Uusimmat

Domen arvosteluviikko 33-34/2015: God of War III, Life is Strange, Running With Rifles, Stonehearth, Witcher 3, Nelinpeli…

24.08.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa kesäisen elokuun kuumimpina viikkoina 33-34 muun muassa…

  • God of War III Remastered (PS4)
  • Life is Strange Episode 4: Dark Room (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Running With Rifles (Mac, PC)
  • Stonehearth-ennakko (PC)
  • Hirviönmetsästäjän maailman lumo
  • Riittävästi kolikkopelejä – katso kun 43:n retrokoneen kontti tyhjenee
  • Nelinpeli Podcast 081: Lomaltapaluu
  • Varaslähtö: Brawlhalla

God of War III Remastered (PS4)

Vuonna 2010 maailma ja PlayStation 3:n räjähtivät. Eivät kirjaimellisesti, mutta vertauskuvallisesti, kun historian vihaisin mies, Kratos, syöksyi päättämään verisen kostonsa hillittömässä tuhon orgiassa.

Viimeiset sirpaleet on juuri saatu irti seinistä ja haavat paikattua, kun Kratos tulee uudelleen. Vihassa on yhä hehkua kuin auringossa, mutta onko pelistä enää mihinkään vai onko aika ajanut viimeisen spartalaisen ohi?

 

Life is Strange Episode 4: Dark Room (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Episodipelaamisen osoittautuessa kerran toisensa jälkeen vaikeaksi palaksi suuremmillekin studioille, on aina kiva nähdä, miten pienet ja yllättävät tahot onnistuvat ja tekevät asiat oikein.

Näin voi jo hiljalleen sanoa DONTNOD Entertainmentin Life is Strangen tapauksessa, sillä ellei viimeinen osa totaalisesti rähmää tilannetta maaliviivalla, kyseessä on aika harvinaislaatuinen pelisarja.

 

Running With Rifles (Mac, PC)

Räiskintäpeleissä riittää valikoimaa kuin lähimarketin karkkihyllyllä, jonka edessä makeanhimoiset asiakkaat pähkäilevät mitähän ostaisivat iltaa varten. Ja kuten makeisvalikoimassa, myös peleissä on niitä jotka maistuvat hyvälle, sekä niitä, jotka ensipuraisun jälkeen sylkäistään roskikseen. Running With Riflesiä maistelee mielellään pitempään.

Miltä kuulostaa ajatus pelistä, jossa valitset yhden taistelun osapuolista, sen jälkeen saat käteesi rynkyn, vyölle pari kranaattia ja käskyn lähteä sotimaan ja pistämään vihollisia halki, poikki ja pinoon ja samalla vielä valtaat komentajan määräämiä alueita? Tuohon yhteen lauseeseen pystyy tiivistämään RWR:n idean. Yksinkertaista, mutta toimivaa.

 

Stonehearth-ennakko (PC)

Dwarf Fortress –henkisiä pelejä alkaa olla jo maailma piukassa, mutta ainahan sitä joukkoon pari uuttakin mahtuu. Stonehearth on tuoreimpia teorian testaajia, vieläpä hyvistä lähtökohdista. Toisin kuin monet muut genren pelit, se näyttää hauskalta ja viehkeältä.

Jos Dwarf Fortress on mennyt ohi, kyseessä on siis legendaarinen PC-peli paristakin syystä. Näistä ensimmäinen on se, että kun pelin kanssa pääsee sinuiksi, se on mitä mainioin ja syvällisin strategiapeli. Pelaaja on kääpiöyhteiskunnan henkinen hoivaaja, jonka tehtävänä on nakittaa itsenäisiä ja itsepäisiä seuraajiaan louhimaan, rakentamaan, sulattamaan, sotimaan ja tekemään niitä kymmeniä juttuja, joita valtakunta tarvitsee pysyäkseen hengissä vielä yhden päivän.

Artikkelit

Hirviönmetsästäjän maailman lumo

The Witcher 3: Wild Hunt. Yksi tämän vuoden suurimmista, mielenkiintoisimmista ja hypetetyimmistä teoksista on ollut aimo tovin ulkona tuomassa nautintoa pelikansalle. Ihmisten innostuksella on vahva pohja jo pelkkiä arvosteluja tutkiessa ja myös Domen Miikka iloissaan totesi hypen pitäneen kerrankin lupauksensa.

Vaikka valituksen aihetta aina löytyy, emme tänään välitä soraäänistä. Sen sijaan keskitymme pohtimaan mikä tekee Witcherin maailmasta niin elävän ja koukuttavan.

Riittävästi kolikkopelejä – katso kun 43:n retrokoneen kontti tyhjenee

Tamperelainen retrokolikkopelien ja –flipperien kunnostamiseen ja operointiin erikoistunut Reprocade sai viime maaliskuussa ihan kunnon postipaketin. Merirahtina lähetetty kontti näet sisälsi kokonaiset 43 vanhaa arcade-masiiinaa. Jos haluat herkutella vanhojen koneiden ääressä, niin olepa hyvä, tässä on vähän videota kontin purkautumisesta.

Allekirjoittanut oli paikalla seuraamassa kontin saapumista – ja niin itse asiassa tälläkin viikolla, kun pelikontin jatko-osa saapui.

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 081: Lomaltapaluu

Lukitkaa vaimot ja tyttäret, kuljettakaa kotieläimet turvaan ja piilottakaa kaikki suojaamattomat vastaanottoelimet asianmukaisten turvavarusteiden alle! Nelinpeli on palannut kesälomalta! Toistan: Nelinpeli on palannut kesälomalta!

Varaslähtö: Brawlhalla

Nelinpelin varaslähtö-ennakossa Brawlhalla.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon mielenkiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät Miikka Lehtosen arvostelun Game of Thrones –sarjan viidennestä jaksosta.

Game of Thrones Episode 5: A Nest of Vipers (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Godzilla (PS3, PS4)

Rare Replay (Xbox One)

Ronin (Linux, Mac, PC)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat