UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 40/2015: Blood Bowl 2, Everybody’s Gone to the Rapture, Tearaway Unfolded, Toy Soldiers, Rally-Sport Uncharted, Pelikopteri

10.10.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 40/2015:

  • Blood Bowl 2 (PC, PS4, Xbox One)
  • Everybody’s Gone to the Rapture (PS4)
  • Tearaway Unfolded (PS4)
  • Toy Soldiers: War Chest (PC, PS4, Xbox One)
  • Wiikon wanha: Rally-Sport – tiukkaa retrorallia Suomesta
  • Uncharted: The Nathan Drake Collection modernisoi upeat seikkailut PS4:lle
  • Unchartedin ytimessä – The Nathan Drake Collection sitoo langat yhteen, haastattelussa Naughty Dog
  • Pelikopteri #014 (29.9.2015) – kauhun ytimessä (Checkpoint)

 

blood-bowl-2-kansiBlood Bowl 2 (PC, PS4, Xbox One)

Games Workshopin Blood Bowl on mitä mainioin peli. Pitkäikäisessä lautapelissä Warhammer-fantasiamaailman asukit ottavat yhteen väkivaltaisessa lajissa, joka on kuin yhdistelmä rugbyä ja amerikkalaista jalkapalloa.

Lautapelin useat eri versiot ovat viihdyttäneet pelaajia jo vuosikymmenten ajan ja netissäkin sitä on pelattu jo ties miten kauan. Ilmainen FUMBBL-sivusto tarjoaa toimivan, joskin visuaalisesti aika alkukantaisen version pelistä, ja toimii nytkin lukemattomien valmentajien, nyyppien ja veteraanien, temmellyskenttänä.

 

Everybody’s Gone to the Rapture (PS4)

Everybody’s Gone to the Rapture on peli, jossa pelaaja harhailee tyhjässä englantilaisessa pikkukaupungissa. Kaikki sen asukkaat ovat kadonneet johonkin, jättäen pöydille syömättömiä aterioita, tien poskeen valot vilkkuen omistajaansa odottavia autoja, pyykkinaruille kuivuvia ja kellertyviä pyykkejä ja muita arkisen elämän artifakteja.

 

tearaway_unfolded_arv_0kansi2Tearaway Unfolded (PS4)

Tearaway on monellakin tavalla aika harvinaislaatuinen peli. Aloitetaan vaikka sen tarinasta, joka integroi pelaajan itsensä osaksi pelimaailmaa. Paperista tehty Tearawayn maailma kokee pienoisen mullistuksen, kun taivaalle aukeaa repeämä. Repeämästä pilkistelee kovin pelaajan itsensä näköinen pärstä, mutta ei siinä kaikki: aukosta pursuaa värikkäseen ja iloiseen maailmaan myös kiepeittäin tylsää sanomalehtipaperia ja siitä muodostettuja hirviöitä, jotka uhkaavat peittää alleen kaiken kivan ja iloisen.

 

Toy Soldiers: War Chest (PC, PS4, Xbox One)

Toy Soldiers -pelit muistuttavat ensisilmäyksellä perinteisiä tower defence -pelejä, mitä nyt teemana ovat lelusotilaat. Yhdessä päässä hiekkalaatikon näköistä kenttää on vihollisen spawnipisteitä, joista kulkee polkuja toisessa päässä olevaa lelulaatikkoa kohti. Jos reittejä pitkin lampsivat viholliset pääsevät tarpeeksi monta kertaa lelulaatikolle, peli on hävitty.

 

Artikkelit

 

Wiikon wanha: Rally-Sport — tiukkaa retrorallia Suomesta

Rally-Sport on peli, jonka demoversio levisi 1990-luvulla koulujen tietokoneluokissa kulovalkean lailla, ainakin kotimaakunnassani Keski-Pohjanmaalla. Jokamiesluokan autoilusta innoituksensa imenyt kaahailu tarjosi tiukkaa peltipussailua 3D-grafiikalla siloitelluilla pikataipaleilla. Jukka Jäkälän ohjelmoima Rally-Sport on autopeligenren outolintu, sillä peli teki monta asiaa toisin.

 

Uncharted: The Nathan Drake Collection modernisoi upeat seikkailut PS4:lle

Uncharted-pelit kuuluvat tämän päivän videopelien ja etenkin sankarillisten seikkailujen aatelistoon. Monesta hyvästä syystä. Taitavasti käsikirjoitetut ja kiinnostavat pelit ovat tuoneet pelaamiseen elokuvallista kerrontaa hyvällä tavalla, ja harva peli pursuaa samalla tavalla herkullista Indiana Jones -henkistä seikkailua. Ja kuten nykytyyliin kuuluu, Unchartedit nauttivat nyt oikein reippaasta annoksesta remasteroitua comebackia.

 

Unchartedin ytimessä – The Nathan Drake Collection sitoo langat yhteen, haastattelussa Naughty Dog

Henkilökohtaisesti arvostan Uncharted-pelisarjaa todella paljon. Niiden käsikirjoitukset, tarinankerronta ja toiminnan nivominen seikkailemiseen on toiminut joka kerta oikein hienosti. ja jos etsimme videopelejä, joissa yhdistyy laadukas touhuaminen hyvällä tavalla elokuvamaiseen toteutukseen, niin kyllä Unchartedit ovat siellä ihan kärjessä.

 

Checkpoint TV

 

Pelikopteri #014 (29.9.2015) – kauhun ytimessä (Checkpoint)

Checkpointin pelimakasiiniohjelma Pelikopteri suuntaa tällä kertaa kohti kauhupelien maailmoja. Keskustelu koskettelee aivan erityisesti PS4:n Until Dawn -peliä, joka yrittää tuoda uusia tuulia kinemaattisen kauhun videopelikuvaukseen. Mutta muuallakin toki kierrellään!

Jaksossa mukana Heikki Takala ja Jukka O. Kauppinen

 

Edellinen arvosteluviikko

Arvosteluviikkojen kirimisen vuoksi ei edellisen viikon juttujen äänestystuloksia. Mutta tämmöisiä siellä oli:

Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today (Linux, Mac, PC)

Fran Bow (Linux, Mac, PC)

Galak-Z: The Dimensional (PS4)

Mad Max (PC, PS4, Xbox One)

Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons Super Mario Edition (3DS)

Total War Battles: Kingdom (iOS, Mac, PC)

Assassin’s Creed Syndicate –ensikosketus osa 1: teollisen vallankumouksen uhrit

Wiikon wanha: Battle Bugs, ötökkäarmeijoiden marssi

Mulkaisu: Disney Infinity 3.0

Mulkaisu: Trine 3: The Artifacts of Power

Mulkaisu: Until Dawn

Varaslähtö: Rising Thunder

Mulkaisu: Forza Motorsport 6

Mulkaisu: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Nelinpeli podcast 084 – Poikki ja pinoon

Muropaketin uusimmat