Uusimmat

Domen arvosteluviikko 27/2015: Batman, Crossy Road, Depth, Fallout Shelter, Lego Jurassic World, Yoshi, Abandonware, Nelinpeli

11.07.2015 16:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 27/2015:

 • Batman: Arkham Knight (PC, PS4, Xbox One)
 • Crossy Road (iOS)
 • Depth (PC)
 • Fallout Shelter (iOS)
 • Lego Jurassic World (PC, PS3, PS4, PS V, Wii U, Xbox 360, Xbox One)
 • Yoshi’s Woolly World (Wii U)
 • Abandonware – pelien kiistelty kaatopaikka
 • Mulkaisu – Tower of Guns
 • Mulkaisu – Project CARS
 • Mulkaisu – Cities: Skylines
 • Nelinpeli Podcast 079: Naru

Batman: Arkham Knight (PC, PS4, Xbox One)

Se on loppu nyt. Nimittäin Batmanin tarina. Vuonna 2009 Arkham Asylum osoitti, että supersankaripeli voi olla erinomainen. Jatko-osatkin ovat keränneet huomiota ja suosiota, mutta se loppuu nyt.

Pitkänä kohtalon yönään Batman joutuu kohtaamaan suurimmat haasteensa ja katsomaan itseään kunnolla peiliin pohtiessaan, mitä hän on valmis uhraamaan itselleen tärkeitä asioita pelastaakseen.

 

Crossy Road (iOS)

Miksi kana halusi tien yli? En tiedä. En myöskään tiedä miksi kirppu, torakka, lehmä, aasi, vasikka ja ne muut otukset halusivat tien, joen ja rautatien yli tai miksi tuolla kotkalla on niin kova nälkä. Mutta sen tiedän, että Crossy Road on yksi nerokkaimmista mobiilipeleistä ikinä.

Eihän tämäkään uusi julkaisu ole, mutta se sopii hienosti kesäiseen mobiilipelikatselmukseen, sillä se nyt vain on niin hyvä.

 

Depth (PC)

Hai. Syvällä uiva hai. Isoine hampaineen. No, onhan ihmissyöjähai aika törkeän yliampuva käsite, sillä todellisuudessa hai on varsin leppoisa kaveri, ainakin kylläisenä. Mutta näkökulma hirveästä, raatelevasta pedosta on vetoava  – ja juuri siihen iskee Depth.

Depth on virkistävä ja erilainen näkökulma netissä pelattaviin tiimimoninpeleihin. Siinä näet ottavat yhteen ihmistiimi ja hirvittävät hait.

 

Fallout Shelter (iOS)

Herra ylivalvoja! Valtavat torakat ovat kaivautuneet asumistiloihin, eivätkä ne pirulaiset kuole kengänkärjellä koputteluun. Sain myös juuri tiedon, että ovia kolkuttelevat pahamaineiset ryöstelijät. Ja voi, keittiössä syttyi tulipalo. Auta meitä, oi suuri ja mahtava vahdinpitäjä!

Apu on kivenheiton päässä. Inventaariosta löytyy katkaistu haulikko, rynnäkkökivääri ja taisteluhaarniska. Hakkaa päälle, Don! Don on tason 15 soturi, joka ei pelkää pientä ryminää. Ryöstelijät ovat nirhattu nopeasti, tulipalo sammutettu ja torakatkin perääntyneet omiin koloihinsa. Don kerryttää uroteollaan kokemusta, jotta voi palvella yhteisöään tulevaisuudessa yhä paremmin.

 

Lego Jurassic World (PC, PS3, PS4, PS V, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Lego-peleillä on jo pitkät ja monihaaraiset juuret. Supersankarit, merirosvot, hobitit ja ties mitkä fantasiaolennot ovat jo saaneet omat Lego-käsittelynsä. Nyt on dinosaurusten vuoro.

Ja kun nyt pitkän odotuksen jälkeen tarjoillaan dinosauruksia, niitä saakin sitten koko rahan edestä. Levyltä kun ei suinkaan löydy pelkkää Jurassic Worldia vaan paljon muutakin.

 

Yoshi’s Woolly World (Wii U)

Söpöily on kiva ja iloinen asia, kunhan se tehdään hyvin. Ja harva peli on tehnyt niin hyvin kuin muutaman vuoden takainen Kirby’s Epic Yarn, joka sulatti jäisimmänkin sydämen perusteellisesti.

Nyt sama kehitystiimi on taas vauhdissa, mutta vähän eri meiningillä. Pelin pääosassa nähdään nyt Marion dinosauruskaveri Yoshi, mutta meno on yhtä hempeää ja söpöä kuin ennenkin.

Artikkelit

Abandonware – pelien kiistelty kaatopaikka

Hylätyillä ohjelmistoilla, joista usein käytetään englanninkielistä termiä abandonware, tarkoitetaan kaupallisia ohjelmistoja, joiden tekijänoikeutta ei aktiivisesti valvota. Usein on kulunut vuosia siitä, kun näitä ohjelmistoja on voinut ostaa mistään uutena. Niiden julkaisija on voinut lopettaa toimintansa kokonaan tai vaihtaa toimialaansa, tai sitten ohjelmistot on julkaistu laitteelle, joka ei enää ole yleisesti käytössä. Ohjelmisto on edelleen laillisesti tekijänoikeuden suojaamaa, mutta jakelua katsotaan läpi sormien.

Nelinpeli

Mulkaisu – Tower of Guns

Mulkaisu – Project CARS

Mulkaisu – Cities: Skylines

Nelinpeli Podcast 079: Naru

Edellinen arvosteluviikko

Edelliseltä arvosteluviikolta ei ole kirjoitushetkellä statistiikkaa, mutta täältähän nuo näkyvät .

Dino D-Day (PC)

Guns, Gore & Cannoli (Mac, PC)

Kholat (PC)

Splatoon (Wii U)

Tales from the Borderlands Episode 3: Catch a Ride (iOS, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Razer Seiren – pelimiehen ja tubettajan ammattilaismikrofoni

Steelseries Rival –pelihiiressä on kaikki vähän paremmin

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta