Domen arvosteluviikko 40/2014: Dead Rising 3, Forza Horizon 2, Middle-Earth Shadow of Mordor, Murdered, Pillars of Eternity, Redshirt, Ryse, Nelinpeli

13.10.2014 13:15 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 40/2014 muun muassa:

  • Dead Rising 3 (PC, Xbox One)
  • Forza Horizon 2 (Xbox 360, Xbox One)
  • Middle-Earth: Shadow of Mordor (PC, PS4, Xbox One)
  • Murdered: Soul Suspect (PS3, PS4, PC, Xbox 360, Xbox One)
  • Pillars of Eternity -ennakko (PC)
  • Redshirt (iOS, Mac, PC)
  • Ryse: Son of Rome -ennakko (PC)
  • Mulkaisu: Surgeon Simulator Anniversary Edition
  • Varaslähtö: World of Warcraft: Warlords of Draenor

Dead Rising 3 (PC, Xbox One)

Dead Rising –pelit ovat aina olleet minun salaisia suosikkejani. Yksi mies, hullut aseet ja miljoona biljoona zombia. Mitä muuta sitä voi viihteeltään haluta? No, vähän kaikenlaista, mutta kyllä noilla jo pitkälle pääsee.

Dead Rising 3 oli myös minulle se peli, jonka takia Xbox One –konsolia halusin. Sitten koko vehje viivästyi Suomessa niin paljon, että sainkin ensin PC-version. Joten pelataan sitten sitä, perkele.

 

Forza Horizon 2 (Xbox 360, Xbox One)

Xbox One voi hävitä pahimmalle kilpailijalleen myyntiluvuissa, mutta yhdellä osa-alueella Microsoftin laite vie voiton yksiselitteisesti. Forza Motorsport 5:lle ei vielä ole edes tarjolla kilpailijaa ja Forza Horizon 2 tahtoo viedä myös arcadekaahailuvaltikan.

Edellisellä sukupolvella nähty Forza Horizon oli melkoisen mukava yllätys, sisältörikas seikkailu ja ennen kaikkea häpeilemättömän nautittava ylistyslaulu vauhdinpidolle. Odotukset Forza Horizon 2:sta kohtaa olivat siis korkealla. Enkä pettynyt!,

 

Middle-Earth: Shadow of Mordor (PC, PS4, Xbox One)

Vuonna 2009 ilmestynyt Batman: Arkham Asylum oli melkoinen vallankumous. Hyvä lisenssipeli, hyvä Batman-peli ja vieläpä ihan yleisesti vuoden parhaita pelejä. Sen jälkeen kopioijia on riittänyt, vaihtelevalla menestyksellä.

Mutta miten mahtaakaan käydä, kun testiin osuu peli, joka tiettävästi sai alkunsa Batman-seikkailuna ennen kuin mystiset käänteet siirsivät sen Keski-maahan?

 

Murdered: Soul Suspect (PS3, PS4, PC, Xbox 360, Xbox One)

Etsiväpelejä ei ole markkinoilla ainakaan liikaa. Kenties kyse on kehittäjien taidon puutteesta, tai ehkä aika on ajanut ohi kyseisestä genrestä. Niin tai näin, pelien tilasta kertoo paljon se, että paras etsiväpeli on edelleen Gabriel Knight, joka julkaistaan hetken kuluttua uusintaversiona vain yksitoista vuotta ilmestymisensä jälkeen.

Murdered: Souls Suspect yrittää kuitenkin hengittää uutta eloa – tai kuoloa – pelityyppiin. Mutta kuinka tämä kuolleen miehen Vares pärjää nykymarkkinoilla?

 

Pillars of Eternity –ennakko (PC)

Pillars of Eternity on peli, jota moni on odottanut kuin kuuta nousevaa. Baldur’s Gatejen ja Planescapejen hengellistä perillistä työstää tiimi, joka on vuosien varrella tehnyt vinon pinon maailman parhaina pidettyjä roolipeleinä.

Lykkäysten jälkeen projekti lähestyy vihdoin loppuaan, mistä osoituksena innokkaille tukijoille – ja lehdistön edustajille – on annettu tilaisuus pelailla pelin kehitysversiota. Mekin pelasimme ja nyt suu on mutrussa.

 

Redshirt (iOS, Mac, PC)

Jos kaverini jakaisi Facebookissa linkin Redshirt -pelin kotisivuille, jättäisin tykkään painamatta  ja kommentoisin päivitystä liittämällä perään videon kaatuilevasta hamsterista oravanpyörässä.  Redshirt on sinänsä osuva ja hauska scifisatiiri sosiaalisen median maailmasta, mutta itse peli satiirin sisällä kompastelee pahasti ja tuntuu puurtamiselta.

 

Ryse: Son of Rome -ennakko (PC)

Crytekin Ryse oli monellakin tavalla yllättävä ja erikoinen veto. Turhankin, sillä vaikka saksalaisfirman roomalaismättö näytti kivalta kuvissa, sen pelattavuus vaikutti melkoiselta sillisalaatilta.

Niinpä peli jäi Xbox Onella monelta kokonaan kokematta, mikä on ehkä jopa harmi. Ensivaikutelmat kun olivat hieman harhaanjohtavia. Nyt peli saa uuden tilaisuuden PC:llä. Miten sujuu PC Gaming Master Racelta legioonailu?

Nelinpeli

Mulkaisu: Surgeon Simulator Anniversary Edition

Lääkärin työ on klassinen esimerkki uravalinnasta, johon kiteytyy ”moni kutsutaan mutta harva valitaan” -mietelauseen ylevimmät aspektit. Elektronisen viihteen kentällä on kuitenkin ollut ammottava pula kirurgian ja lääketieteellisten arkiaskareiden syvintä olemusta valottavien tuotteiden saralla. Sitten tuli Surgeon Simulator ja maailma muuttui kertaheitolla.

Nelinpeli otti syyniin Surgeon Simulatorin upean PS4-version, joka tuo leikkaussalin vielä askeleen pc-serkkuaan lähemmäs pelaajaa: äärirealistista ja virheetöntä tarkkuutta vaativaa kirurgisimulaatiota voi nyt myös pelata liikeohjauksella. Unohtakaa rokkarihaaveet: seuraava sukupolvi on lääkäreitä väärällään!

Varaslähtö: World of Warcraft: Warlords of Draenor

Huhut MMO-genren kantaisän kuolemasta ovat olleet ronskin liioiteltuja, ainakin jos Blizzardilta kysytään. Jyreän massiiviropevanhuksen tuorein lisäri Warlords of Draenor näkee päivänvalon lähiaikoina ja Nelinpeli tsekkasi tulokkaan tuoreeltaan.

Luvassa on perinteinen verkkopelin betatsekkaus, eli koodi venyy ja paukkuu kuin kertaalleen ulostettu purukumi. Pahoittelemme tyhjäkäyntiä ja tsembaloita, tekniikan jumalat eivät ole aina suopealla päällä.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen ennakon Civilization: Beyond Earth –strategiapelistä 41 prosentin äänisaaliilla. Perässä hiihtivät NHL 15 (21%) ja Metro Redux/Alien Isolation –haastis (14%).

Buzz Aldrin’s Space Program Manager: Race to the Moon -ennakko (Android, iOS, Mac, PC)

Civilization: Beyond Earth –ennakko (Linux, Mac, PC)

Fates Forever (iPad)

NHL 15 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Metro Redux (PC, PS4, Xbox One)

Risen 3: Titan Lords (PC, PS3, Xbox 360)

Zero Escape: Virtue’s Last Reward (3DS, PS Vita)

Alien Isolation –haastattelu: ”teimme Alienista systemaattisen ja arvaamattoman” [osa 2]

Miten Bungie voisi parantaa Destinyä? Tässä muutama ilmainen tipsi

Next War: Korea (lautapeli)

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad –haastattelu – simulegendan paluu

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta