Uusimmat

Domen arvosteluviikko 36/2014: Brilliant Hamsters, Crimsonland, Gods Will Be Watching, Sunless Sea, Ys, Xbox One, Nelinpeli, Tubecon, Gabriel Knight

12.09.2014 16:40 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 36/2014:

  • Brilliant Hamsters! (3DS)
  • Crimsonland (PC, PS4, PSV)
  • Gods Will Be Watching (Linux, Mac, PC)
  • Sunless Sea -ennakko (Mac, PC)
  • Ys: Memories of Celceta (PSV)
  • Xbox One – mikä siinä kesti, mitä saamme? Haastattelussa Suomen Xbox-pomo
  • Vieraissa: Tubecon 2014
  • Varaslähtö: Gabriel Knight: Sins of the Fathers

Brilliant Hamsters! (3DS)

Koska isi ei ikinä ostanut minulle ponia, hommasin virtuaalisen hamsterin. Allergiset ja astmalapset saavat harvoin lemmikkiä, varsinkaan sellaista jolla olisi turkki ja pörröinen maha. Onneksi on Brilliant Hamsters, joka on nykyajan hieman päivitetty versio tamagotcheista. Mutta ovatko häikäisevät jyrsijät yhtä koukuttavia kuin nuo 90-luvun japanilaiset taskulemmikit?

 

Crimsonland (PC, PS4, PSV)

Tamperelainen 10tons on tehnyt pelejä jo kauan. Hyviä, kivoja, pieniä pelejä, niin PC:lle kuin nyttemmin lukuisille mobiilialustoilleenkin. Taannoin yhtiö vietti juhlat pelifirmaksi komean saavutuksensa kunniaksi, sillä putiikki täytti jo täydet 10 vuotta. Ehkä niiden bileiden jatkoilla ilmaan putkahti ajatus firman ensimmäisen pelin julkaisusta uudelleen nykykoneille.

Ja kiva että putkahti, sillä Crimsonlandin kaltaisia pelejä ei nykyään ilmesty kovinkaan usein.

 

Gods Will Be Watching (Linux, Mac, PC)

Gods Will Be Watching on erittäin mielenkiintoinen tapaus. Periaatteessa kyseessä on puhdas ongelmien ratkontaan pohjautuva peli, joka nivoo yhteen erillisistä kriittisistä tilanteista luotuja pulmia. Taustalla pyörii ajassa ja paikassa hyppivä juoni, jossa hyvien ja pahojen tyyppien rajoja hämärretään ja pakkaa ja pelaajan pollaa sekoitetaan jatkuvasti.

 

Sunless Sea –ennakko (Mac, PC)

Sunless Sea on hämärä tapaus. Se on roolipeli, jossa purjehditaan pitkin merenalaista Lontoota ympäröiviä merialueita. Tekstipelimäistä tarinankerrontaa, kepeää roolipelailua … niin, ja tietenkin reippaasti Lovecraft-vaikutteita.

Onko kukaan yllättynyt, kun kerron pelin olevan peräisin Kickstarterista?

 

Ys: Memories of Celceta (PSV)

Maailma on vaarassa, check. Huvittavat seurueen sisäiset kärhämät, check. Tasokehitys, check; taistelu keskeisessä osassa, check. Japanilainen roolipeli niin pahassa, mutta etenkin hyvässä, siitä on Ys: Memories of Celcetan matkalaukkujen pakkauslista tehty.

Artikkelit

Xbox One – mikä siinä kesti, mitä saamme? Haastattelussa Suomen Xbox-pomo

Xbox One –konsolia ehdittiin odottaa Suomeen kotvanen. Aika pitkäkin kotvanen. Mikä siinä maksoi ja mitä kauppoihin nyt oikeastaan saapuu? Mitenkäs niiden pelien laita on?

Dome jututti Xbox One –konsolin lanseeraustilaisuudessa myös Microsoftin Suomen liiketoiminnanjohtajaa, Jussi Luotoa. Luoto kertoo muun muassa konsolin viivästyksen syistä, nostaa esiin eniten odottamiaan pelejä sekä avaa laitteen suomenkielisyyttä.

Nelinpeli

Vieraissa: Tubecon 2014

Tubecon? Mikä ihmeen Tubecon?

Nelinpeli tarttui härkää sarvista ja lähti Hartwall Areenalle etsimään vastausta ylläolevaan kysymykseen. Vastaukseksi saatiin laumoittain kiljuvia teinejä, koti- ja ulkomaisia YouTube-tähtiä ja ehtaa karnevaalihenkeä koko tapahtumatilan leveydeltä.

Varaslähtö: Gabriel Knight: Sins of the Fathers

Seikkailupelit eivät ole kuollut genre, vaikka ruumis välillä vähän tuoksahtaakin. Point & click -renessanssin auringonnousun tuorein torvensoittaja on legendaarinen Gabriel Knight, jonka 20-vuotinen ensiesiintyminen on saamassa remake-käsittelyn alkuperäisten tekijöiden toimesta.

Nelinpelin pintasyynissä koeajetaan Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition -nimihirviön alkutaival. Samalla muistutetaan pelaajakansaa ruudun molemmin puolin siitä, että oli pelin audiovisuaalinen anti kuinka korkeatasoista hyvänsä, tietyt kliksuseikkailujen perinnemekaniikat voivat kiskoa kokemusta vanhanaikaisuuden suohon liiankin helposti.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen ennakon Gabriel Knight –seikkailun synttäriversiosta.

Close Combat: Gateway to Caen (PC)

Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition –ennakko (Mac, PC)

MotoGP 14 (PC, PS3, PS4, PS Vita, Xbox 360)

The Walking Dead Season 2 Episode 5: No Going Back (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Wiikon wanha: Space Satellite (MSX, 1985)

Mulkaisu: Valiant Hearts: The Great War

Nelinpeli Podcast 059: Äänimerkin jälkeen

Mulkaisu: Mount Your Friends

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat