Uusimmat

Domen arvosteluviikko 35/2014: Close Combat, Gabriel Knight, MotoGP 14, Walking Dead, Wiikon wanha, Nelinpeli, Valiant Hearts, Mount Your Friends

08.09.2014 13:40 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 35/2014 muun muassa:

  • Close Combat: Gateway to Caen (PC)
  • Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition -ennakko (Mac, PC)
  • MotoGP 14 (PC, PS3, PS4, PS Vita, Xbox 360)
  • The Walking Dead Season 2 Episode 5: No Going Back (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Wiikon wanha: Space Satellite (MSX, 1985)
  • Mulkaisu: Valiant Hearts: The Great War
  • Nelinpeli Podcast 059: Äänimerkin jälkeen
  • Mulkaisu: Mount Your Friends

Close Combat: Gateway to Caen (PC)

Close Combat –strategiapelisarja sai alkunsa jo 18 vuotta sitten. Ajatella. Tässä ajassa pelisarjaan on julkaistu jo 16 peliä. Ja mikäpä ettei. Sen aikoinaan esittelemä pysäytettävä reaaliaikainen ja varsin realistinen sotakuvaus on edelleen tuore ja maistuva tapa herkutella konekiväärien rätinän ja panssarien telaketjujen parissa.

Pelisarjalla on kuitenkin yksi paha ongelma. 18 vuotta, 16 peliä ja samat ongelmat, jotka ovat vaivanneet joka ikistä Close Combatia.

 

Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition –ennakko (Mac, PC)

On vaikea uskoa, että Gabriel Knightista on jo 20 vuotta aikaa. Juurihan minä ihan äsken olin ostanut ensimmäisen CD-ROM-asemani ja sen kylkiäiseksi pari hyvää seikkailupeliä! Eihän siitä voi kahta vuosikymmentä olla?

Mutta on siitä. Ja niin kultaisia kuin nuo muistoni ovatkin, tekniikka on kauniisti sanoen ajanut Gabriel Knightin ohi. Niinpä aika on kypsä tekaista pelistä uusintaversio modernilla teknologialla. Näin on tehty ennenkin, vaihtelevin tuloksin.

 

MotoGP 14 (PC, PS3, PS4, PS Vita, Xbox 360)

Päristely hirmuista vauhtia laitteella kuin laitteella on kivaa, mutta syystä tai toisesta moottoripyörät tapaavat jäädä pelipuolella nelipyöräisten jalkoihin. Onneksi markkinoilta löytyy sentään pari yrittäjää, jotka pitävät kaksipyöräisten lippua korkealla.

Milestonen MotoGP-sarja on näistä ehkä merkittävin. Sarjan uusin osa, MotoGP 14 tuo vauhdinpidon ensimmäistä kertaa myös nykykonsolisukupolvelle, tosin vain PlayStation 4 -konsolille.

 

The Walking Dead Season 2 Episode 5: No Going Back (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Kaikki päättyy aikanaan, niin myös The Walking Deadin kakkoskausi. Edellisten kuukausien aikana olemme taas kokeneet traumaattisia hetkiä maailmanlopun jälkeisessä maailmassa, mutta samalla myös hämmennystä.

Koko kauden ajan peli on tuntunut hakevan hieman sitä punaista lankaa. Nyt ei ole enää aikaa hakea, vaan nyt se pitäisi löytyä. Käykö näin?

Artikkelit

Wiikon wanha: Space Satellite (MSX, 1985)

Osa suomalaisista pelidinosauruksista on uponnut ajan sedimenttiin niin syvälle, ettei niitä löydä kuin tuurilla. Space Satellite kuuluu tähän ryhmään. Lähes Star Trek -tason tutkimusmatkoistani huolimatta en onnistunut löytämään pelistä kuin ohjekirjan. Jo tämän läpyskän perusteella Space Satellite on niin diippiä kamaa, ettei sen logiikka välttämättä aukea edes pesunkestävälle vulkaanille.

Pelin perimmäisenä tavoitteena on selvittää kadonneen satelliitin arvoitus, minkä avaruusoliot varastivat sekavissa olosuhteissa. Tiedossa on ainoastaan sen verran, että tekokuu on jonkin pelin neljän kiintotähden kiertoradalla. Pelaajalle nakitetaan satelliitin etsiminen ja palauttaminen.

Nelinpeli

Mulkaisu: Valiant Hearts: The Great War

Ensimmäinen maailmansota oli ihmiskunnan perustukset viimeisilleen järkyttänyt monivuotinen murhenäytelmä, jonka suurmittaista hävitystä on mahdotonta yrittää edes kuvitella. Tämä massiivinen pala traagista historiaa on myös seuraajasotaansa vaikeaselkoisempi tapaus vailla selkeää hyvän ja pahan mittelöä, eikä täten ole järin usein toiminut näyttämönä elokuva- tai peliteoksissa.

Ubisoft Montpellier päätti tarttua härkää sarvista varsin erikoisesta vinkkelistä ja loihti Ensimmäisestä maailmansodasta puitteet surumieliselle, koko aistispektrin terävöittävälle ja herkistävälle seikkailupelilleen. Valiant Heartsin omaleimainen ilme on niitä kokemuksia, joita ei helpolla unohda.

Nelinpeli Podcast 059: Äänimerkin jälkeen

Nelinpeli valtaa jälleen eetterin ankaran armottoman kaksiviikkoisen jälkeen! Sanaisella alasimella lepää tietysti Gamescom-pelimessut, mutta tuttuun tapaan tarinatuokion siivet kantavat myös muihin peli-, elokuva- ja viihdemaailman kolkkiin vailla estoja tahi empimistä. Varoitus: saattaa sisältää huumoria.

Keskustelun keskiössä viihtyvät lähinnä tulevat julkaisut, mutta huomiseen katsastelun ohella tapetilla näyttäytyvät mm. Hearthstone, Silent Hill -maistiainen P.T., Guild Wars II, uunituore Gabriel Knight: Sins of the Fathers -remake, The Last of Us: Remastered sekä tuore WoW-lisäri Warlords of Draenor.

Mulkaisu: Mount Your Friends

Mikä tämä peli oikein on? Mitä se haluaa? Olemmeko kaikki vaarassa? Näistä kysymyksistä ainakin yhteen vastataan Nelinpelin Mulkaisussa, kun suurennuslasin alla vipattavat Mount Your Friends -pelikummajaisen pikselipippelit pääsevät venymään koko komeuteensa.

Moninpeliin keskittyvä, jonkinlaiseksi fysiikkapuzzleilun ja älyvapaan irstailun ristisiitokseksi luonnehdittava Mount Your Friends kirvottaa ainakin Nelinpelin kööristä sellaista naurunremakkaa, että eihän peliä voi muuksi luonnehtia kuin oman lajinsa klassikoksi.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Niklas Ojalaisen artikkelin World of Tanks –mestaruudesta. Tiukka oli kisa, sillä tankkihommat saivat 38 prosenttia äänistä, Diablo III 24 ja IL-2 Sturmovik 19.

Ampu-Tea (PC)

 Diablo III: Ultimate Evil Edition (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Pineview Drive (PC)

Tomodachi Life (3DS)

World of Tanksin Euroopan mestaruus tuli Suomeen – lue kattava taistelureportaasi

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad –ensikosketus – klassikon paluu sotataivaille [osa 1]

Mulkaisu: GRID Autosport

Varaslähtö: Nuclear Throne

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta