UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 30/2014: Destiny, Final Fantasy XIV,God of War, Grid Autosport, Illusion 2014, Middle-earth: Shadow of Mordor

28.07.2014 21:15 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 30…

  • Destiny-ennakko (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Final Fantasy XIV A Realm Reborn (PC, PS3, PS4)
  • God of War Collection (PSV)
  • Grid Autosport (PC, PS3, Xbox 360)
  • Illusion 2014 – Rokkia, aurinkoa ja videopelejä
  • Middle-earth: Shadow of Mordor -ensikosketus – matka örkkien yhteiskuntaan [osa 2]

Destiny-ennakko (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Löydä kohtalosi. Bungien Destiny on kunnianhimoinen kuin nimensä. Vähempään ei tosin ole varaakaan, kun taakkana on Halo-sarjan painolasti. Jos tuloksena on mitään muuta kuin uraauurtava pelikokemus, pettymys on suuri.

Odotus ei ole enää pitkä, sillä syyskuussa tärähtää. Tilaisuus on myös mitä oivin, sillä suurjulkaisu toisensa jälkeen on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Onko kyse yhteensattumasta vai väistelevätkö julkaisijat tarkoituksella Destinyä? Lopullista totuutta tästä ei tiedä varmasti kukaan, mutta joka tapauksessa alkusyksyn pelityhjiössä Destinyllä on kaikki mahdollisuudet nousta tavoitteidensa kaltaiseksi hitiksi.

 

Final Fantasy XIV A Realm Reborn (PC, PS3, PS4)

Alkuperäinen Final Fantasy XIV oli surullisenkuuluisa tapaus. Se oli nettiroolipeli, joka oli toisaalta puoliksi valmis, toisaalta täynnä uskomattomia suunnitteluvirheitä. Sen kohtalo oli Domessa sama kuin Archlord-morpilla – kukaan ei suostunut edes kokeilemaan koko peliä.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn on kaikin puolin uusittu versio mahalaskun tehneestä esiversiostaan. Se sisältää rutkasti uutta sisältöä, uusitun grafiikkamoottorin ja on yleisesti ottaen kaikin tavoin järkevöitetty versio alkuperäisestä Final Fantasy XIV:stä.

 

God of War Collection (PSV)

Eräs modernin pelaamisen kiinnostavimmista ilmiöistä on se, että koska uudet konsolit eivät enää ole yhteensopivia vanhojen kanssa, vanhoja pelejä voidaan kaupitella uudelleen uusintaversioina.

Joskus nämä uusintaversiot ovat mainioita. Ne tarjoavat hyvää pelattavaa paremmalla ulkoasulla ja kivoilla tuunauksilla. Toisinaan uusintaversiot taas ovat kuin God of War Collection.

 

Grid Autosport (PC, PS3, Xbox 360)

Klassisista autopeleistä tuttu Codemasters lupasi aiemmin tänä vuonna reivata kurssiaan kohti realistisempaa ajamista. Uusi Grid Autosport on ensimmäinen osoitus tästä. Otimme selvää, saivatko fanien toiveet toivotun kaltaisen vastauksen.

Paperilla kaikki näyttääkin hyvältä. Grid 2:sta puuttunut ohjaamokamera on tehnyt paluun ja rata-autoilua annostellaan pelattavaksi mukavan riittoisalla kauhalla. Suhteellisen nopea tuotantoaikataulu kuitenkin pelottaa, onhan Grid 2:n julkaisusta kulunut aikaa vain runsas vuosi.

Artikkelit

Illusion 2014 – Rokkia, aurinkoa ja videopelejä

Parhaat kesätapahtumat ovat tulleet jäädäkseen. Joensuussa pidettävä Ilosaarirock on yksi festarikesän kiistämättömistä klassikoista. Festareiden alla nyt kolmatta kertaa järjestetty Illusion-peliseminaari ei ehkä ole vielä saavuttanut saman tason legendastatusta, mutta meininki ja näkyvyys paranee vuosi vuodelta.

Ammattilaisilta ammattilaisille komeissa puitteissa ja jatkot festareilla, siinä oli tapahtuman teema tänäkin vuonna. Kaksi päivää esityksiä moninaisista aiheista, hyvää ruokaa, juomaa, kontaktien luomista, kuulumisten vaihtamista ja tietenkin saunomista sekä auringonpalvontaa kattoterassilla. Siinä resepti, jolla päästiin tänäkin vuonna pitkälle.

Middle-earth: Shadow of Mordor -ensikosketus – matka örkkien yhteiskuntaan [osa 2]

Middle-earth: Shadow of Mordor vie pelaajat syvälle J.R.R. Tolkienin luoman Keski-maa-maailman uumeniin. Ja astetta erikoisemmalla tavalla. Nyt ei seikkailla sormuksen saattueen rinnalla, vaan pelimaailma on avoin hiekkalaatikko, jossa pelaaja seikkailee samooja Talionin saappaissa synkällä kostoretkellään.

Miika J.K. Halmela jatkaa upeaan toimintaseikkailuun tutustumistaan ensikosketuksen toisessa osassa!

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmiksi jutut Tesla Effect –pelistä, tekijänään Pekka Leinonen, että Sinivalkoisesta pelikirjasta.

Dead Nation (PSV)

Fables: The Wolf Among Us Episode 5: Cry Wolf (PC, Mac, PS3, Xbox 360)

Kirby: Triple Deluxe (3DS)

Pandora: First Contact (Linux, Mac, PC)

Sniper Elite 3: Afrika Korps (PC, PS4, Xbox One)

Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure (Mac, PC)

Homefront: The Revolution –ensikosketus – Pohjois-Korean joukot avoimen maailman äärellä

Sinivalkoinen pelikirja on kaikkien aikojen tärkein kirja

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli…

Katso tilanne vastaamatta