Domen arvosteluviikko 31/2015: Angry Birds 2, Game of Thrones, Journey, War Thunder, Pelikopteri

04.08.2015 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 31/2015 muuun muassaaaaah:

  • Angry Birds 2 (Android, iOS)
  • Game of Thrones Episode 4: Sons of Winter (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Journey (PS4)
  • Pako – Car Chase Simulator (Android, iOS, WP)
  • Ziggurat (PC, PS4, Xbox One)
  • War Thunder – lukijoiden suosikkilentokoneet ja -tankit
  • Retroa ja magiaa mahan täydeltä Suomen Turussa
  • Pelikopteri #012 – tankkikopteri! (Checkpoint)

Angry Birds 2 (Android, iOS)

Kakkonen on pelottava numero pelifirmoille, koska se tuo mukanaan paineita. Angry Birds Go Rovaniemi on ihan eri tason juttu tehdä kuin Angry Birds 2, koska kakkoselta odotetaan suuria uudistuksia ja muutoksia.

Kyllähän Angry Birds 2 uudistuksia tarjoileekin, mutta ongelma on vähän siinä, että uudistukset eivät ole niinkään kohdistuneet itse peliin, kuin Rovion pankkitilin saldon kasvattamiseen.

 

Game of Thrones Episode 4: Sons of Winter (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Suomessa kesästä nautitaan melkein täyttä häkää, mutta Westerosissa valmistaudutaan talveen. Kylmään, pimeyteen, kurjuuteen. Mutta harvalla perheellä on yhtä kurjaa kuin Forrestereilla, joiden päälle kohtalo pissii korkealta ja paineella.

Forresterien kurjuutta on seurattu jo neljän episodin ajan Telltale Gamesin Game of Thrones –seikkailuissa. Kummankin käyrät osoittavat hiljalleen ylöspäin.

 

Journey (PS4)

Grammy-gaalankin ovia kolkutellut Journey on kokeilevista peleistä ehkä tunnetuin, argumentti sen puolesta, että pelitkin voivat olla taidetta. Kolme vuotta alkuperäistä PS3-versiota myöhemmin on taas aika lähteä matkaan, tällä kertaa PlayStation 4 -konsolilla.

Uusioversioiden tulvaa voidaan toki kritisoida, syystäkin. Kun joka toisesta pikkuhitistä väännetään hätäinen HD-versio helpon rahan toivossa, herää kysymys, eivätkö tekijät voisi keskittyä uusiin pelikokemuksiin. Jotkut pelit ovat kuitenkin, erinäisistä syistä, sen verran tärkeitä, että kokemuksen tuominen myös uudelle sukupolvelle on perusteltua.

 

Pako – Car Chase Simulator (Android, iOS, WP)

Alkujaan jo joskus männätalvena julkaistu Pako on yksi niistä kivemmista suomalaisista peleistä viimeisen vuoden ajalta. Muutaman jampan indiepumppu näet loi pelin, joka on hauska, vekkuli, omaperäinen, pelattava eikä edes mikään Clash-kopio. Ilmainen se ei ole, mutta hei, ei nyt yhden euron hintaa voi pitää kovin törkeänä, ei etenkään pelin laajuuteen ja kokoon nähden.

 

Ziggurat (PC, PS4, Xbox One)

Räiskintäpelien muuttuessa aina vain tarinavetoisemmiksi ja suuremmiksi on ihan kiva nähdä välillä pelejä, jotka palaavat genren juurille. Vihainen mies, pino vihollisia ja isoja aseita.

Zigguratin tapauksessa vihainen mies on velho, aseet ovat loitsuja ja viholliset… No, niitä on pino.

Artikkelit

War Thunder – lukijoiden suosikkilentokoneet ja –tankit

Pyöräytimme alkukesästä War Thunder –kilpailun, jonka palkintoina Gaijin Entertainment jakoi viidelle onnekkaalle pelaajalle kasan pelinsisäistä valuuttaa, Golden Eaglesejä. Kilpailussa kysyttiin pelaajien suosikkipanssareita ja –lentokoneita – ja tältähän se Domen nettisotijoiden lista näyttää:

Retroa ja magiaa mahan täydeltä Suomen Turussa

Turkuun avattiin heinäkuun puolivälissä Retromagia-nimeä kantava retropelien erikoismyymälä. Kun kerran kyseessä on maamme ainoa pelkästään vanhoihin videopeleihin keskittynyt kivijalkaliike, päätin pistäytyä paikalla ja ottaa tarkemmin selvää tarjonnasta.

Jo pelkkä näyteikkuna houkuttelee pysähtymään ja tutkimaan lasin takaista antia. Siellä näkyy muun muassa punavalkoisena hohtavaa Nintendon valokylttiä, kuvaputkitelevisiossa jatkuvalla toistolla pyöriviä vanhoja pelimainoksia, 80-luvun lelufiguureita – ja tietenkin pelejä. Lupaavaa!

Checkpoint

Pelikopteri #012 – tankkikopteri! (Checkpoint)

Checkpointin pelimakasiiniohjelma Pelikopteri suuntaa tällä kertaa sotaisten pelien maailmaan. Teemajaksossa ei käsitellä lainkaan ajankohtaisia, vaan herrat Lehtonen sekä Kauppinen miettivät rakkaudella panssarivaunupelejä vuosikymmenten varrelta.

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon mielenkiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät JOKin arvostelun Prison Architect –vankilasimulaatiosta.

Farming Simulator 2015 (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

The Masterplan (Linux, Mac, PC)

Prison Architect (Linux, Mac, PC)

theHunter (PC)

Illusion 2015 tiivisti monta puolta pelialasta yhteen päivään

End State – taktista taistelua Suomesta, sisun voimalla

Mulkaisu – Badland: Game of the Year Edition

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat