UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 3/2014: Assassin’s Creed, Phoenix Wright, Proteus, Soulcalibur II, Stanley Parable, Dethroned, 1989, Nelinpeli

27.01.2014 19:00 | Muropaketin toimitus

Domessa toissaviikolla 3/2014 muun muassa.

 • Assassin’s Creed: Liberation HD (PC, PS3, Xbox 360)
 • Phoenix Wright Ace Attorney: Dual Destinies (3DS)
 • Proteus (Linux, Mac, PC, PS3, PSV)
 • Soulcalibur II HD Online (PS3, Xbox 360)
 • The Stanley Parable (PC)
 • Vuoden 2013 paras pelihahmo: Trevor Phillips
 • Vuoden 2013 aliarvostetuin peli: Beyond: Two Souls
 • Vuoden 2013 paras ladattava peli: Path Of Exile
 • Vuoden 2013 paras suomipeli: Resogun
 • Turkulainen Dethroned! yhdistelee MOBAa ja tower defenceä
 • 1989: Dawn of Freedom (lautapeli)
 • Nelinpeli Podcast 045: Bananas

Assassin’s Creed: Liberation HD (PC, PS3, Xbox 360)

Tuskin on keritty hengähtää mainiosta Assassin’s Creed 4:stä kun Ubisoft puskee luottolippulaivasarjan uuttavanhaa osaa tehokoneille HD-kuorrutuksella. Sarjan ensimmäinen pelattava nais-assassiini Aveline de Grandpré juonii temppeliritarien pään menoksi vaikka ja mitä, eivätkä teräväpiirtomeikit levähdä käsikonsolijuuristaan huolimatta.

Liberation on melkoinen oikku sarjan pääpeleihin verrattuna. Kaikki ylimääräinen todellisuuskikkailu on jätetty minimiin, ja teoksessa keskitytään vain ja ainostaan Avelinen elämään vuosina 1765-77. Hän ei ole kuitenkaan sukua Desmond Milesille, eikä näin ollen Desmondia pelissä nähdä, vaikka Avelinen ja AC 3:n päähenkilö Connorin tiet kohtaavatkin.

 

Phoenix Wright Ace Attorney: Dual Destinies (3DS)

Kun pahikset riehuvat ja viattomat huutavat oikeutta, kun vääryys uhkaa voittaa päivän ja toivo näyttää menneeltä, kenen puoleen käännymme? Emme suinkaan Batmanin, vaan Phoenix Wrightin!

Capcomin asianajajasankari on seikkaillut jo useassa pelissä, mutta viime vuosina hän on jäänyt paitsioon valokeilan osoittaessa uusiin sankareihin ja vanhoihin vihollisiin. Mutta nyt? Phoenix nousee tuhkista!

 

Proteus (Linux, Mac, PC, PS3, PSV)

Proteus on todiste keskivertopelaajan päämäärän tarpeesta. Oli se sitten kanojen lahtaamista tai valtakunnan pelastamista, ilman tavoitteita itse kukin tuntee olevansa vieraalla maaperällä. Mitä tässä tulisi tehdä?

Matkan alkaessa pelaaja löytää itsensä merestä uiskentelemasta. Edessä näkyvää rantaviivaa kohti kannattaa pyrkiä, tai edessä on loputon uimareissu. Tuokion tutkimisen jälkeen maa-alue osoittautuu saarimaiseksi alueeksi, joka on täynnä elämää. Jonkin ajan kuluttua pelin päämääräkin saattaa valjeta, jonka jälkeen pelin läpäisee halutessaan vaikka alle tunnissa.

 

Soulcalibur II HD Online (PS3, Xbox 360)

Uudelleenjulkaisut jakautuvat pitkälti kahteen kategoriaan. Joissakin uudelleenjulkaisuissa kehittäjät ovat ottaneet aikansa ja nähneet kunnolla vaivaa HD-versionsa eteen. Sitten on niitä, joissa luotetaan liikaakin vanhaan maineeseen.

Soulcalibur II kuuluu valitettavasti jälkimmäiseen kategoriaan. Se on sääli, sillä Namco mokaa asioissa, joissa se on muissa peleissään onnistunut hyvin. Se on hämmentävää monilla tasoilla.

 

The Stanley Parable (PC)

Elämä on täynnä valintoja. Keittäisikö tänään kahvia enemmän? Lähtisikö illalla oluelle? Kirjoittaisinko arvostelua vai selaisinko vain internetiä kun kollega ei tullut töihin vaikka lupasi? Lopettaisinko tupakoinnin vai alkaisinko polttaa piippua? Onko elämä sittenkään valintoja. Ehkä seuraammekin tarkkaan kirjoitettua käsikirjoitusta mutta emme vain tiedä sitä.

Artikkelit

Vuoden 2013 paras pelihahmo: Trevor Phillips

Vuoden pelihahmoksi lukijat valitsivat GTA V:n ihanan sekopäisen Trevor Philipsin.

Vuoden 2013 aliarvostetuin peli: Beyond: Two Souls

Vuoden aliarvostetuimmaksi peliksi lukijat valitsivat ylivoimaisella äänienemmistöllä Quantic Dreamin seikkailun Beyond: Two Souls..

Vuoden 2013 paras ladattava peli: Path Of Exile

Vuoden parhaaksi ladattavaksi peliksi lukijat valitsivat Path Of Exilen.

Vuoden 2013 paras suomipeli: Resogun

Vuoden parhaaksi kotimaiseksi peliksi lukijat valitsivat Housemarquen Resogunin.

Turkulainen Dethroned! yhdistelee MOBAa ja tower defenceä

Turkulainen Treehouse on työstänyt jo jonkin aikaa hiljaisuuden vallassa Dethroned!-peliään, joka sittemmin julkaistiin Steamin Greenlight –palveluun aivan joulun kynnyksellä. Reaktiot ovat olleet positiivisia, joten kävimme tutustumassa pelin nykykuntoon ja sen kehitysvaiheisiiin.

1989: Dawn of Freedom (lautapeli)

1989 oli muutosten vuosi. Taivaallisen rauhan aukion opiskelijamielenosoitus muuttui verilöylyksi, puolalainen Solidaarisuusliike laillistettiin ja Unkarin Imre Nagy haudattiin uudelleen valtiollisten kunnianosoitusten saattelemana. Mikäli nämä asiat eivät kilisytä mitään kelloja tai olemme liian nuoria muistaaksemme, niin voimme palauttaa asiat mieleen esimerkiksi tämän Wikipedia-artikkelin avulla. Huomattavasti viihdyttävämpi tapa näiden asioiden muistelemiseen on kuitenkin 1989: Dawn of Freedom -lautapelin pelaaminen.

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 045: Bananas

Vuosi 2014 on pelastettu – Nelinpeli Podcast on palannut!

Totuttua kompaktimpi podcast-jakso tarjoilee hurtin höpönlöpön lisäksi rautaista peliasiaa. Kiireisen vuoden alkukattauksessa mukana mm. Battlefield 4, Hearthstone, Don’t Starve, Fire Emblem: Awakening, Shadow Warrior, Brothers: A Tale of Two Sons, Legend of Zelda: A Link Between Worlds sekä The Room II.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi, jostain mielenhäiriöllisestä syystä, JOKin ranteet  auki –testin Airport Simulator 2014:sta.

Airport Simulator 2014 (PC)

The Banner Saga –ennakko (PC)

Bravely Default (3DS)

Division Cell (Android, iOS)

Gran Turismo 6 (PS3)

Need for Speed Rivals (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

The Raven: Legacy of a Master Thief (PC)

Teleglitch: Die More Edition (Linux, Mac, PC)