UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 32/2014: Always Sometimes Monsters, Sid Meier’s Ace Patrol, Oddworld, Walking Dead, Police Quest, Jori ”Yip” Olkkonen, Roccat Syva, Assembly Summer 2014

20.08.2014 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 32/2014 muun muassa:

  • Always Sometimes Monsters (PC)
  • Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies (iOS, PC)
  • Oddworld: Abe’s Oddysee New ’n’ Tasty (PS4)
  • The Walking Dead Season 2 Episode 4: Amid the Ruins (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Wiikon wanha: Police Quest: In Pursuit of the Death Angel
  • Demoscenelegenda, Suomen ensimmäinen pelimuusikko Jori ”Yip” Olkkonen muistelee 80-luvun peli- ja demosceneä
  • Roccat Syva -pelinappikuulokkeet – kiva ulkonäkö, pliisu ääni
  • Assembly Summer 2014 oli Suomen tähän astisen eSportsin huipentuma

Always Sometimes Monsters (PC)

Mika Waltari kysyi joskus kirjansa otsikossa: aiotko kirjailijaksi? Jos vastaatte myöntävästi, niin miettikää uudelleen. Jos olette yhä samaa mieltä, niin miettikää vielä kolmannen kerran. Mikäli pää taipuu edelleen nyökkäykseen, niin unohtakaa suosiolla koko juttu.

Kirjailijaksi ei vain aiota, vaan siihen aletaan puhtaasti pelkästä kirjoittamisen ja itsensä ilmaisemisen poltteesta. Ei sen takia, että haaveillaan elämästä, jossa juhlitaan kuin Saarikoski tai Melleri ja kirjoitetaan samalla kuin Aleksis Kivi tai Eino Leino. Saa olla melko mestari jos onnistuu yhdistämään päihteet ja tekstin, jossa on oikeasti jotain tolkkua.

 

Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies (iOS, PC)

Sid Meierin seuraavaa suurempaa peliä odotellessa voi aikaa tappaa pienissä pätkissä esimerkiksi herran Ace Patrol -sarjan parissa. Sen ensimmäinen osa vei pelaajat ensimmäisen maailmansodan taivaille, mutta nytpä hypätään seuraavaan suureen sotaan. Euroopan taivaat vaihtuvat Aasian maisemiksi, osapuolet ovat tällä kertaa Yhdysvallat ja Japani. Taivaan sinessä liitelevät tällä kertaa muun muassa A6M Zero- ja F4F Wildcat -hävittäjät.

 

Oddworld: Abe’s Oddysee New ’n’ Tasty (PS4)

Paperilla on vaikea uskoa, että Oddworld: Abe’s Oddyseestä on jo 17 vuotta aikaa. Juuri äskenhän sitä pelattiin! Mutta yksi vilkaisu pelin grafiikoihin vahvistaa, että on siitä jo aika monta vuotta aikaa.

Onneksi niitä kakkugrafiikoita ei tarvitse enää katsella, sillä Abe’s Oddyseestä on julkaistu uusi HD-remasterointi. Tärkein kysymys on tietenkin, miten miltei 20 vuoden takaiset mekaniikat yhä toimivat.

 

The Walking Dead Season 2 Episode 4: Amid the Ruins (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead –pelisarja on tullut tunnetuksi paristakin jutusta. Hyvästä tarinankerronnasta, brutaalista meiningistä ja siitä, että joskus peleissä ei ole niin hirveästi sitä itse peliä.

Kaikki kolme piirrettä ovat tapetilla kakkoskauden toiseksi viimeisessä jaksossa, sillä brutaalia ja hyvää tarinaa ryhditetään aika puolivillaisella pelattavuudella.

Artikkelit

Wiikon wanha: Police Quest: In Pursuit of the Death Angel

King’s Quest, Space Quest, Leisure Suit Larry. Nämä nimet saavat yhä monien sydämen väräjämään ja jos suosikkia Sierra-klassikoista kysytään, osuu monen valinta johonkin näiden sarjojen osaan. Minun suosikkini ei kuitenkaan ole mikään näistä. Minulle SE Sierra-klassikko on Police Quest ja nimenomaan se ensimmäinen osa.

Se oli se peli, joka nappasi otteeseensa pienen pojan ja toi haaveissa siintäneen poliisi-uran hetkeksi niin lähelle todellisuutta.

Demoscenelegenda, Suomen ensimmäinen pelimuusikko Jori ”Yip” Olkkonen muistelee 80-luvun peli- ja demosceneä

Olette varmaan huomanneet, että Suomessa on tehdy videopelejä jo aika pitkään. Samoin demoja. Demoscene ja pelibisnes nivoutuvatkin yhteen tiukasti jo 1980-luvulta lähtien. Jori ”Yip of Pure-Byte” Olkkonen (kuvassa vasemmalla) oli yksi menneiden aikakausien tärkeistä veteraaneista, jonka pään uumenissa on paljon arvokasta tietoutta ja muisteloja suomalaisen demoscenen ja pelibisneksen varhaisista vuosista.

Yip – nykyään Petrik Salovaara – osallistui pari vuotta sitten Tampereella järjestetyn Demosceneklubi Tampereen iltamaan, jossa allekirjoittanut haastatteli herraa niin suomalaisen demoscenen muinaisista vuosista, kuusnelosella säveltämisestä kuin suomalaisen pelibisneksen alkuvuosista. Yleisön edessä tehty haastattelu talletettiin myös videolle, joka ohessa!

Roccat Syva –pelinappikuulokkeet – kiva ulkonäkö, pliisu ääni

Hyvien nappikuulokkeiden etsintä on hankalaa. Täytyisi tasapainotella hintaa, laatua ja käyttömukavuutta. Roccat yrittää seuraavaksi tätä tasapainotteluaktia hämärästi nimetyn Syva-nappikuulokesettinsä kanssa. Vaaka on kallistunut selvästi yhteen kolmikosta ja muut ovat jääneet vähän retuperälle.

Roccatin Syva –nappikuulokkeet – kyllä, A:lla, ei Ä:llä – olivat paperilla aika kiinnostavat. Firma kehui ne maasta taivaisiin ja väitti nappiensa tarjoavan pelaajille tarkoitettua ääntä laadusta säästelemättä. Uskoinkin kehut ainakin siihen saakka, että näin hintalapun: 29 eurolla ei yleensä hifiä saa.

Assembly Summer 2014 oli Suomen tähän astisen eSportsin huipentuma

Assembly Summer –tapahtuman peliturnaukset kasvavat vain kasvamistaan. Tällä kertaa pääpelinä oli Counter-Strike: Global Offensive, mutta perässä tulleet Starcraft 2, Dota 2 sekä taistelupelit eivät jääneet paljoa jälkeen jännityksen suhteen.

CS:GO:ssa pelattiin turnaus, jonka jännittävä finaali näytettiin YLE:n TV2:llakin ja jota tiirasi 72 000 katsojaa. Vanhoista ENCE-pelaajista koostettu ENCORE jyräsi itsensä läpi muun muassa Euroopassa kovana pidetyn Nostalgien. Loppusuoralla odotti tanskalainen myRevenge e.V.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen arvostelun The Last of Us –seikkailun Remastered-versiosta, varsin riittoisalla 50 prosentin äänisatsilla.

The Last of Us Remastered (PS4)

Shovel Knight (3DS, Linux, Mac, PC, PS4, Wii U)

Tropico 5 (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox 360)

Xtrfy XG1-R LED –pelinäppäimistö on ledillisen värikkyyden multihuipentuma

Nelinpeli Podcast 057: Kummituskäsi

Mulkaisu: Mario Kart 8

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat