19:30 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 26/2014 muun muassa…

  • Commando Arcade (C64)
  • Mario Golf: World Tour (3DS)
  • Qvadriga (PC)
  • Valiant Hearts (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Salvage Team -lautapeli kertoo avaruuden hylynputsaajista
  • Gauntlet-ensikosketus – katakombit kutsuvat [osa 2]
  • Grand Cru suuntaa maailmalle Supernauts-rakentelupelillä
  • Ridge Racer Driftopia – millainen ilmainen driftailupeli ylipäätään on/oli?
  • Mulkaisu: WildStar

Commando Arcade (C64)

Commando. Rob Hubbard. Jos eivät Jonnet muista, niin eivät kyllä kaikki vanhemmatkaan. Mutta kun puhutaan kasibittisen aikakauden peleistä, niin johan keulii ja sedät pusertavat spontaaneja retro-onnen kyyneliä. Sillä Commando oli pelien Peli.

Ja nyt siitä on julkaistu uusi versio.

 

Mario Golf: World Tour (3DS)

Nintendon golfpeleillä on pitkä historia. Jo Game Boy Colorin aikoihin pelailtiin hauskoja rooli- ja urheilupelin yhdistelmiä, jotka haastoivat ja viihdyttivät. Niistä ajoista on jo monta vuotta, mutta niin se sarjan tuorein peli vain sieltä taas ilmestyi.

Tosin…jos en olisi tiennyt ennakkoon, että taustalta löytyy sama kehitystiimi kuin vanhalta suosikkipeliltäni, enpä olisi sitäihan helpolla arvannut.

 

Qvadriga (PC)

Kilpa-ajaminen on ollut aina ihmisten suosikki(penkkiurheilu)harrastuksia. Tänään päristellään kilpaa niin rallipoluilla kuin F1-autoilla, mutta eipä ravejakaan, esteratsastusta ja muita heppalajeja pidä unohtaa. Saati sitten niitä muinaisempia ja uljaimpia kilpa-ajolajeja.

Matrix Gamesin historiallinen kilpa-ajostrategia Qvadriga matkustaa ajassa taaksepäin ihmiskunnan historian hienoimpien kilpa-ajolajien keskelle. Nimittäin Rooman valtakunnan aikakauteen, nelivaljakkokisojen maailmaan.

 

Valiant Hearts (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Valiant Hearts on peli sodasta, mutta se ei ole sotapeli. Se on äärimmäisen ranskalainen, hämmentävän hurmaava ja virkistävän persoonallinen.

Se on tätä kaikkea, mutta jotain puuttuu.

Artikkelit

Salvage Team –lautapeli kertoo avaruuden hylynputsaajista

Skannerin valo välähtää pimeässä hylyssä. Edessä olevassa huoneessa on niin paljon häiriöitä, ettei siitä saa mitään lukemia. Avaruuspukuun sonnustautunut hahmo astuu kynnyksen yli ja katselee ympärilleen. Vanhassa valvomossa näyttäisi olevan muutamia myytäväksi kelpaavia koneita. Samassa punainen valo välähtää ja katossa oleva puolustusmekanismi aktivoituu. Tuskanhuudot kaikuvat pitkin käytäviä. Ääni havahduttaa kaksi lähistöllä kävelevää kilpailevaa kerääjää. He katsovat toisiaan ja toinen nostaa peukun ylös. Jälleen yksi kilpailija vähemmän, jättiköhän tämä jälkeensä jotain keräämisen arvoista.

Gauntlet-ensikosketus – katakombit kutsuvat [osa 2]

Miika J.K. Halmela vieraili Lontoossa Warner Bros. Interactive –peliyhtiön huomassa ottamassa tuntumaa ruotsalaisen Arrowhead-studion työstämään uuteen tulkintaan ikiklassisesta, ikivihreästä Gauntlet-kolikkopelistä. Hyvältä näyttää, etenkin kun meininki hakee inspiraatiotaan nimenomaan vanhasta, aidosta pelattavuudesta ja jättää kikkailut sikseen.

Ensikosketuksen toisessa osassa Miika antaa kyytiä epäkuolleiden hirmuisille laumoille!

Grand Cru suuntaa maailmalle Supernauts-rakentelupelillä

Helsinkiläinen Grand Cru on yksi suomalaisen peliteollisuuden isommista firmoista, vaikka siitä ei oikeastaan tiedetäkään kovin paljoa. Eihän firma ole edes tehnyt yhtään peliä!

 Tuhdit riskisijoitusrahoitukset kerännyt Grand Cru on kuitenkin työstänyt esikoispeliään pikkutarkasti ja huolella jo parin vuoden ajan, ja nyt onkin sitten totuuden paikka. Lapsi näet karkasi maailmalle Supernautsin kansainvälisen julkaisun myötä.

Ridge Racer Driftopia – millainen ilmainen driftailupeli ylipäätään on/oli?

Namco Bandain ilmoitus f2p-kaahailupeli Ridge Racer Driftopian sulkemisesta ensi elokuussa tuli yllättäen. Monellakin tapaa. Viime talvena open beta / early access –tilassa julkaistu ilmainen ajopeli ei ehtinyt saada edes virallista julkaisua, kun sille tuli jo tappotuomio. Moni ei ole koko pelistä kuullutkaan. Niinpä JOK tarttui ajopeliä sarvesta ja kävi koeajolla.

Nelinpeli

Mulkaisu: WildStar

MMO-maailma jatkaa pyörimistä oman pienen kehänsä ympärillä. Viimeisin todiste lajityypin sisäsiittoisuudesta on NCsoftin tuorein koreamörppi WildStar. Pykälää vauhdikkaampaa ja sarjakuvamaisempaa scifistelyä tarjoava MMO-järkäle on oheiskilkkeistään huolimatta pesunkestävää perusmörppiä.

WildStar on kuitenkin maistunut etenkin pitkän linjan World of Warcraft -veteraaneille, eikä ihme: myös Nelinpelin kaksi residenttiä mörppikuluttajaa ajautuvat pelottavan sulavasti grindaavaan putkinäkötranssiin noin videon kolmannella minuutilla. Sittenkös se riemu viimeistään repeää.

Edellinen arvosteluviikko

Aikataulusyistä edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat eivät ole äänestäneet tätä syötettäessä vielä yhtään mitään. Mutta tällaisia juttuja siellä oli:

Child of Light (PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360, Xbox One)

Panzer General Online –ennakko (Linux, Mac, PC)

Rail Nation (Linux, Mac, PC)

Metro Redux –ensikosketus – scifiräiskintää uudelle sukupolvelle

Koeajossa Särkänniemen uutuus High Voltage

Mulkaisu: The Amazing Spider-Man 2

Nelinpeli Podcast 056: Grand Snoop Lion of the Cobra Kai

Mulkaisu: Child of Light

Mulkaisu: FTL: Faster Than Light

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta