UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 38/2014: Destiny, Forza Motorsport 5, inFamous, Minecraft, Sword Art Online, Tales of Xillia 2, Hauppauge HD PVR Rocket, Halo, Final Fantasy

29.09.2014 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 38/2014 muun muassa:

  • Destiny (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Forza Motorsport 5 (Xbox One)
  • inFamous: First Light (PS4)
  • Minecraft: PlayStation 3 Edition (PS3)
  • Sword Art Online: Hollow Fragment (PSV)
  • Tales of Xillia 2 (PS3)
  • Hauppauge HD PVR Rocket – loistava videotallennin pelajalle ja striimaajalle
  • Halo: The Master Chief Collection -ensikosketus – neljä ja puoli Haloa
  • Final Fantasyt soivat suloisesti jättikonsertissa

Destiny (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Bungien Destiny on peli, jonka ympäriltä ei ennakkoon hypeä tai ylisanoja puuttunut. Paras ikinä! 500 miljoonan taalan budjetti! Bungien uusi peli! Jeesuksen toinen tuleminen! Kuten näissä tapauksissa usein käy, todellisuus ei voinut mitenkään yltää samalle tasolle.

Tällä kertaa todellisuutta kampitti vielä hieman se, että Destiny ei oikein tiedä, mitä se haluaisi olla, joten se on vähän kaikkea. Eikä oikein mitään hirvittävän hyvin.

 

Forza Motorsport 5 (Xbox One)

Turn 10 –studion rakkaus nopeita autoja ja kilparatoja kohtaan on käsittämätön. Vuodesta 2005 saakka joka toinen vuosi julkaistut Forza Motorsport -pelit ovat pistäneet aina parastaan, eikä illuusio kilpa-auton ohjaamisesta ole ollut Xboxilla vahvempaa minkään muun pelin parissa.

Uusi konsolisukupolvi, uudet haasteet, vanhat hyväksi todetut kujeet. Forza 5 jatkaa siitä mihin neljäsosa jäi ja nostaa entisestään rimaa Xboxin autopelirintamalla.

 

inFamous: First Light (PS4)

Sucker Punching inFamous: Second Son oli PlayStation 4 -julkaisupelivalikoiman valttikortti, joka ei sujuvuudestaan ja näyttävyydestään huolimatta jättänyt kummoista tunnejälkeä. Tämä ei estä laajentamasta peliä itsenäisen lisärin muodossa.

inFamous: First Light on kuin Assassin’s Creed: Freedom Cry. Minikokoinen hiekkalaatikko, jonka kautta pääsee sisään pääpelin maailmaan, vaikka ei jaksaisikaan panostaa peliin täysikokoisen avoimen maailman vaatimia kymmeniä pelitunteja.

 

Minecraft: PlayStation 3 Edition (PS3)

Minecraft on yksi niistä peleistä, jotka nähdään vielä myös PlayStation 5- ja Xbox mitäikinämicrosoftkeksiikään –konsolien valikoimissakin. Sitä odotellessa kootaan palikoita PlayStation 3:lla ja pohditaan pelin syvempää merkitystä, tuntematta ollenkaan  alkuperäisteosta.

Jos olet jo käynyt Minecraftin maailmassa, voit periaatteessa lopettaa lukemisen tähän. Pelin veteraaneille konsolikäännös ei tuo mitään uutta. Ja jos vasta haikailet kaivosmiehen pitkästä ja raskaasta urasta, harkitsisin vakavasti mihin alustaan panostaisin. Konsolikäännös kun ei kilpaile PC-version kanssa millään tasolla.

 

Sword Art Online: Hollow Fragment (PSV)

Massiivimoninpelit ovat periaatteessa kiehtova, mutta myös aikaavievä peligenre. Niihin voi helposti hukata vuosia elämästään, minkä itse kukin voi laskea hyväksi tai huonoksi jutuksi. Mutta entä jos sitä aikaa ei ole? Voiko saman kokemuksen löytää muualta?

Ehkä ei ihan samaa, mutta Sword Art Online: Hollow Fragment tarjoilee jotain tämänkaltaista, nimittäin yksinpelattavan MMO-kokemuksen.

 

Tales ofXillia 2 (PS3)

Ei hemmetti. 20 miljoonan velat painavat päälle yli-innokkaan velkojan soitellessa vähän väliä. Rakas veljeni on leimattu terroristiksi. Kanssani matkaa nokkela pikkutyttö, joka on mitä luultavimmin menettänyt viimeisenkin vanhempansa. Pakko se on kai alentua metsästäjä-keräilijän tasolle ja hankkia tylsähköjä hanttihommia lompakon kasvattamiseksi. Vähän tässä rupeaa itse kutakin ahdistamaan. Toisaalta mitä turhia tuskailemaan: eihän velalla ole edes korkoa.

Artikkelit

Hauppauge HD PVR Rocket – loistava videotallennin pelajalle ja striimaajalle

Pelivideoiden tekeminen, jakaminen ja striimaaminen on räjähtänyt valtavan suosituksi muutamassa vuodessa. Se näkyy myös videoiden tekijöille suunnattujen tuotteiden kasvavassa tarjonnassa.

Vaikka olenkin räplännyt kaikenlaisia testilaitteita jo vuosikymmenet, olen törmännyt harvoin tuotteisiin, jotka tekevät minkä lupaavat niin hyvin ja niin luotettavasti kuin Hauppaugen pelivideotallennin HD PVR Rocket. Se on laite, josta tuli työkalupakkini lähtemättömän tärkeä osa.

Halo: The Master Chief Collection –ensikosketus – neljä ja puoli Haloa

Halo. Se Halo. Pelisarja, jota älyttömän monet rakastavat, jotkut inhoavat ja muutamat vihaavat. Viimeksi mainitut useimmiten joko siksi, että se on jotain konsolipaskaa tai siksi, että se on Xboxien pelisarja. Vihaajista piittaamatta faktahan on, että Halo nyt vain on yksi pelihistorian menestyneimmistä ja tärkeimmistä pelisarjoista, jonka (melkein) jokainen uusi osa on on yksi vuoden suurimmista pelitapahtumista.

Siksi lähestyvä Halo-kokoelma, The Master Chief Collection, on ansiokas ja kiinnostava teos. Kaikki Master Chiefin tähdittämät Halot yhdellä ja samalla pelikoneella. On se kuulkaa aika siistiä.

Final Fantasyt soivat suloisesti jättikonsertissa

Viime perjantaina Tampereen suurimmassa konserttisalissa Tampere-talolla soivat astetta erikoisemmat sävelet. Jonne Valtosen ja Roger Wanamon sovittava Final Symphony –pelimusiikkikonsertti näet täytti talon ja koko kaupungin suurimman konserttisalin viimeistä paikkaansa myöten loppuunmyydyssä sinfonisessa pelimusiikkikonsertissa.

Valtosen ja Wanamon pelimusiikkikonsertit ovat kiertäneet maailman konserttilavoja jo reilusti yli vuosikymmenen ajan. Konserteissa on soitettu sekä tiettyjen pelisäveltäjien että tiettyjen pelisarjojen tai –julkaisijoiden tuotantoa. Esimerkiksi Symphonic Shades –konsertti keskittyi saksalaisen Chris Hüelsbeckin teknojytäävämpään tuotantoon, kun taas Symphonic Odysseys kunnioitti etenkin Final Fantasyistä muistetun Nobuo Uematsun uraa.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi JOKin ensikoskettelun ALien Isolationista, Alien Isolation -ensikosketus – nähdä Alien ja kuolla [osa 2]. Mutta kisa oli kovaa, sillä 32 prosentin perässä hiihtivät Xenonauts 21 prosentilla ja World of Tanks Blitz sek NHL 15 –haastis 15-16 prosenteillaan.

Hohokum (PS3, PS4, PSV)

Plants vs. Zombies Garden Warfare (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Ratchet & Clank Trilogy (PSV)

Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call (3DS)

Xenonauts (Linux, Mac, PC)

World of Tanks Blitz (iOS)

Forza Horizon 2 –haastattelu: drivatareja, Xbox One –viilausta ja pelimaailman rakentamista

Forza Horizon 2 -ensikosketus – nuorekasta kaahailua Välimeren maisemissa

Alien Isolation –ensikosketus – nähdä Alien ja kuolla [osa 2]

Jonne ”Purple Motion” Valtonen – haastattelussa demoscene- ja pelimuusikkoveteraani [osat 1-3]

NHL 15 –haastattelu – enemmän älyä, enemmän fysiikkaa

Velvet Sundown -nettiseikkailu panostaa pelaajien väliseen draamaan

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat