Uusimmat

Domen arvosteluviikko 27/2014: 1849, Dead Nation, The Last Door, Luftrausers, Men of War Assault Squad 2…

10.07.2014 17:30 Jukka O. Kauppinen

Viikolla 27 Domessa oli juttua muun muassa näin:

  • 1849 (PC)
  • Dead Nation Apocalypse Edition (PS4)
  • The Last Door Collector’s Edition (Linux, Mac, PC)
  • Luftrausers (Linux, Mac, PC, PS3, PSV)
  • Men of War Assault Squad 2 (PC)
  • LogiLink Cassette to Digital Converter – C-kasetit ämpäreiksi

1849 (PC)

1849 oli Kalifornian suuren kultaryntäyksen aikaa Yhdysvalloissa. Lukemattomat onnenonkijat vaelsivat rannikolta toiselle äkkirikastumisen toivossa. Osa löysi kultaa ja rikastui, osa palasi kotiin tai jäi sille tielleen yhtä köyhänä kuin lähtikin. Tällä kertaa horisontissa siintävien kultavuorten maailmaan suunnataan mukavan pienen strategiapelin muodossa, jossa on perustetaan uusia kyliä toiveikkaita uudisasukkaita varten.

 

Dead Nation Apocalypse Edition (PS4)

Dead Nation oli – ja on  – yksi PlayStation 3:n suosikkipeleistäni. Aivan loistavaa zombieselviytymisräiskintää, ei siitä pääse mihinkään. Mutta pelikonesukupolvien vaihtumisen myötä mainio suomipeli on jäämässä historiaan, sillä eihän uusilla koneilla pelata enää entisiä pelejä. Paitsi kun ne remasteroidaan uusille alustoille!

 

The Last Door Collector’s Edition (Linux, Mac, PC)

H.P Lovecraft kirjoitti usein, että maailmassa on paljon asioita, joita ei koskaan tulisi edes yrittää ymmärtää. Asioita, joita kenenkään ei pitäisi nähdä. Verho, jonka taakse ei määrä koskaan kulkea. Hän oli omalla tavallaan oikeassa, mutta toisaalta eikö ihmisen elämän tarkoitus ole ymmärtää tuntematonta?

 

Luftrausers (Linux, Mac, PC, PS3, PSV)

Hollantilainen Vlambeer-pelitalo on hassu pieni putiikki, jonka pelit hyökkäävät viehättävällä tavalla ihmisten toimintageenien kimppuun. Luftrausers ei tee tässä poikkeusta.

Pinkeä 2D-räiskintä on hauska värkki niin visuaaleiltaan kuin pelattavuudeltaan. Se hakee rohkeasti omanlaista näkökulmaa shoot’em’uppien ja videopelien maailmaan, ja lyö ruudulle nopeatempoista toimintaa, joka kaivaa vahvasti menneiden aikojen kolikkopelien tunnelmista. Samalla se on silti hyvin moderni, nautinnollinen ja äärimmäisen pelattava räiske.

 

Men of War Assault Squad 2 (PC)

Men of War –sarjalla on jo yli kymmenvuotiset juuret. Monta vuotta, monta peliä ja monta pelaajaa, jotka vannovat, että tässä on se kaikkein huikein ja kaunein toisen maailmansodan RTS.

Ehkä turhankin monta peliä, sillä sarjan tuorein osa, Assault Squad 2, tuntuisi olevan enemmänkin Assault Squad 1.5.

Artikkelit

LogiLink Cassette to Digital Converter – C-kasetit ämpäreiksi

C-kasetit muistavia dinosauruksia kävelee yhä maan päällä. Ja vaikka kasetit ovatkin nykypäivän silmän katsottuna karmea, hankalasti käsiteltävä musiikintallennusformaatti, niin silti niihin liittyy myös valtavasti muistoja. Usein kauniitakin. Monella on yhä tallessa, jossain kaappien perukoilla, omia kokoelmia ja menneiden vuosikymmenien artistien kasettialbumeja. Ja siellä ne pysyvät, sillä kasettisoittimet ovat kadonneet hurjaa vauhtia kotitalouksista.

Kasetteja voi kuitenkin digitoida. Vaikka analogiselta suhinanauhalta siirtyvän, luultavasti vuosikymmeniä vanhan nauhan kohinat ovatkin hifistille maailmanlopun meininkiä, niin joskus siirtämiseen on hyvätkin perusteet. Vaan milläs digitoit, jos ei ole edes mankkaa?

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi allekirjoittaneen C-64-arvostelun Commando Arcade –pelistä. Pojoja keräsivät myös Mario Golf ja Gauntlet.

Commando Arcade (C64)

Mario Golf: World Tour (3DS)

Qvadriga (PC)

Valiant Hearts (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Salvage Team –lautapeli kertoo avaruuden hylynputsaajista

Gauntlet-ensikosketus – katakombit kutsuvat [osa 2]

Grand Cru suuntaa maailmalle Supernauts-rakentelupelillä

Ridge Racer Driftopia – millainen ilmainen driftailupeli ylipäätään on/oli?

Mulkaisu: WildStar

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta